Demlemeden Sonra Su Miktarı Ve Acılık

baranburunsuz

Yeni Kahvesever
Katılım
14 May 2017
Konum
izmir
@baranburunsuz 3 dkda tamamlıyorum ama dediğin gibi filtre tıkanıyordu ve 3 dkya yetişmesi için daha su varken tekrar koymam gerekiyordu. Daha sonra encore'da 18. ayara getirdim (@archimede sağolsun:D). French press gibi bir kalınlıkta yine 3 dkda ama bu sefer her dökümde su tam çekilmiş olarak dökebiliyorum. Puan olarak önceki 10 üzerinden 1 ise bu 2 oldu:D

Bu kalınlıkta demlerken yine blooming yapılır mı?

Şu da var ki klt kavonozumun vakumunu açtığımda normalde hoş bir kahve kokusu yayılır ama bunların kokusu da hoşuma gitmiyor. Kahveleri degassing süresinden sonra bu kavonozlardan çıkartmadım. Yani bayatlamış olamaz.

@OverdoseCoffee ersin beyin de fikrini almak isterdim:D

Ekli dosyayı görüntüle 4740

Kulağa toz problemi gibi geliyor. blooming filtre yöntemler için elzem bir olay. çok ince bir elek kullanarak tozları elemeyi deneyin çıkan tozları tartın ve toplam ağırlığa göre karşılaştırın. İnce bir süt süzgüsü kullanabilirsiniz. sonuca etki edip etmediğini gördükten sonra elek seti almayı veya değirmeni değiştirmeyi düşünebilirsiniz.
 

aykansin

Yeni Kahvesever
Katılım
21 Şub 2015
Konum
Sakarya
Comandante ye geçene kadar acılık olayından kurtulamamıştım 3 farklı el değirmeni kullandım her kupada standardı yakalayamıyordum özellikle kupanın dibi boğazı yakan bi acılık oluyordu.

Sizin değirmenden kullanan pourover yapan forum üyeleri tecrübelerini paylaşırsa daha sağlıklı olur, ben sadece acılığın çoğunlukla öğütümden kaynaklandığını dile getirmek istiyorum.

Hatta geçenlerde yaşadığım bi olayı anlatayım, çekirdekleri değirmene koydum kolu çevirmeye başladım 5_6 tur çevirmişimdir ayarın kalın olduğunu farkettim ayarı inceltip ( cmdt 28 klik ) önceki öğüttüğüm kahveyi de çekirdeklerin içine atıp tekrar öğüttüm sonucun nasıl olacağını da merak ederek kasıtlı olarak yaptım.

Sonuç olarak hazırladığım kupa aynı eski değirmenlerde yaşadığım acı tadları verdi, eski günleri hatırladım birden :D
 

Harmanyeri

Yeni Kahvesever
Katılım
11 Ağu 2018
Konum
istanbul
Sıkıntının çekirdek ve öğütücü kaynaklı olduğunu zannediyorum. Sapiens'in çekirdeklerine geçtim ve öğütümden sonra ekte görebileceğiniz kettle süzgeci ile eliyorum, rahatça bir kahve içebiliyorum artık.

15 gramda 2 gram kadar espresso ayarında kahve dökülüyor. İnşallah bu dökülenleri türk kahvesi olarak içebilirim de ziyan olmaz:D

20190727_075530.jpg
 

pofpof

Yeni Demleyici
Katılım
20 Ocak 2016
Konum
Fethiye
@Harmanyeri encore için m2 burr upgrade diye aratırsanız baratzanın preciso/vario modelinde olan burr sete upgrade yapabilirsiniz kendinizinkini. Yurtdışı kaynaklarda bir çok yapan var ve bir çok olumlu yorum mevcut. Aklınızda bulunsun.
 

teyyaredenkahve

Kahve Masası ✈️
Yönetici
Katılım
28 Nis 2017
Konum
İstanbul
Mesaji biraz gec gordum ama benim de dusuncem kahve cekirdeginin turunden kaynakli ogutum ile alakali oldugu. Bazi kahve cekirdekleri (ozellikle Etiyopya Heirloom gibi) ogutme sirasinda fazla toz cikarabiliyor. Bu tozlari biraz eleyerek guzel bir fincan kahve elde edebilirsiniz diye dusunuyorum. Ekipmanlariniz ile ilgili bir sorun goremiyorum.
 

Gence

Yeni Kahvesever
Katılım
26 Ağu 2017
Encore’da overdose yada probador çekirdekleri kullanan varmı?
Varsa genelde kaç klik?
Bence 13-14 ideal gibi?
 
Üst