Sigara Ve Kahve Ikilisi

Z

ziyretci3

Guest
sigarayı bıraktığımda farkllı bir uğraş olsun diye kahve dünyasına dalmıştım. demlemesi, kavurması ne olur nasıl olur derken 8 sene olmuş.
Benimkiside öyle oldu biraz :D Sigarayı bırakmadan önce sadece filtre kahve makinesi kullanıyordum sigarayı bırakınca işin içine v60 ta girdi cold brew vb hepsi girdi :D
 

kaanka

Yeni Kahvesever
Katılım
12 Ara 2017
Ben de 22 sene içtikten sonra bıraktım. 1,5 sene oldu bırakalı. Daha öncesinde de 3-4 kez bırakma teşebbüsüm olmuştu. En uzun 2,5 ay sürmüstü. Bırakması o kadar da zor değil. Önceden kafanızda bir tarih belirleyin ve bırakın. Ne olursa olsun bir tane bile yakmayın. İlk 1 hafta çok zor oluyor ama 6 ay sonra herşey bitiyor. Artık kahve dahil herşeyden daha fazla keyif alıyorum. Kondüsyonum arttı. Daha az ama daha verimli uyuyorum. Sabahları dinlenmiş uyanıyorum. Duman kokusu acayip rahatsız ediyor. Youtube'da Allen Carr metodu var. Onu da izleyebilirsiniz. Sigara içmek için uydurduğumuz aptalca bahaneleri tiye alan bir video. Biraz kafa ütüledim ama forumdan bir kişi bile beni ciddiye alıp, sigarayı bırakırsa mutlu olurum.
 

kbere

Aktif Demleyici
Katılım
13 Ocak 2015
sigarayı bıraktığımda farkllı bir uğraş olsun diye kahve dünyasına dalmıştım. demlemesi, kavurması ne olur nasıl olur derken 8 sene olmuş.
Aynen ben de kahveye böyle bulaştım :D hatta ilk espresso makinemi gördüğümde ilk önce param yok diye almayacaktım. Sonra bir ay sigara içsem iki katını vereceğim zaten deyip aldım. Tabi o zamanlar 200 lira civarına espresso makinesi bulmak normaldi
 

guclukaplan

Yeni Kahvesever
Katılım
19 Eyl 2017
sigarayı bırakmak için sigara yerine kendinize sağlam bir hobi edinin , ben sigara içerken her boş kaldığım zamanda bi sigara yakayım derdim , gün içinde içtiğim coğu sigara zaten boş boş yanmış elimde bitmiş sigaralar olurdu , pakettte 20 sigara varsa zaten 6-7 si keyifli diğerleri alışkanlıktan içerdim , başlarda çok zorlanmanızın sebebi alışkanlık sadece ; yemekten sonra yakayım , çayla yakayım , tuvalete giricem yakayım , muhabbet edicem yakıyım.. alışmış kudurmuştan beter derler cidden doğru bir söz , 10 yıl içtikten sonra elektronik sigaralara oyalanarak bıraktım ben de, teliydi pamuğuydu likitiydi derken baya zaman çalıyor , devletin en beğendiğim kanunlarından biri sigara yasağı kanunudur , daha da genişletilmesi taraftarıyım , nihayetinde bırakınca anlıyorsunuz ki ne kadar boş bir şeymiş
 

jackosman

Yeni Kahvesever
Katılım
4 Mar 2016
An itibarıyla toscenello coffee aromayı denemiş bulunmaktayım; sütlü mocha ile ...

Kahvenin tadını alamadım malesef; ama sigaranın kokusu hoştu. Çok çok ender tüketeceğimi düşünüyorum.

Sigara tavsiyesi değildir; sigara sağlığa zararlıdır.
Uzak durun !
 

volkans

Yeni Kahvesever
Katılım
27 Eyl 2018
Günde 2 veya 2.5 paket sigara içen biri olarak söylemeliyim ki, Türk kahvesi ile sigara kesinlikle iyi bir ikili değil. Ben içmiyorum, içemiyorum. Aynı şekilde sabah kahvaltısı da yapmadan sigara içmiyorum.

Dolayısı ile bu birazda alışkanlıklar ile ilgili, bence kendinizi özelikle Türk kahvesi içer iken sigara içmemeye alıştırmanız lazım, o zaman daha bir tadına varacaksınızdır.

Mesela otobüs yolculuklarını hatırlayanlar bilecektir, önceden içerisi duman dumana giderdi, yaşlısı çoluğu çocuğu, bebeği, genci kim var ise otobüste alayı sigara içmese bile sigara içmiş olurdu.

Sonra ne oldu? Sigara yasağı geldi , herkes temiz temiz yolculuk yapmaya başladı, benim veya benden daha ağır tiryakinin bile hoşuna gitti. O kadar sigara içmeme rağmen demek ki ben bile rahatsız oluyormuşum ki, içmeyeni düşünmek dahi istemem.

Velhasıl kelam , alışkanlıklar.
 

cyclist

Yeni Demleyici
Katılım
28 Mar 2018
cafe creme cigarillo ile birlikte cappucino / latte ve yaninda bienenstich veya medovik, tutun tukettigim yillarda favorim idi. eski orjinal harman kisa camel, filtre kahve ve schokokuss kombosunu hergun ayni zevki alarak yillarca tuketmistim. Simdi hic ozlemiyorum bile acikcasi, double espresso icip 100km pedal cevirip ustune tekrar espresso ve hemen akabinde kek / filtre kahve ile kitap okumak cok daha eglenceli geliyor. Yani insan ne yapip edip bunyeyi yipratmadan mutlu olamiyor galiba, o yuzden saglikli yasam martavali okuyacak degilim, kisi imkanlari dahilinde icinden ne geliyorsa onu yapmali, afiyet olsun.
 
Üst