Hangi öğütücüyü almalıyım

erayerinc

Yeni Kahvesever
Katılım
12 Mar 2021
Herkese merhaba, forumu yeni keşfettim sayılır. Birkaç gündür konuları inceliyorum. İncelerkende kahve konusundaki cahilliğim yüzüme yüzüme vurdu. Elimde Türk kahve makinesi ve filtre kahve makinesi var. Türk kahvesiyle benim aram yok. Ben genelde dışarıda Espresso ve Espresso bazlı içecekler tüketirken evde filtre kahve tüketiyorum. Pandemi başından beri evden çalışıyorum. Öncesinde ofisteyken günde 2 ile 4 bardak arası filtre tüketiyordum. Evde ise genelde 300-350ml tüketiyorum çoğunkukla. Üşengeçliğim olmasa belki biraz daha arttırabilirim miktarı. Evde bugüne kadar hiç bir öğüttüm yapmadım. Ya hazır öğütülmüş aldım. Ya da paket açtırıp öğüttürüp aldım. Ancak artık kendim evde öğütmek istiyorum. Bunun içinde bir öğütücü arıyorum. El değirmeni mi alsam yoksa elektrikli bir öğütücü mü alsam karar veremedim. Elektrikli aramamın 2 nedeni var. 1.si daha önce hiç bu konuda deneyimim olmaması. 2. Benim bir görme engelimin olması(gözlerim %15-20 görüyor. Ancak her işimi kendim halledebiliyorum). O nedenle elektrikli bir model hatta ekranı da olan bir model olursa çok iyi olabilir. El değirmenlerini de araştırdım. Orada comandante dikkatimi çekti. Biraz incelediğimde kullanım esnasında beni çok zorlamayabilir gibi geldi. Şununda farkındayımki muhakkak bir elektrikli ihtiyacım olacak. Çünkü bir süre sonra o kadar zaman harcamak istemeyebilirim. Elektrikliler konusundaki kafamdaki bir konuda toz bırakma oranının manuellere göre daha fazla olması. Ben mesela o tozları ayıramam. Bundan adım gibi eminim.

Benim filtre kahve için düşündüğüm öğütücüler aşağıdaki gibi. Siz hangisini daha çok önerirsiniz? Hangisi daha iyidir? Ya da bunlar yerine ne önerirsiniz? Şimdiden teşekkürler.

baratza encore
baratza vurtuoso Plus
eureka filtro
eureka brew pro
eureka crono

comandante c40(el değirmeni)


Ek: Genel olarak öğütücülere bakarken hem stok olmadığını gördüm. Bunun nedeni nedir? Ürünler artık üretilmiyor mu? Ülkemize mi gelmiyor? Yoksa ben mi bulamıyorum?

Ek2: Tahminen Haziran gibi Amerika’dan bir tanıdık gelecek. Eğer daha uyguna gelecekse ürünü oradanda aldırabilirim belki. Ancak ben onun gelmesini bekleyecek sabrı gösterebilirmiyim bilmiyorum😀

Ek3: Filtre kahve makinemi de değiştireceğim. Onun içinde ayrı bir konuyu ilgili bölüm altında açacağım. Değiştirmek isteme nedenim ise; eski ve pek memnun olmamam.

Ek4: Çoğunlukla filtre kahve için kullanacağım ama arada türk kahvesi içinde kullanmak istiyorum. Evdekiler daha çok türk kahvesi tükettikleri için onlara da çekirdek alıp öğütmek istiyorum.
 

Vialoca

Yeni Demleyici
Katılım
11 Şub 2021
Konum
Ankara
Merhabalar, filtre öğütümlerinde el değirmeni sizi yormayacaktır bu konuda rahat olabilirsiniz, özellikle commandante gibi bir canavarla filtre öğütümlerinizi saniyeler içerisinde yapabilirsiniz, ancak iş türk kahvesine gelirse işiniz çok zor en iyi değirmenle bile tam pudra kıvamında türk kahvesi çekmek yorabiliyor özellikle üst üste yada çoklu hazırlamalarda.

Eurakanın crono modeli espresso perfettoya ara ara düşüyor, stokları takip etmenizi öneririm ancak bu ürün espressoda bile verim veremezken türk kahvesi hayal olacaktır, baratzalarında türk kahvesi çekebileceğini düşünmüyorum, tek bir değirmenle hem türk kahvesi öğütmeniz hemde filtre kahve öğütmeniz çok zor, çünkü öğütümde inceye giderken makine çalışır halde olmalı ve yavaş yavaş inceye gitmeniz gerekmekte, gün içerisinde sürekli filtre- türk kahvesi geçişi yapmanız mümkün olmayacaktır.

