C.R.E.A.M. Coffee Roastery

onurcoskun

Profesyonel Demleyici
Katılım
23 Şub 2024
Cerrado espressoda tatlı bir çekirdek, espresso acı olur tezini çürütmüş sütlü çikolata ve o kavrulmuş fındık notası nokta atışı bir yorum olmuş. Normalde Brezilya kahvelerini espresso dışında sevmem ama bu çekirdek filtrede de güzel sonuçlar verdi ki omni kavrum olması filtre tarafında daha çok yer buluyor. Turbo shot özelliği olan espresso makinelerinde uçacağını tahmin ediyorum. Yine başarılı bir kavrum olduğunun da altını çizeyim. Cream ile 2025 bitimiyle yollarım kesişti, benim açımdan umut veren bir kavurucu oldu ayrıca @DtB Okan hocam sayesinde tanıdım ve bu vesileyle kendilerine tekrar teşekkür ederim.
 

Giiizzle

Aktif Demleyici
Katılım
23 Kas 2024
Ponderosa – 26/12
Hario V60 – CAFEC Abaca
1Zpresso K-Ultra 7.5
90°C | RO + Sweet Water 2112, 50 ppm
12 g kahve / 200 ml su
50 ml 30 sn bloom, 100 → 150 → 200
Toplam süre: ~2:40

Vay be, bu nasıl bir kahveymiş. Bal, beyaz çiçekler, kırmızı orman meyveleri hepsi öylesine zarif ve dengeli ki... İçtiğim en iyi kahvelerden biri diyebilirim, üstelik ben demledim... Ayrıca bu kahve ancak bu kadar iyi kavrulabilirdi, elinize sağlık.
 

hakotxxx

Yeni Demleyici
Katılım
22 Ocak 2022
Konum
İstanbul
Ben kahveyi jx-pro 3.4 ayarda 95 C ile demledim. 15gr-240 ml. Fakat TDS 1,23 çıktı. Biraz daha ince öğütüp, yavaş bir filtreyle deneyeceğim.
Bu halde bile kahve oldukça tatlı geldi ama hafif oldu TDS'ten anlaşılacağı üzere.
 

rauhweltx

Tecrübeli Demleyici
Katılım
13 Şub 2023
Konum
İzmir
Ponderosa Gesha(26.12 kavrumu)

20/340
93c Pınar Madran
ZP6 5.5(CMD 24-25 falan olabilir, kalın diyebilirim genel olarak)
Orea v4 + klasik taban + Kalita 185(No bypass olacak şekilde katlanmış)
80-180-240-340
1 dk bloom
3:10 bitiş

Bugün değil de geçenlerde demledim. 12 ya da 13 günlükken. Klasik gesha profilinde bir kahve. Oldukça temiz, her şey çok net, olayı da o zaten bence. Kırmızı meyveler hakim, bitişi papatya çayı gibi. Başlarda asiditesi düşük ve tatlı bi profili vardı ama soğukdukça kızılcık suyu gibi oldu toparladı asidite de baya. Seveni çok olacaktır diye tahmin ediyorum, tam o tipte bir kahve. Bekledikçe daha da açılacaktır diye düşünüyorum.
 
Son düzenleme:

CREAMCOFF

Yeni Kahvesever
Katılım
26 Ara 2025
Konum
Fethiye

mfamfa

Yeni Demleyici
Katılım
12 Şub 2021
Yaklaşık 6K dava açılıl masrafı var. Sadece idare mahkemesi için. Davayı kaybettiğimiz takdirde de ödenecek 40K karşı vekalet ücreti.

