Heirblooom
Yeni Kahvesever
- Katılım
- 12 Ağu 2025
1 e 10 demleme yapin 4 parca dökün 90⁰ su kullanın 🫣🫣🫣Benim de siparişim bugün elime ulaştı. Kargo poşetini açar açmaz güzel kokular yayıldı.
15-20 gramlık bir hediye yollamışsınız, teşekkür ederim. Ancak ne olduğu üzerinde yazmıyor. Kuru kokusu güzel, heba etmemek adına hangi çekirdek olduğunu sorabilir miyim? @WaytaCoffee
İsimsiz için ben de teşekkür ederim ayrıca böyle interaktif bir etkinlik tasarlayıp bizleri de dahil etmeniz çok hoş bir düşünce.Sipariş süreci ve daha fazlasına dair yapıcı değerlendirmelerle geri dönecek olsam da şu an için bizlere sunduğunuz bu güzel kampanya süreci için tekrardan teşekkür ederim.İsimsiz için tavsiye edilen başlangıç reçetesi:
- Kahve miktarı: 13 g
- Su miktarı: 130–150 ml
- Öğütüm: ince – çok ince arası
- Su: En güvendiğiniz su (kahve oldukça yüksek asiditeye sahip, ancak bu özelliğini düşürmeye çalışmayın çünkü en güzel yanı tam da bu.)
- Blooming: Kahve suyu pek sevmiyor, blooming süresi tahminlerinizden kısa olabilir. Öğütüm için bu bilgiyi referans alın.
- Döküş sayısı: 3 döküş ideal
- Toplam süre: 1 dakikanın üzerinde bitirmeye çalışın.
Ne yazıkki kahveler gelince reçetesini bilmediğim için klasik 1/16 oranında ilk kahve olarak demledim. Bence ninety plus kahvesine benziyordu , daha önce içtiğim kahvelere hiç benzemiyor, asiditesi yüksek nota olarak limonlu olips şekeri ve rhubarb reçeli tadı vardı.
Tütsü seviyorsanız palo santonun yonga halini kullanmanızı tavsiye ederim. Son derece keyifli ve güzel; sakinleştirici ve koku maskeleme özelliği olan bir tütsüdür. İnternette çokça satışı var.Ben de 15/240, 50-150-240 olarak demledim 93 derece Nestle suyla. Kinu ile 2.7'de öğüttüm, 1.45'de bitti. Hiç su tutmuyor. Origami S ve Etkin kağıt kullandım.
Kokuda da odunsuluk barizdi ama kötü bir odunsuluk değil, hani marangoza gidersiniz de güzel bir ahşap kokusu sarar ya etrafı, onun gibi. Şu anda bardağın sonuna yalaştım, cidden baştan sona tadı da öyle. Ve ben de sizin gibi daha önce hiç böylesini içmemiştim. Sizin tahmininiz üzere sitedeki ninety plus tadım notalarına baktım, daha önce duymadığım "Palo Santo" diye bir şey vardı. Araştırınca "kutsal odun" anlamına gelen ve Güney Amerika'da bulunan Palo Santo ağacının odunundan yapılan bir tütsü çeşidi olduğunu öğrendim. Açıkçası bu tat baskın olduğu için başka bir tat alamadım. Ya da odağım daha önce hiç tatmadığım bu tada kaydı. Farklı öğütücü ve farklı demleme parametreleriyle sonuç nasıl olacak merak ediyorum.
Espressoda çok ince öğütme istiyor. Soğudukça bitter tatlar azalıyor.Ninety Plus Caturra Thermo
Demleyen oldu mu ?
Ben kavrulmuş susam ile tahin arasında bi tat aldim . Acaip notalar da yok
Merhaba Sevgili Kahveler.net Ailesi;
Sizlerle özel bir kahve deneyimini paylaşmak istiyoruz. Sizlere gönderdiğimiz kahvenin ismi aslında var ama şimdilik “isimsiz” bırakmayı tercih ettik. Çünkü kendisini çözmek, bütün detaylarını anlamak biraz zaman ve özen istiyor. Biz de bu süreci tek başımıza değil, hep beraber yaşamak istedik.
Kahveyi önden göndermemizin sebebi, burada birlikte reçete üzerine çalışabilmek. Sizlerin kendi parametrelerinizi, demleme deneyimlerinizi ve aldığınız tadım notlarını paylaşmanız bizim için çok değerli bir referans olacak. Böylece kolektif bir etkinlik yapmış, kahveyi hep birlikte çözümlemiş olacağız.
İsimsiz için tavsiye edilen başlangıç reçetesi:
Herkesin kendi deneyimlerini, küçük farklılıklarını ve aldığı notaları paylaştıkça bu kahvenin karakteri de ismi de daha netleşecek. Biz de sizin katkılarınızla nihai reçeteyi şekillendirmekten mutluluk duyacağız.
- Kahve miktarı: 13 g
- Su miktarı: 130–150 ml
- Öğütüm: ince – çok ince arası
- Su: En güvendiğiniz su (kahve oldukça yüksek asiditeye sahip, ancak bu özelliğini düşürmeye çalışmayın çünkü en güzel yanı tam da bu.)
- Su sıcaklığı: 89-92
- Blooming: Kahve suyu pek sevmiyor, blooming süresi tahminlerinizden kısa olabilir. Öğütüm için bu bilgiyi referans alın.
- Döküş sayısı: 3 döküş ideal
- Toplam süre: 1 dakikanın üzerinde bitirmeye çalışın.
- Degass: Dün tamamlandı
Hepinize keyifli demlemeler
Wayta
Espressoda çok ince öğütme istiyor. Soğudukça bitter tatlar azalıyor.
Normcore 18g HE Sepet
91°C 120ppm
1:2,5 oran
28 sn
Nesquik, tütsü, kuru erik
Video yakında geliyor.