Selamlar

tolgahanuzun

Yeni Kahvesever
Katılım
3 Eyl 2019
Merhaba ben Tolgahan, Istanbulda yaşıyorum. Son 2 yıldır kahveyi hobi olarak gorüyor ve kendimi bu tarafta gelistiriyorum.

Minik bir setim var(alt tarafta resmini ekleyeceğim). Birde buna ek olarak `CVS DN 3700 Bamboo Mutfak Terazisi` aldım. Şimdide kahve çekirdeğini kendim kavurma için bir mekanizma oluşturmayı düşünüyorum.

DC motor, birkaç basit devre ve küçük* demir silindir bir kafesim var. Düzgün bir ayaklık yapıp kavurma işlemi için uygun bir ortam hazırlarsam bununla ilgili bir konuda açabilirim.

Kahve kavurmayı araştırırken burayı gördüm ve nasıl buraya daha önce üye olmamışım dedim kendimce. :D V60 için değirmen mil ayarları araştırırken aslında girmişim ama sadece aradığim içerige baktıgım icin buranin farkına bile varmamışım.

vaN05z.jpg
 

tolgahanuzun

Yeni Kahvesever
Katılım
3 Eyl 2019
Hoş bulduk arkadaşlar :D
Istanbulda Kadıköy civarinda kahve çekirdeği aldığınız yerler varmı?
 

Ziyaretçi_1

Tecrübeli Demleyici
Katılım
16 Nis 2019
Konum
ankara
geçen hafta yazmışım:
"istanbul anadolu için birçok seçenek mevcut. kadıköy tarafında; rafine, coffeetopia, montag (forumda seveni çoktur), kronotrop (lost gibi çok bozdu), null (bunun da var sevenleri) var. beykoz tarafında kahve.com ve espressoperfetto'nun (taze kavuruyoz yazmışlar ama kahveleri ile ilgili hiç yorum okumadım) dükkanları var."
 

appiascelestina

Yeni Kahvesever
Katılım
2 Nis 2019
Konum
İstanbul
Hoş bulduk arkadaşlar :D
Istanbulda Kadıköy civarinda kahve çekirdeği aldığınız yerler varmı?

hayırlı olsun, hoşgeldiniz yeniden :D
montag coffee'yi muhakkak denemelisiniz.
çok keyif alarak demliyorum kahvemi onların çekirdekleriyle, şu ana dek hayal kırıklığı da yaşamadım.
rıhtımdaki starbucks şubesinin sokağından dümdüz çıkın, sağ tarafta kalıyor, birinci katta dükkan(kilisenin orada).

ikinci adres ise coffeetopia. boğa heykelinden dümdüz moda'ya çıkarken sol tarafınızda kalıyor coffeetopia(mesafe oldukça kısa boğa heykelinden). orada da şerif başaran'ın coffee factory/kahve fabrikası çekirdeklerini bulabilirsiniz.
 

tolgahanuzun

Yeni Kahvesever
Katılım
3 Eyl 2019
Montag coffe artık radarımda, son cekirdeklerimi kullandıktan sonra uğrayacağım. Ilk önce buradaki çekirdekleri deneyeyim daha sonra diğer alternatifleride değerlendiririm. Her ikinizede teşekkür ederim. :D
 

tolgahanuzun

Yeni Kahvesever
Katılım
3 Eyl 2019
Hoşbulduk, şuan bazı malzemeler eksik ve ilgilenemediğimden dolayi roaster'ı tamamlayamadım. Ama yine de basit bir şekilde tava da kavurma işlemini yaptım. Sonuç dengesiz bir kavurma islemi olsa da tadı ve köpüğü oldukça hosuma gitti. Şöyle birkaç fotoğraf atayim.

Çiğ kahve çekirdeği: Tito Guatemala Santarosa

NLNqRQ.jpg


anp5b7.jpg

kMpkyy.jpg
 

asait

Yeni Kahvesever
Katılım
14 Eyl 2017
Konum
İstanbul
Moda taraflarında Story Coffee’yi tavsiye ederim. Çekirdeklerini Arabica Trading House’dan alıyorlar ve Giesen kavurma makinesi kullanıyorlar. Kavurucusu Halil aynı zamanda geçen sene demleme yarışmasında finale çıkarak 6. olmuştu.
 
Üst