Graef Cm 702 Espresso Ayarina Getiremiyorum

Namen

Yeni Kahvesever
Katılım
16 Ocak 2021
Merhaba,

Amazon germany den graef cm 702 aldim fiyat uygun (800 tl) ve modifikasyonla espresso hatta turk kahvesine yakin incelik cekim yapilabiliyor yazildi. Yorumlarda cok yuksek puan.

Ama ben yaninda gelen 2 adet pulu carkin altina koymama ragmen filtre kahve veya fine alabiliyorum hatta 2 adet pulu koymama ragmeb incelik degismedi. Sanirim beceremedim.

Iade etmeden o surece baslamadan sizlere de sorayim deneyimi bilgisi olan varsir belki diye dusundum.

Ben bu graef cm 702 yi nasil espresso hatta turk kahvesi verecek incelikte modifiye edebilirim? Boyle bir modifiyeyle iyi sonuclar alamaycaksam bir alternatif onerir misiniz?
 

DaleCooper

Yeni Kahvesever
Katılım
2 Mar 2021
Selamlar,

Bu öğütücü olumlu yorumları ve fiyatıyla benim de dikkatimi çekmişti. Öğütücüyü deneme fırsatı bulamadım ancak aşağıdaki videoda en azından ev tipi espresso makineleri için yeterli inceliğe inebildiği görülüyor. Orta kalınlıktaki öğütümlerde de homojen bir sonuç alamıyorsanız belki öğütücünün bir şekilde arızalı gelmiş olabileceğini ya da yorumların aksine aslında iyi bir öğütücü olmadığını düşünebilirsiniz. Eğer homojen bir şekilde öğütmesine rağmen sadece gerekli inceliğe inmiyorsa iade etmek yerine üçüncü hatta belki dördüncü bir pul bulmaya çalışmak daha iyi olabilir.

 

Namen

Yeni Kahvesever
Katılım
16 Ocak 2021
Pul koymama ragmen ogutumde degisme olmadi ozellikle buraya yazma sebebim acaba tam olarak pulu dogru yeremi koymuyorum? Baska bir işlem yapmam gerekiyor mu? Pullari koyarken sadece carkin ortasindaki vidayi cikarip carki cikarip altina birakiyorum.

2 pul yetmeyecek olsa kutudan daha fazla pul cikardi diye dusundum sonucta pullari kendileri koymuslar icerige

Sonuclar homojen fakat ince degil. Isin asli espresso ogutumu icin bu fiyata otomatik makina alternatifi yok. Pul koyarak cozebileceksem benim de cok isime gelir
 

DaleCooper

Yeni Kahvesever
Katılım
2 Mar 2021
İlginç bir durum cidden. Aşağıdaki videoyu buldum, nasıl modifiye ettiğini anlatıyor ve tek pul ile espresso için iyi sonuç aldığını söylüyor, hem de en ince öğütümde bile değil, 5-10 arasında espresso inceliğine ulaşmış. Üç videodan oluşan bir seri, sanırım aradığınız şey bu ikinci videoda ama diğer videolara bakmak da faydalı olabilir.

 

bK84

Yeni Kahvesever
Katılım
6 May 2020
Fiyat avantajından dolayı incelediğim ürünlerden biri. Yorumları takip ederiz bakalım verimli mi?
 

Namen

Yeni Kahvesever
Katılım
16 Ocak 2021
Video daki gibi yaptim icinden cikan 2 pulu da ekledim ama 1 numarali ayarda bile degisiklik olmadi.

Ekteki gibi resmen filtre kahve ogutuyor.

Yardimci olabilecek olan var mi?

Yoksa iade mi etmeliyim
 

Ekli dosyalar

  • 20210310_225210.jpg
    20210310_225210.jpg
    1.3 MB · Görüntüleme: 62

DaleCooper

Yeni Kahvesever
Katılım
2 Mar 2021
Sorunu çözebildiniz mi acaba? Anladığım kadarıyla öğütüm derecesini ayarladığınız mekanizmada bir sorun var gibi duruyor. Siz öğütüm derecesini değiştirdiğinizi sanıyorsunuz ama içeride nasıl bir sorun varsa hiçbir değişiklik olmuyor. Makinenin bu şekilde sorunlu gelmesi büyük şanssızlık olmuş.

Eğer makine tamamen açılabiliyorsa açıp kurcalamakta fayda var bence, çok içgüdüsel bir yapıları oluyor zaten genelde bu tarz makinelerin, bu makinede olmasa bile benzer sorunu başka makinelerde yaşayanlar olmuştur diye tahmin ediyorum. Muhtemelen aksam eksikliğinden değil montaj sırasındaki bir hatadan kaynaklıdır. Biraz araştırmayla düzeltebilirsiniz belki.
 

Namen

Yeni Kahvesever
Katılım
16 Ocak 2021
Sorunu cozemedim. Pek sok tak islerinden de anlamam ama tekrar aksam deneyecegim. Baktim olmuyor iade edecegim yapacak bir sey yok. Gercekten tum dunyada herkes yapmis bence urunde degil benim yapamadigim bir sey var sozmeye calisacagim
 

Namen

Yeni Kahvesever
Katılım
16 Ocak 2021
Sorunu cozdum gibi. Bugun su saate kadar pek cok deneme yaptim. Alttaki carki tutan somunu biraz fazla sikinca turk kahvesi kalitesinde oguttu. Ama manuel degirmen gibi somunla oynamak zorunda kaldim.

Tabii 800 tl ye otomatik hatta ve hatta turk kahvesine kadar ogutebildigim icin sanirim iade etmeyecegim. 10 gun sonra buraya deneyimleri paylasacagim.
Yardim ve onerileriniz icin tesekkurler
 

toramankara

Yeni Kahvesever
Katılım
5 Şub 2019
Merhaba. En son iletinizde "Alttaki carki tutan somunu biraz fazla sikinca" demek istediğiniz dönen alt börr ün üstündeki onu sabitleyen vidayı mı sıktınız? Ben de sipariş vermeyi düşünüyorum. Deneyimleriniz nasıl acaba?
 

Namen

Yeni Kahvesever
Katılım
16 Ocak 2021
Evet sabitleyen vidayla oynayarak istedigim incelikde ogutum alabiliyorum hatta yaninda gelen 2 pulun tekini kullanarak espresso inceligi alabildim.

800 tl ye bu kadar homojen ve elektrikli ogutucu bulamadigim icin tercih ettim.

Bence tam bir f/p urunu tercih edebilirsiniz.
 

DaleCooper

Yeni Kahvesever
Katılım
2 Mar 2021
Sorunu çözmenize çok sevindim. Vaktiniz var mı bilmiyorum ancak kısa da olsa bir inceleme videosu çekip çeşitli inceliklerde öğütme performansını gösterseniz çok iyi olabilir aslında. Ben dahil bu öğütücüyü gözüne kestiren ancak şüpheleri olan çok fazla kişi var gibi seziyorum başlığın görüntülenme sayısından. Yorumlarınızı, öğütücünün artı ve eksiklerini duymayı çok isterim. :D
 

Namen

Yeni Kahvesever
Katılım
16 Ocak 2021
Haftasonu firsat bulur bulmaz cekerim. Uygun bir kombinasyon (breville mini barista + graef + naked portafiltre + hassas tarti=3.400 TL) yaptigimi dusunuyorum benim gibi yeni giris seviyesindekiler icin aciklayici ve yasadigim tecrubelerimi iceren bir inceleme.
 

DaleCooper

Yeni Kahvesever
Katılım
2 Mar 2021
Merakla bekliyorum, güzel bir set yapmışsınız, güle güle kullanıp lezzetli kahveler içersiniz umarım :D
 

plez

Yeni Kahvesever
Katılım
14 Ağu 2016
Merhabalar , aynı öğütücüyü ben de kullanıyorum. Ancak modifiye yapmadan , geldiği ayarlarla bile espresso iceliğinde öğütüm alabildim. 1. 2. kademelerde Türk kahvesi öğütüyor. Çekirdeğin durumuna göre 13,14 ve 15. kademelerde espresso öğütüyor. Ben espressoyu 1:2 oranında 25 sn olacak şekilde standart ortalamaya göre öğütüm ayarını kabul ediyorum. Bundan sonrasında oranı ve süreyi ayarlamak zevkime kalmış. En son ayarda da yani 25. derecede de filtre kahve öğütüyorum. Tabi ki mükemmel makina değil , topaklanma yapıyor , toz atıyor etrafı kirletiyor ama bu fiyata bence mükemmel iş çıkarıyor. Kağıt bardağın altını kesip portafiltreye oturtuyorum. 18g kahve alacak şekilde içine kalemle işaret koymuştum. Dozlama da sorun olmuyor etfarı da kirletmiyor.
 

plez

Yeni Kahvesever
Katılım
14 Ağu 2016
Allatki konik bıçağı söküp bakmak gerekir. Eğer altında pul varsa çıkarıldığında öğütebilirsiniz. Ben sökmediğim için bilemiyorum. Çünkü şu an ayarı istediğim gibi . Konuyu takip eden arkadaşlara tavsiyem en azından haftada 1 defa bıçak temizliğini yapmaları homojen espresso öğütüm ayarı için gerekli.20-30 espresso öğütümünden sonra temizlik gerekiyor. Filtre ve diğer öğütümler için gerekli olur mu bilemiyorum.
 

suatyel

Yeni Kahvesever
Katılım
13 Şub 2017
Makina bugün elime geçti bence bu fiyata çok iyi bir değirmen.
Biri 0.3mm diğeri 0.1mm kalınlığında 2 pul koydum. Montajını yaparken işaretli yerlerden yapınca sorunsuz bir şekilde öğütüyor. 2 numara türk kahvesi olacak şekilde gayet iyi çalışıyor.Bu şekilde modifiyeli olması bence çok iyi.
 
Son düzenleme:

kronik

Yeni Kahvesever
Katılım
14 Mar 2023
selamlar,
bu ürünü em EC685 hemde V60 için kullanmak istiyorum, sizce uygun mu? bu fiyat aralığında daha iyisi sizce var mı? teşekkürler.
 
Üst