@teyyaredenkahve , @pepukkahve organize etsin; herkes elini taşın altına koysun; 6K dava açılış ücreti; 40K karşı vekalet ücreti (dava 2026 içinde sonuçlanırsa) bir hesapta güvence olarak dursun, yürütmenin durdurması istemli işlemin iptali davası açalım. :D

Gönüllü olanlara eşit olarak ilgili rakamları bölüştürelim. Ben de emeğimi koyayım. :D

Avukat diye de fiyakalı şekilde yazan olmadı hocam hiç :D o başlığın tamamını okuyan birisi olarak avukat olduğunu beyan eden tek kişi benim. İlgili mesajımda da bir fiyaka/caka satma ibaresi göremedim.

Yeni Mikrolot Kahvelerimiz kışlık lezzet Carbonic Maceration Logita Avocado ve Panama'dan Farklı bir Rosado lezzeti Don Benjie 25 Ocak'a kadar %20 indirimde

Soğuk kış sabahı böyle bir demleme --> https://creamcoff.com/logita-avocado-natural-g1-carbonic-maceration-150-gr

Öğle yemeği üzerine de bu --> https://creamcoff.com/don-benjie-washed-panama-250-gr
Merhaba,
Sitede her iki kahveyi de %10 indirimde gördüm. Foruma özel kodu mu kaçırdım acaba?☺️
 

Bigvocate

Aktif Demleyici
Katılım
17 Nis 2022
Merhaba, elinde panderos olan arkadaşlar rica etsem çekirdek fotosu atabilir mi? Benimkiler böyle ama yıkanmış çekirdek görüntüsü var gibi

Edit: firmayla yazıştım, hızlıca dönüş yaptılar, kendi ellerindeki çekirdekle aynı görüntüde olduğunu belirttiler. Onca iyi firmadan çekirdek aldım, yurtiçi yurtdışı, ilk defa naturel bir çekirdeğin yıkanmış görüntüsünde olduğuna şahit oluyorum 😊
 

Ekli dosyalar

  • ad74b4c2-f2f5-48e5-97db-29c7b91a5c2f.jpeg
    ad74b4c2-f2f5-48e5-97db-29c7b91a5c2f.jpeg
    212.1 KB · Görüntüleme: 89
Son düzenleme:

bilgic

Yeni Demleyici
Katılım
5 Şub 2025
Merhaba, elinde panderos olan arkadaşlar rica etsem çekirdek fotosu atabilir mi? Benimkiler böyle ama yıkanmış çekirdek görüntüsü var gibi

Edit: firmayla yazıştım, hızlıca dönüş yaptılar, kendi ellerindeki çekirdekle aynı görüntüde olduğunu belirttiler. Onca iyi firmadan çekirdek aldım, yurtiçi yurtdışı, ilk defa naturel bir çekirdeğin yıkanmış görüntüsünde olduğuna şahit oluyorum 😊
Ben de dün açtım ve aynı hissiyata kapıldım. Natural işlemli olmasına rağmen çekirdeğin görünümü oldukça temiz, neredeyse yıkanmış gibi duruyor.
 

CREAMCOFF

Yeni Kahvesever
Katılım
26 Ara 2025
Konum
Fethiye
Arkadaşlar selam,

Panama’daki üst seviye çiftliklerden çıkan natural kahvelerin çekirdekleri çoğu zaman washed gibi tertipli ve temiz görünür, bu aslında çok normal. Çünkü bu çiftliklerde natural işlem “bırak güneşte kurusun” kafasında yapılmıyor; kirazlar defalarca elle ayıklanıyor, fermantasyon kısa ve kontrollü tutuluyor, kurutma yükseltilmiş yataklarda yavaş yavaş yapılıyor. Üstüne bir de yüksek rakım ve Geisha gibi genetik olarak açık renkli, düzgün çekirdek veren varyeteler eklenince ortaya lekesiz, homojen, washed hissi veren natural çekirdekler çıkıyor. Yani çekirdek washed gibi duruyorsa bu yanlış işlem değil, tam tersine çok bilinçli, pahalı ve “temiz natural” hedefi olan bir üretim demek.
 

