Niche Kahve Değirmeni

  • Konbuyu başlatan drsuat
  • Başlangıç tarihi

Horizon

Yeni Kahvesever
Katılım
29 Haz 2015
Videoyu tekrar izledim , Ersin beyin videonun nerdeyse çogunda yeni bir firma tarafindan uretilmis bu cihaza iltifat edisini sonundada zorlanarak bu fiyata almazdim diyisini gordum.

Cihazin fanatik sevenleri sonundaki yoruma katilmayabilir fakat birinin meslegiyle ilgili videosuna "kotu izlemeyin" demeden once "benim basima gelse ne yaparim” demek lazim .
Bende bu yuzden yaziyorum...

Kendisini ne yazikki tanimadigim Ersin beyin forum gecmisi tamamen iyi niyet ve yardimseverlikten ibaret . Kahveden pek çogumuzdan daha iyi anladigini dusundugum Ersin beyin videosuna yapilan yorumu yersiz buluyorum.
 
Son düzenleme:

ShaidarHaran

Yeni Kahvesever
Katılım
20 Haz 2020
Teşekkür ederim. Darısı değirmen almayı veya değiştirmeyi planlayanlara.

Elektrikli bir değirmen düşünüyorsanız ve benim gibi farklı demleme yöntemlerini seviyorsanız (aeropess, pour-over ve espresso) bütçenizde uygunsa yada zorlayabilirseniz başka bir değirmen bakmayın net bu değirmeni alın.

Mazzer mini değirmenimde filtre ve espresso geçişlerinde yaşadığım problemlerden dolayı filtre için comandante değirmen almıştım. Mazzer minide değirmen içerisinde kalan residü kahve, statik problemi, farklı demleme metodları arasında geçişteki problemler ve bunlar çözmek için harcadığım süre gerçekten büyük bir problem haline gelmişti. Özellikle lelit biancayı aldıktan sonra problemler rahatsız etmeye başladı. Bu değirmen şu an için bunları çözmüş gibi görünüyor. Geçen akşam misafirlerim geldi 6-7 adet espresso shot için kahve öğüttüm. 6 shotın hepsi aynı şekilde sonuçlandı. 18gr kahve 36 gr ürün. 29-30 sn süre muntazam bir akış. Ve inanılmaz bir tad. Hatta son 2 shotta şöyle bir reçete yaptım öğütmeyi türk kahvesi ayarına getirip yaklaşık 90 sn süren shot aldım ve tekrar bir önceki ayara döndüğümde . Tarifim reçetesini aynen uygulayabildim.

Farklı demleme türleri seven pressure profiling düşünen benim için uzun dönem sonuçlarda arıza problemi yaşamazsam kahve makinası gibi değirmen olayıda benim için bitmiştir.

İstanbulda bir organizasyon olursa değirmeni yanımda getirebilirim taşıması çok problem değil. :D
Kullanım düşüncelereniz ne yönde acaba hem makine hem de öğütücü için? Memnun olmadığınız bir yön var mı?? Ya da artı eksileri ne acaba kullanım sonucunda? Bilgi verirseniz sevinirim teşekkürler
 

marcelosalas

Yeni Kahvesever
Katılım
17 Tem 2021
Espresso makinemi Lelit Bianca ile değiştirdikten sonra doserlı değirmenimide değiştirmeye karar verdim. İnternette araştırma yaparken ikinci el Ceado E37S buldum tam onu alıcakken forumdaki Lelit bianca kullanıcıları ile oluşturduğumuz WhatsApp grubundaki bir arkadaşın önerisi üzerine bu değirmeni öğrendim. Genel olarak incelemelerdeki ortak sonuç fiyat/perfornmans değirmeni olması ve yarıştığı cihazların fiyatının yaklaşık 1000-1500 dolar civarında olduğu. En önemli sıkıntısı maalesef Türkiyeye gönderimi yok. Bunun içinde mayıs ayı içerisinde hastaneden bir arkadaşım ingiltereye gidicek bir aksilik olmazsa cihazı yanında getiricek.

https://www.nichecoffee.co.uk
Hocam Benimde Lelit Bianca makinem varda whatsapp grubunuz nasil acaba ekleyebilirmisiniz?
 
Üst