Geleneksel Null Haziran İndirimi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

agumrah

Aktif Demleyici
Katılım
11 Nis 2018
Haaa, arzedeyim efendim, adım Abdülkadir Gümrah. Kamuda çalışıyorum acizane
 

Ekli dosyalar

  • Screenshot_2022-06-14-08-54-58-70_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    Screenshot_2022-06-14-08-54-58-70_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    149.8 KB · Görüntüleme: 142

LastDrip

Profesyonel Demleyici
Katılım
18 May 2020
Konum
İstanbul
Bir platformun talebini öyle ya da böyle kabul ediyorsunuz ama sonra ne o platforma ugruyorsunuz ne de kampanyanızda adını anıyorsunuz. Sadece indirim kodunda isim geçirip bile gönül alabilirdiniz. Eleştirilen nokta genele açık olmasından çok platformun yok sayılması oldu bence. Bu nerede olursa olsun mevzunun sadece indirim ve para olmadığı durumlarda karşı tarafı kırıyor. Taktir edersiniz ki indirim öncesi zam bu durum kadar tartisilmadi. Zam erteliyoruz indirim yapma imkanı yok deseniz de bu kadar olay olmazdı. Olayin çıkışı ortak deneyim.
Şartlarınız anlasilir seyler daha yumuşak ifade edilebilirdi edilmeliydi de, üslubu gereksiz sert. Kimseye bir şey bahşedilmiyor, önce bunu anlamak lazım.

Burada günlerce kafa patlatıp organize edilen bir kampanya kahveler net anılmadan duyrulsa ne hissedilir sizce? "Deneyimlerinizi kahveler.net'te paylasmayi unutmayın" güzel cümle olmadı mı? Yıllardır sizden nitelikli kahve alıp tüketen buralara uğramamış, yolu düşmemiş insanlar olabilir, onları kazansak tecrübelerinden yararlansak güzel olmaz mı? Ya da tam tersi insanlarin yanlışı varsa kahvenizi daha dogru demlemesi sizi mutlu etmez mi?

Bu biraz şey gibi hissettirdi belki empatide yardımcı olur, diyelim bir sekilde sizi ikna ettim ve benim icin bir kahvenizi kavurdunuz ben de 100'er gr paketledim ve sınırlı sayıda devamı yok vs şeklinde tanıtıp "ticari kaygı gütmeden" sattım/dağıttım. Herkes bayıldı, devamını sordu ama ben sizin adınızı anmadım, adres olarak sizi işaret etmedim. Bunu öğrendiniz :D insanları size yönlendirmek, sizinle buluşturmak doğrusu değil midir?
Aidiyet dediğim bu, siz markanıza bağlısınız. Bazı platformlar da bazı insanlara ev hissiyatı veriyor.
Burada tanıştığınız insanlarla yuzyuze gelince anlıyorsunuz işin güzelliğini. Forumlar kavga gürültü nifak yeri değil, olmamalı. Forumları böyle görmeyin, bu yuzden yazmiyoruz falan bunlar son derece yakışıksız ifadeler. Buralardaki insanları yok da saymayın, forumlardan kavurucu da çıkıyor şampiyon da. Onlarca sektör profesyoneli degerli vaktinden ayırıp bir şeyler yazıyor elinden geldiğince yardımcı oluyor. Kimse de onlarla kavga etmiyor :D

Mevzu kodun açık olup olmaması değil dediğiniz gibi zaten kod peşinde olan öğrenip gidiyor. Adres vermek güzel olmaz mı? Kaynak bilinse, duyulsa? İşimiz kalanlarla ve daha önce duymayanlarla...

Aidiyet hissi ve tecrübelere ortak olmak güzel şeyler. Ben mi aşırı duygusal bakıyorum? x ya da y meselesi değil, kitlenin büyük çoğunluğu ortak zaten.

Farkındayım yeri değil, lakin sizinle bunları orada konuşmak mümkün değildi. İnsanlar sizi bulmuşken serzenişte bulunuyor ve altta yatan his bence en başında kırgınlık ve hayal kırıklığı. Bunun kırgınlık olarak kalması, düzelmesi ya da başka şeylere evrilmesi sizin elinizde. Gidişat ne yazık ki hoş değil.