DtB

Joker
Katılım
12 Ağu 2023
Herkese selam,

Kendileri Muğla,Fethiye'de bir nitelikli kahve dükkanı ve sanıyorum yakın zamanda kendi kahvelerini kavurmaya başlamışlar.Japonya'nın matcha başkenti olarak ifade ettikleri Uji,Kyoto'dan doğrudan ceremonial grade matcha tedarikleri de mevcutmuş.

Seçkileri şu an itibari ile çok geniş olmasa da seçilen çekirdeklere bakıldığında çoğumuzun aşina olduğu ve genel olarak beğeni alan çekirdeklerden oluşturulduğu görülüyor,bu manada çok isabetli seçimler olduğunu düşünmekle birlikte seçkinin dolayısıyla firmanın dikkatimi asıl cezbettiği nokta seçkilerinde yer verdikleri 91,5 puanlı bir Panama natürel gesha oldu.

Ponderosa çiftliğinden geçtiğimiz sene içinde hem yurtiçinden hem de yurtdışından olmak üzere iki farklı 90+ lot içtim ve hakikaten mükemmele yakın çekirdeklerdi.Yurtiçinden denediğim lotun bir setin içerisinde gr/13 ₺ dan satışa sunulduğunu belirtmem gerektiğini düşünüyorum.

Velhasıl kelam firma şu an yeni yıl kampanyası sürecinde ve kahvelerde %20 indirim mevcut,diğer ekipman ve ürünlerde farklı oranlarda indirimler de görmek mümkün,firmada kargo bedava.

Bu,şu demek oluyor,bu 91,5 puanlı Panama natürel gesha lotu şu an yaklaşık olarak gr/4 ₺ ya geliyor ve kargo bedava.


Kampanya ve fırsat dolayısıyla sizlere kendilerinden bahsetmek istedim,foruma gelirlerse kendilerini çok daha iyi ifade ederek tanıtacaklardır.

Ben kahveyi henüz denemedim,denedikce ilgili başlıkları ve burayı güncelleyeceğim,ilginiz için teşekkür ediyorum.

İnternet sitesi : https://creamcoff.com/

Instagram : https://www.instagram.com/creamcoff

YouTube : https://www.youtube.com/@creamcoff

YouTube hesaplarında "Cream Sohbetleri" ismini verdikleri bir seri paylaşıyorlar, kahvenizi yudumlarken izlemek isteyebilirsiniz diye eklemek istedim.
Arkadaşlar görüntünün yıkanmışa benzemesinden bahsetmişler bence fincan da neredeyse bir yıkanmış kadar temiz.Belki de natürelin sınırlarında diyebilirim bu konuda.

Çekirdek dinlendikçe aromatik derinliği arttı.Çekirdeğin imzası bu temiz fincan profili ve damak hissiyatı diyebilirim.Tıpkı görüntüsündeki gibi pürüzsüz,ipeksi bir damak hissiyatı sunuyor,ellerine sağlık.Daha nice böyle güzel çekirdeklerle ve güzel fiyatlandirmalarla yollarımız kesişir diye umut ediyorum 😊🙏☕
 

Sabonis

Yeni Kahvesever
Katılım
21 Ara 2025
Çok bir kahve geçmişim yok ama ponderosa sanırım şimdiye kadar içtiğim en iyi kahve olabilir. İkinci şiparişte aldığım yirgacheffe natural ethiopia çok bana hitap etmedi ya da ben düzgün demleyemedim.
Bir hususta geri dönüş için yazıyorum, gönderilen kahve ambalaj klipsleri çentikten açılmıyor, çentik çok kolay kopuyor, makas falçata müdahalesi ile de klipsin yapışma yeri ayrılıyor, başka marka kavurucu ambalajlarında da sanırım aynı sorun var, klipsler kuvvetli klipsi tutan yapışkan silikon o kadar kuvvetli değil. Nasıl bir çözüm bulunur bilmiyorum

 
  • Like
Tepkiler: DtB

gogi

Aktif Demleyici
Katılım
11 Tem 2023
  • Haha
Tepkiler: DtB

kuzgun

Aktif Demleyici
Katılım
13 Şub 2024
Pondoresa için reçetesi olan var mı? 3 defa demledim üçünde de çayımsı, çiğlik var.
15 240 Yaptım, su ısısını 90 ve 95 olarak kullandım. Hepsinde 4 döküş yaptım, 2.50 bitiş oldu. Birinde ince öğütüp 90 derece su, diğerinde orta öğütüm 95 derece su kullandım. 2012 ve 2112 su kullandım.
 

