Tercume Icin Yardimci Olur Musunuz?

oamac26

Yeni Kahvesever
Katılım
19 Ocak 2019
Merhaba, kendi imkanlarim ile tercume etmeye calistim ama pek beceremedim. Rica etsem bana yardimci olur musunuz?
 

ebtt

Tecrübeli Demleyici
Katılım
11 Nis 2017
Otomatik çevirme yeterli olabilir.
sağ alttaki ayarlardan altyazılar seçilip otomatık çevir tıklanıp türkçe işaretlenirse çeviriler anlaşılabiliyor.(ancak bazen çeviriler saçmalıyabiliyor)
 

oamac26

Yeni Kahvesever
Katılım
19 Ocak 2019
Otomatik çevirme yeterli olabilir.
sağ alttaki ayarlardan altyazılar seçilip otomatık çevir tıklanıp türkçe işaretlenirse çeviriler anlaşılabiliyor.(ancak bazen çeviriler saçmalıyabiliyor)
Tamamdir cok tesekkur ederim
 

myso

Aktif Demleyici
Katılım
6 Kas 2014
Transkripsiyonu:

You can control the taste through the balance between the first and second pour. The third pour onward control the strength. In this case, we will use 20g. Make the grounds with the coarsest setting of your HARIO grinder, or make the coarseness similar to that of a French press. With my method, you use 3 times as much water as the grounds x 5 pours. So in this case, 60ml x 5 pours = 300ml. Leave around 45 seconds between each pour. Now pour the next 60ml. You can easily control the taste by the balance between the first and second pour. If you want your coffee a little sweeter, make the first pour a little smaller – for example, 50ml. Then you add the leftover water to the second pour. Then you add the leftover water to the second pour. In this case, I’ve divided the last three pours evenly into 60-60-60, but if that’s a little too strong for you, you can divide that last water into two pours – 90-90. After 3 and a half minutes, remove the dripper from the server and your coffee is done.

Google translate:
Tadı, birinci ve ikinci pour arasındaki dengeyi kontrol edebilirsiniz. Üçüncü akıntı ileriye doğru gücü kontrol eder. Bu durumda, 20 g kullanacağız. Toprakları HARIO taşlama makinenizin en kaba ayarıyla yapın veya kaba bir Fransız basınına benzer şekilde ayarlayın. Benim yöntemimle, gerekçesiyle 5 kez dökülen sudan 3 kat daha fazla su kullanıyorsun. Yani bu durumda, 60ml x 5 pours = 300ml. Her dökün arasında yaklaşık 45 saniye bırakın. Şimdi bir sonraki 60ml'yi dökün. Tadı kolayca birinci ve ikinci akma arasındaki dengeyi kontrol edebilirsiniz. Kahvenizi biraz daha tatlı yapmak istiyorsanız, ilkini biraz daha küçük yapın - örneğin, 50ml. Sonra kalan suyu ikinci dökmeye ekleyin. Sonra kalan suyu ikinci dökmeye ekleyin. Bu durumda, son üç dökümanı eşit bir şekilde 60-60-60'a böldüm, ancak bu sizin için biraz fazla güçlüyse, bu son suyu ikiye bölen - 90-90. 3 buçuk dakika sonra damlatıcıyı sunucudan çıkarın ve kahveniz bitti.

Fransız basınına saygılarımı iletiyorum. :D
 

oamac26

Yeni Kahvesever
Katılım
19 Ocak 2019
Ben anladigim kadarini yaziya doktum. Belki baskalarina da yardimci olabilirim.
26Vpn0.jpg
 

kahve

Yeni Kahvesever
Katılım
1 Nis 2016
Suyu beş parçaya bölüp ilk iki dökümün tatlılık ve asidite arasındaki dengeyi sonraki 3 dökümün kahvenin ne kadar sert/güçlü olacağını belirttiği bir yöntemden bahsetmiş.Her döküm arası 45sn ara verilecek. Bu video da 20 gr kahve 300 ml su kullanmış 60ml*5 döküm şeklinde varsayılan hali (60ml değeride çekilmiş kahve x3 den geliyor) Ancak daha tatlı(Sweet) bir kahve istiyorsanız ilk dökümü 60ml den az tutup buradan artanı 2. döküme ekleyin diyor mesela, 50 ml ilk döküm artan 10 ml ikinci 60 ml ye eklenecek 70 ml olacak ikinci döküm. Daha asidik tatlar almak istiyorsanız ilk döküm 70 ml ikincisi 50 ml gibi de olabilir. Geriye kalan yüzde 60 lık kısım yani son 3 döküm kahvenin sertliğini belirler ancak bu şekilde kahve size çok sert geldi ise son 3 dökümü 60x3 değiler 90x2 şeklinde de yapabilirsiniz. Ayrıca video da hario değermeninizi en kalına ayarlayın french press ile aynı kalınlıkta olabilir yani diyor.
 
Üst