Üstte yazdıklarımı umursamasanız bile insanların hislerini anlamanızı dilerim. Bu hisleri anlarsanız sivrilmeden de konuşabiliriz, daha da kalp kırılmaz. Bana da sinirlenecek bir cümlemi görürseniz sakinleşince tekrar okuyun lütfen...
Saygılarımla.
Konuya hiç taraf olmak istemedim taa en başından ama siz o kadar güzel, dostane ve açıklayıcı yazmışsınız ki herhangi bir tepki vermemek elde değil. Aynı duygularla düşüncelerinize katılıyorum, sevgiler..
 

endivit

Yeni Kahvesever
Katılım
23 Şub 2017
Şartların bile bu forumda yumuşatılması çifte standartı ortaya koymuş.
 

sefffax

Tecrübeli Demleyici
Katılım
5 Eyl 2012
Sosyoloji ve toplum psikolojisini ilgilendiren önemli bir çalışma alanı "forumlar". Gündelik personasını kapının arkasına asıp, türlü türlü personalara bürünebileceğin sınırsız sayıda platform oyun sahan olabiliyor. Günlük hayatta karşı karşı geldiğinde ne yapamıyorsan hepsini yapabiliyorsun ve fazlasını denemek için yasalar dışında bir engel yok. Misal pilot üretimlere, çok özel kahvelere erişmeye çalışan, sevdiğin/nefret ettiğin bir kahve profesyoneliyle sohbet imkanın var ama sen "neden bu indirimden herkes faydalanıyor" gibi bir soru sormayı tercih ediyorsun. Ben de şunu merak ediyorum, neden bir sen faydalanasın ki?
Bir ara iklimkrizi diye kod vardı %20 indirim ama gizliydi. Onu neden sayfanızda vs yayınlamadınız?
 
Son düzenleme:

famn

Yeni Kahvesever
Katılım
7 Mar 2022
probador ile birlikte kahvelerini en çok merak ettiğim firmaydı null. bu ekonomik şartlarda kahve hobisini sürdürmeye çalışan, bunun için ay sonunu iple çeken onca insanı bir firma nasıl karşısına alabilir aklım almıyor.
 

Voyager666

Yeni Kahvesever
Katılım
9 Haz 2020
Bu konunun ben biraz abartıldığı fikrindeyim. İşin özünde foruma özel olan bi indirimin forumdan haberdar olmayan bir kitleye de ulaşması nasıl kötü yorumalanabiliyor ve insanları sinirlendiriyor anlam veremiyorum. İnsanlar üslup kötü diğer forumda gibi bi ithamda bulunmuş, ben iki forumu da takip ediyorum ve açıkçası böyle bir fark gözlemleyemedim. Alımdan önceki zam konusu kurlarla alakalı ve böyle kapsamlı bir durumda indirim yapmak işletmeyi zarara sokacak bir aksiyon. Eminim ki hepimizin kavurmahanesi olsa büyük bi kısmımız da bu kararı veririz. İletişim yazıyla olunca ruhunu kaybediyor ve bence biraz da bunun etkisini görüyoruz burda. Eminim ki Cihan bey de bu aksiyonların herhangi birini art niyetle yapmamıştır. Alım kadrosunun emeklerine gelince tabii onların uğraşı takdir edilesi. Zam vb olaylar üstüne devreye girip yine bir alım daha hazırlandı ve bunun için emeği geçen herkese teşekkürler. Herkesi tatmin ve mutlu edebilecek bir ortam varken kişisel tartışmalar çok kırıcı ve bu niş kitleye yakışmıyor gibi geliyor bana. Biraz daha sakince ve anlayışlı yaklaşırsak bu gibi durumlarla daha az karşılaşırız diye umuyorum.
 

Cihanbaspinar

Tecrübeli Demleyici
Katılım
8 May 2015
@Cihanbaspinar Kolombiya kahveniz benim gözlemlediğim kadarıyla fazla su tutmuyor. Bu kahve özelinde ve diğer kahveleriniz içinde demleme yapacaklara yardımcı olması açısından reçete, tavsiye paylaşır mısınız?
Bu tek varyete kahvenin çekirdeklerini incelediğinizde birbirine yakın olduklarını göreceksiniz. Bu tarz homojen dağılımlar akışın kusursuza yakın olmasını tesis ediyor. Aslında hızlı olan bu tarz çekirdekler değil, karışık varyeteler ve farklı dansitelerdeki çekirdeklerim akışı yavaş oluyor :D Önerim, daha ince öğütmeniz, yüksek gramaj kullanmanız, sakin bir ozmotik döküşle ilerlemeniz ve en önemlisi ön demlemeyi sakin ve suyun tüm kahveye temas ettiğine emin olacak şekilde yapmanız. Ben kahve gramajının 3 katı kadar su döküyorum ön demlemelerde ve döküş sürem 20 saniyeyi geçiyor 2.30' ları geçmemeye ve 2.00' altında kalmazsanız doğru zamanlama aralığında kaldığınızı kabul edebilirsiniz. Bu önerilerimi aynı şekilde Edgar Motta, Los Arboles, Fincamigos, Kibingo, Timbuyacu (bitti) kahvelerimiz için de öneriyorum.
 

Cihanbaspinar

Tecrübeli Demleyici
Katılım
8 May 2015
Gera Geisha, Timbuyacu ve Worka Karbonik Maserasyon (espresso da son batch kaldı) kahvelerimiz bitmiştir. Kibingo'dan ve Asoguacharos'dan çok az kaldı. Yeni kahveler geldi.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst