Hangi Makineyi Almalıyım?

D

drsuat

Guest
100 Euro’ya aldığım öğütücü bozulduğumdan elde şu an çalışan değirmenim bile yok, şu an hep 100 gr falan çekilmiş kahve alıyorum, öyle şuna 3000 bin şuna 2000 harcıyorum gibi laf çakmaya gerek yok.

Bu iş bütçe meselesi, şahsen elime ayda 5 bin ancak geçtiği için Comandante gibi bir değirmene 1500 vermek bile gözüme geliyor, ama burada ekonomik durumu cidden iyi olan insanlar da var. Adamın aylık geliri 10-15 ise değirmenine de 5 harcar, espresso makinesine de 5 harcar, bundan size ne. Ekonomik durumu çok iyi olmasa da gider istediği parayı harcar değirmene, espresso makinelerine falan. Herkesin kendi zevki, herkesin kendi bütçesi bu kadar herkese laf yetiştirmeye çalışmanızı ve bir şeye az para harcayarak daha fazla para harcayan kişiler hiçbir şey bilmiyor, anlamıyor gibi davranmakta bu kadar niye diretiyorsunuz, hiç gerek yok.
Kimsenin bütçeye birşey dediği yok zaten. Ama kalkıpta simbo aldım doğru yaptım yada aeropress ile harika Espresso yapıyorum kelimelerine karşı çıkılıyor.
 

Ziyaretçi_1

Tecrübeli Demleyici
Katılım
16 Nis 2019
Konum
ankara
Şöyle birşey demek istiyorum;
19 yaşında bir kardeşiniz olarak burda herkesin içtiği kahveye ve harcadığı para miktarına saygı duyuyorum.Hepimiz iyi kahve içmek istiyoruz.Ben şuan Bim'den aldığım kahveyi içiyorum.Kahve makinelerine büyük paralar vermeye kiminin bütçesi yetmez alamaz,kimi o kadar para harcamaya ne gerek var der ,kimi de alır.Ben bir fiyat belirtim çünkü gerçekten birşey bilmiyordum.Tek bildiğim kahve makinesi fiyatlarıydı.Öğütücü bile gerektiğini burda öğrendim.Herkesin verdiği önerilere teşekkür ediyorum.Amacınızın benim paramı az harcayarak israf olmasını engellemek olduğunu biliyorum.Böyle bir olay oyuncu ekipmanlarında da var.1000₺'ye de klavye var 100₺'ye de.Yazdığınız önerileri okuyorum ve çoğunu ilk defa duydum.Lütfen birbirimizi kırmayalım.

kahveyi kaç kişi içeceksin? eğer sadece kendin içinse tek kişilik moka pot (80-90 tl) ve idare eder bir el değirmeni (100-250 tl) işini görecektir. tabii ki bu ekipman ile toplamda 1500-tl'lik ya da 5000'tl'lik ekipman arasında tad farkı olacaktır :D
 

Ziyaretçi_1

Tecrübeli Demleyici
Katılım
16 Nis 2019
Konum
ankara
yukarıda yazdıklarım espresso için ki moka pot espressoya en benzeyen kahveyi yapar. v60 ya da french press kullanarak da çok güzel kahveler içebilirsin.
 

perfectshot06

Yeni Kahvesever
Katılım
9 Haz 2019
kahveyi kaç kişi içeceksin? eğer sadece kendin içinse tek kişilik moka pot (80-90 tl) ve idare eder bir el değirmeni (100-250 tl) işini görecektir. tabii ki bu ekipman ile toplamda 1500-tl'lik ya da 5000'tl'lik ekipman arasında tad farkı olacaktır :D
Sadece kendim içerim(ailem çay içer :D).Gönlüm Espresso makinesinden yana.Zaten şuan almayı düşünmüyorum kahve fesivalini ve üniversite sınavı sonuçlarını beklicem.Şimdiden alacağım ürünleri öğreniyim,fiyatlarını takip ediyim diye açtım konuyu.Öneri için teşekkürler.
 

kahveyeniden

Yeni Kahvesever
Katılım
20 Mar 2019
Konu ziyadesiyle uzamış açıkçası biraz konu zevk renk meselesine girer. Kimisi kısıtlı bütçesinin önemli bir bölümünü sevdiği değer verdiği bir konuya yatırabilir diğer taraftan birisi dünya kadar param olsa yine de vermem diyebilir bunda bir sakınca yok. Hatta bence "şu yöntem" en iyisi de denebilir "üçü bir aradan" aldığım zevki başka birşeyden alamıyorum diyene bile saygı göstermek gerekir. Ancak birçok konuda olduğu gibi kahve konusunda dünyaca kabul edilmiş belirli standartlar söz konusudur, bazıları için anlamsız olabilir ya da aradaki fark önemsiz görünebilir ama bu konuya yıllarını vermiş kişileri de x liralık şey dururken ötekini almak enayilik gibi itham etmek normal değil. (Not: ben uzman değilim, yıllarımı bu işe vermedim.)
 
Üst