RedRightHand

Tecrübeli Demleyici
Katılım
10 Eyl 2020
Pondoresa için reçetesi olan var mı? 3 defa demledim üçünde de çayımsı, çiğlik var.
15 240 Yaptım, su ısısını 90 ve 95 olarak kullandım. Hepsinde 4 döküş yaptım, 2.50 bitiş oldu. Birinde ince öğütüp 90 derece su, diğerinde orta öğütüm 95 derece su kullandım. 2012 ve 2112 su kullandım.
valla ben de şaşkınım insanlar çok güzel yorumlar yapıyorlar ama benim demlemelerimin hepsinde çiğlik var
 

TierArtzt

Tecrübeli Demleyici
Katılım
5 Eyl 2023
valla ben de şaşkınım insanlar çok güzel yorumlar yapıyorlar ama benim demlemelerimin hepsinde çiğlik var
Pondoresa için reçetesi olan var mı? 3 defa demledim üçünde de çayımsı, çiğlik var.
15 240 Yaptım, su ısısını 90 ve 95 olarak kullandım. Hepsinde 4 döküş yaptım, 2.50 bitiş oldu. Birinde ince öğütüp 90 derece su, diğerinde orta öğütüm 95 derece su kullandım. 2012 ve 2112 su kullandım.

92 C CMD:20 klik Assu
15/240 Origami Air S/Hario 01 filtre
4x60 45sn bloom sonra 30 sn aralıklar 03:05 bitiş
ben bu reçeteyle çok güzel sonuç aldım çiçeksi. Bitiş Tatlı olumsuzluk yoktu baya beğenerek içtim.

14.12 kavrum bu arada

WhatsApp Image 2026-01-25 at 15.06.46.jpeg
 

bilgic

Yeni Demleyici
Katılım
5 Şub 2025
valla ben de şaşkınım insanlar çok güzel yorumlar yapıyorlar ama benim demlemelerimin hepsinde çiğlik var
Pondoresa için reçetesi olan var mı? 3 defa demledim üçünde de çayımsı, çiğlik var.
15 240 Yaptım, su ısısını 90 ve 95 olarak kullandım. Hepsinde 4 döküş yaptım, 2.50 bitiş oldu. Birinde ince öğütüp 90 derece su, diğerinde orta öğütüm 95 derece su kullandım. 2012 ve 2112 su kullandım.

Sizde kavrum tarihi 26.12 mi. Ben de benzer bir durumdayım. Oldukça hevesli şekilde defalarca demledim ama beklediğim “wow” etkiyi bir türlü yakalayamadım.

Farklı su denedim, farklı değirmen kullandım, kağıt filtreyi bile değiştirdim; sonuç pek değişmedi. Şu an son 15–20 gram kaldı diyebilirim.
 

RedRightHand

Tecrübeli Demleyici
Katılım
10 Eyl 2020
Sizde kavrum tarihi 26.12 mi. Ben de benzer bir durumdayım. Oldukça hevesli şekilde defalarca demledim ama beklediğim “wow” etkiyi bir türlü yakalayamadım.

Farklı su denedim, farklı değirmen kullandım, kağıt filtreyi bile değiştirdim; sonuç pek değişmedi. Şu an son 15–20 gram kaldı diyebilirim.
şimdi kontrol ettim 26.12 kavrum
 
Üst