Birde standart türk kahvesi içicilerine evde nitelikli çekirdek öğütüp içirdiğinizde genelde beğenilmediğide bir gerçek bunu unutmayın, klasik alışagelmiş rio minas çekirdeklerinin tadını ev ahalisi bir hayli benimsemiş durumda, siz kendi zevkiniz için bir değirmen alacaksanız, filtrede kullanmak üzere encore bulabilirseniz işinizi gayet güzel görür, ancak benim tercihim euraka crono olacaktır.
 

Cknvisual

Profesyonel Demleyici
Katılım
9 Tem 2019
Ek2: Tahminen Haziran gibi Amerika’dan bir tanıdık gelecek. Eğer daha uyguna gelecekse ürünü oradanda aldırabilirim belki. Ancak ben onun gelmesini bekleyecek sabrı gösterebilirmiyim bilmiyorum😀
Gelecek kişiye şunu: Check this out! https://a.co/d/bYvGErh

Ya da şunu: Check this out! https://a.co/d/2FFhZto

Sipariş edebilirsiniz. Voltaj ve priz sorumuju nasıl çözersiniz emin değilim ama bu iki grinder da türk kahvesi, espresso ve filtre kahve için güzel sonuç veriyor.

El değirmeni için Comandante çok iyidir, 1zpresso da bir o kadar övülüyor. Bunların yanında Kingrinder K5 ya da K6, Timemore c3 e bakabilirsiniz.

Tk inceliğinde ve filtre kahve için gayet homojen öğütebilen uygun fiyatlı bir öğütücü için benim ilanıma bakabilirsiniz: 'MHW-3BOMBER RACE M1 Manuel El Değirmeni' https://www.kahveler.net/kahve/10149-mhw-3bomber-race-m1-manuel-el-degirmeni.html/ 6 kenarlı bıçakları sayesinde oldukça homojen bir öğütüm sağlıyor.
 

erayerinc

Yeni Kahvesever
Katılım
12 Mar 2021
@Vialoca Cevabınız için teşekkürler. Türk kahvesi tarafı tamamen evdekiler için düşünmüştüm. Kendim pek içen biri değilim. Evdekiler genelde mehmet efendi alıp arçeliğin türk kahvesi makinesinde yapıp içiyorlar.Genel olarak da memnunlar. Değirmen almayı düşündüğümü ve türk kahvesini de öğüterek yapabileceğimizi söylediğimde ev halkından aldığım cevap biraz "istemem yan cebime koy" şeklindeydi. Bir şekilde Türk kahvesini elesem bile bu sefer kafamda "elektrikli mi daha kolay olur benim için yoksa el değirmeni mi?" sorusu var. Birinden birini seçsem diğerini alsamıydım diye kararsızlığı var.

Baratza kullanım olarak çok pratik gibi duruyor. Ancak gerçekten iyi öğütüyor mu sorusu var aklımda. Tabi birde fiyatının karşılığını verebilir mi soru işareti. Şu an 5000tl fiyatı var petrada. Aslında follow ode dikkatimi çekti ama hem fiyatı hem gen2 için birde Burr alma ve takma gerekliliği hem de görsellerde küçük gibi görünsede videoda çok da küçük durmaması soru işaretleri var kafamda. Ben o Burrları takabileceğimi düşünmüyorum. Tabi birde maliyeti var. O nedenle pek yanaşamıyorum. Eurekalar genel olarak stokları yok şu an. Espresso perfecto ile görüştüm bu ay içinde gelmesini bekliyorlar. Crono modeli hakkında çok fazla bilgiye hakim değilim. Espresso perfetto durumumu yazdığımda bana crono modelini önerdi. Crono modeli tam olarak kalite ve öğütümüne göre nerede kalıyor? Yani ağırlıklı fileye mi daha yakın yoksa espressoya mı? Ya da bu cihaz her ikisini birden yapabilen bir model mi? Satışta olmadığı için fiyatta yok ortada. Fiyatı follow ode civarlarında veya daha pahalı olursa pek zorlamam açıkçası. Yukarıya yazmadım ama Sage sag 820 modeli nasıl? Ekranı olması tek tek ayarlarının yapılması güzel geldi bana ama öğütüm kalitesi nasıl bilemedim açıkçası. Aklımdaki diğer bir soru ise ürünlerin temizliği. El değirmeni mi daha kolay temizlenir? Elektrikli mi? Comandantenin en güzel özelliklerinden biri boyutu. Kullanmadığında yer kaplamıyor. Kafam çok karışık. Ancak comandaıteye daha yakınım.

@Cknvisual Cevap için teşekkürler. Yurtdışı ihtimali var ama ben haziran çok bırakmak istemiyorum açıkçası. Bir an evvel alıp öğütüp taze kahve içmek istiyorum. İkincil düşünmüyorum.

@teyyaredenkahve Hocam sizinde yorumlarınızı almak isterim. Sizce Elektrikli tarafına mı yönelmeliyim? El değirmenine mi?
 

TimucinPusat

Yeni Kahvesever
Katılım
21 Tem 2022
Çok deneyimli değilim, ancak kendi çapımda bir kaç tecrübem olmasından mütevellit bir iki kelam edeyim.

Değirmen olarak en uygun bunu buldum piyasada fiyst performans kalite olarak https://www.teknosa.com/gaggia-md15-otomatik-kahve-ogutucu-p-786920199 ve aldım. Sonra haznesinin kolay çıkmaması, içinde kahve bırakması, yaptığı işe göre kaba saba olması gibi nedenlerle bunu eve bırakıp başka makine baktım. Dijital olması daha kaliteli ve şık görünmesi gibi nedenlerle 3 kattan daha fazla ödeyip bunu aldım https://www.enplus.com.tr/sage-scg8...7--y9ZNJzazf_GTXAGmrSskeYIqoof0hoCoxkQAvD_BwE

Bakmayın 8 bin lira yaptıklarına. Daha 6. Ay anca oldu 5 bin liranın altına almıştım. TR de herkes birbirini şey etmekle meşgul.

Sonra bu da çok kaba geldi, masamda gereksiz yer kapladı, oysa altı üstü sadece kahve öğütecekti. Hazırlayıp pişirmiyor neticede.

Kaliteli el değirmenlerinin varlığından haberdar oldum. Hatta işin ehlinin bunları tercih ettiğini öğrendim. Bu aldığım makineyi geri iade edip, en iyi değirmen nedir diye araştırırken comandante yi duydum ve bu dev kadar dijital makine parasına el değirmeni aldım c40.

Sonuç ibariyle el değirmeninden memnunum. Çok keyifli pratik. Rahatsız olduğum tek husus fazla plastik kısım içermesi, hem sağlık hem dayanıklılık bakımından rahatsız edici. Ama yakında full metal çıkacak c60. Onu alabilirim ayrıca. Hülasa kaliteli bir el değirmeni tavsiyemdir.
 

teyyaredenkahve

Kahve Masası ✈️
Yönetici
Katılım
28 Nis 2017
Konum
İstanbul
@Vialoca Cevabınız için teşekkürler. Türk kahvesi tarafı tamamen evdekiler için düşünmüştüm. Kendim pek içen biri değilim. Evdekiler genelde mehmet efendi alıp arçeliğin türk kahvesi makinesinde yapıp içiyorlar.Genel olarak da memnunlar. Değirmen almayı düşündüğümü ve türk kahvesini de öğüterek yapabileceğimizi söylediğimde ev halkından aldığım cevap biraz "istemem yan cebime koy" şeklindeydi. Bir şekilde Türk kahvesini elesem bile bu sefer kafamda "elektrikli mi daha kolay olur benim için yoksa el değirmeni mi?" sorusu var. Birinden birini seçsem diğerini alsamıydım diye kararsızlığı var.

Baratza kullanım olarak çok pratik gibi duruyor. Ancak gerçekten iyi öğütüyor mu sorusu var aklımda. Tabi birde fiyatının karşılığını verebilir mi soru işareti. Şu an 5000tl fiyatı var petrada. Aslında follow ode dikkatimi çekti ama hem fiyatı hem gen2 için birde Burr alma ve takma gerekliliği hem de görsellerde küçük gibi görünsede videoda çok da küçük durmaması soru işaretleri var kafamda. Ben o Burrları takabileceğimi düşünmüyorum. Tabi birde maliyeti var. O nedenle pek yanaşamıyorum. Eurekalar genel olarak stokları yok şu an. Espresso perfecto ile görüştüm bu ay içinde gelmesini bekliyorlar. Crono modeli hakkında çok fazla bilgiye hakim değilim. Espresso perfetto durumumu yazdığımda bana crono modelini önerdi. Crono modeli tam olarak kalite ve öğütümüne göre nerede kalıyor? Yani ağırlıklı fileye mi daha yakın yoksa espressoya mı? Ya da bu cihaz her ikisini birden yapabilen bir model mi? Satışta olmadığı için fiyatta yok ortada. Fiyatı follow ode civarlarında veya daha pahalı olursa pek zorlamam açıkçası. Yukarıya yazmadım ama Sage sag 820 modeli nasıl? Ekranı olması tek tek ayarlarının yapılması güzel geldi bana ama öğütüm kalitesi nasıl bilemedim açıkçası. Aklımdaki diğer bir soru ise ürünlerin temizliği. El değirmeni mi daha kolay temizlenir? Elektrikli mi? Comandantenin en güzel özelliklerinden biri boyutu. Kullanmadığında yer kaplamıyor. Kafam çok karışık. Ancak comandaıteye daha yakınım.

@Cknvisual Cevap için teşekkürler. Yurtdışı ihtimali var ama ben haziran çok bırakmak istemiyorum açıkçası. Bir an evvel alıp öğütüp taze kahve içmek istiyorum. İkincil düşünmüyorum.

@teyyaredenkahve Hocam sizinde yorumlarınızı almak isterim. Sizce Elektrikli tarafına mı yönelmeliyim? El değirmenine mi?
Burada asıl karar vermeniz gereken şey el değirmeni mi yoksa elektrikli mi. Sizin ihtiyaçlarınıza uzun dönemde hangisi cevap verir derseniz o şekilde ilerlemeniz lazım. İşin içinde espresso olmadığı için mükemmel bir değirmene de ihtiyacınız yok. Şu an içtiğiniz kahvelerden keyif alıyorsanız, zaten kendi öğüttüğünüzden kahveden daha fazla keyif alacaksınız.

Ben el değirmenlerini seviyorum. Taze taze içeyim diyorsanız, single dose tarzı bir değirmen daha mantıklı. Hoppera kahve koyup uzun süre bekletmek bana doğru gelmiyor bir ev kullanıcısı için. tabii tüketim hızlı değilse. Farklı farklı kahveler arasında geçiş yapıyorsanız da size esneklik lazım. EL değirmeni ve signle dose değirmenler size bunu sağlıyor.

Kendinizi Comandante ile sınırlamayın. Piyasada bir çok güzel değirmen var. Hepsinin artılarına eksilerine bakın. Mesela JMax almayın, espresso odaklı bir değirmendir. K serisi size daha uygundur. Yine Timemore X lite da iş görebilir.

Başlangıç seviyesi olarak fiyatından iyi performans gösteren Q2 ve C3 e de bakabilirsiniz.

Sorularınız olursa yine sorun lütfen. ikinci el bölümüne de bakmayı unutmayın. Önemli olan sizin amacınıza en uygun değirmeni bulmak.

Bu arada lütfen şu en iyisi bu en iyisi gibi yorumları da hiç dinlemeyin. Ben bile şu en iyisi dersem şüphe ile yaklaşın, sorgulayın. :D
 

erayerinc

Yeni Kahvesever
Katılım
12 Mar 2021
Çok deneyimli değilim, ancak kendi çapımda bir kaç tecrübem olmasından mütevellit bir iki kelam edeyim.

Değirmen olarak en uygun bunu buldum piyasada fiyst performans kalite olarak https://www.teknosa.com/gaggia-md15-otomatik-kahve-ogutucu-p-786920199 ve aldım. Sonra haznesinin kolay çıkmaması, içinde kahve bırakması, yaptığı işe göre kaba saba olması gibi nedenlerle bunu eve bırakıp başka makine baktım. Dijital olması daha kaliteli ve şık görünmesi gibi nedenlerle 3 kattan daha fazla ödeyip bunu aldım https://www.enplus.com.tr/sage-scg8...7--y9ZNJzazf_GTXAGmrSskeYIqoof0hoCoxkQAvD_BwE

Bakmayın 8 bin lira yaptıklarına. Daha 6. Ay anca oldu 5 bin liranın altına almıştım. TR de herkes birbirini şey etmekle meşgul.

Sonra bu da çok kaba geldi, masamda gereksiz yer kapladı, oysa altı üstü sadece kahve öğütecekti. Hazırlayıp pişirmiyor neticede.

Kaliteli el değirmenlerinin varlığından haberdar oldum. Hatta işin ehlinin bunları tercih ettiğini öğrendim. Bu aldığım makineyi geri iade edip, en iyi değirmen nedir diye araştırırken comandante yi duydum ve bu dev kadar dijital makine parasına el değirmeni aldım c40.

Sonuç ibariyle el değirmeninden memnunum. Çok keyifli pratik. Rahatsız olduğum tek husus fazla plastik kısım içermesi, hem sağlık hem dayanıklılık bakımından rahatsız edici. Ama yakında full metal çıkacak c60. Onu alabilirim ayrıca. Hülasa kaliteli bir el değirmeni tavsiyemdir.
Merhaba,cevabınız için teşekkür ederim. Okuduğum konuların içinde dizinde mesajlarınızı gördüm. Hayırlı olsun değirmeniniz.

Sage modelini düşündüm bende. Ancak yerim çok geniş olmadığından ve 1-2 yorumdan dolayı vazgeçtim. Gaggiaya da baktım. Markanın kötü bir marka olmadığını düşünmekle birlikte ürünün daha çok giriş seviyesi olduğunu düşündüğüm için pek yanaşmadım.

Şu an ise Eureka modelleri ve el değirmenleri arasında gitfeldeyim. Görme engelimden dolayı en rahat kullanabileceğim ve iyi öğütümler alabileceğim ürünü arıyorum. Tabi burada sadece kullanım yok. Ürünü temizleme, monte etmek vs de dahil. Elektriklinin temizliği, balımı el değirmenlerine göre biraz uğraştırıcı sanırım. O beni düşündürüyor.
 

erayerinc

Yeni Kahvesever
Katılım
12 Mar 2021
Çok deneyimli değilim, ancak kendi çapımda bir kaç tecrübem olmasından mütevellit bir iki kelam edeyim.

Değirmen olarak en uygun bunu buldum piyasada fiyst performans kalite olarak https://www.teknosa.com/gaggia-md15-otomatik-kahve-ogutucu-p-786920199 ve aldım. Sonra haznesinin kolay çıkmaması, içinde kahve bırakması, yaptığı işe göre kaba saba olması gibi nedenlerle bunu eve bırakıp başka makine baktım. Dijital olması daha kaliteli ve şık görünmesi gibi nedenlerle 3 kattan daha fazla ödeyip bunu aldım https://www.enplus.com.tr/sage-scg8...7--y9ZNJzazf_GTXAGmrSskeYIqoof0hoCoxkQAvD_BwE

Bakmayın 8 bin lira yaptıklarına. Daha 6. Ay anca oldu 5 bin liranın altına almıştım. TR de herkes birbirini şey etmekle meşgul.

Sonra bu da çok kaba geldi, masamda gereksiz yer kapladı, oysa altı üstü sadece kahve öğütecekti. Hazırlayıp pişirmiyor neticede.

Kaliteli el değirmenlerinin varlığından haberdar oldum. Hatta işin ehlinin bunları tercih ettiğini öğrendim. Bu aldığım makineyi geri iade edip, en iyi değirmen nedir diye araştırırken comandante yi duydum ve bu dev kadar dijital makine parasına el değirmeni aldım c40.

Sonuç ibariyle el değirmeninden memnunum. Çok keyifli pratik. Rahatsız olduğum tek husus fazla plastik kısım içermesi, hem sağlık hem dayanıklılık bakımından rahatsız edici. Ama yakında full metal çıkacak c60. Onu alabilirim ayrıca. Hülasa kaliteli bir el değirmeni tavsiyemdir.
Merhaba,cevabınız için teşekkür ederim. Okuduğum konuların içinde dizinde mesajlarınızı gördüm. Hayırlı olsun değirmeniniz.

Sage modelini düşündüm bende. Ancak yerim çok geniş olmadığından ve 1-2 yorumdan dolayı vazgeçtim. Gaggiaya da baktım. Markanın kötü bir marka olmadığını düşünmekle birlikte ürünün daha çok giriş seviyesi olduğunu düşündüğüm için pek yanaşmadım.

Şu an ise Eureka modelleri ve el değirmenleri arasında gitfeldeyim. Görme engelimden dolayı en rahat kullanabileceğim ve iyi öğütümler alabileceğim ürünü arıyorum. Tabi burada sadece kullanım yok. Ürünü temizleme, monte etmek vs de dahil. Elektriklinin temizliği, balımı el değirmenlerine göre biraz uğraştırıcı sanırım. O beni düşündürüyor.
 

erayerinc

Yeni Kahvesever
Katılım
12 Mar 2021
Burada asıl karar vermeniz gereken şey el değirmeni mi yoksa elektrikli mi. Sizin ihtiyaçlarınıza uzun dönemde hangisi cevap verir derseniz o şekilde ilerlemeniz lazım. İşin içinde espresso olmadığı için mükemmel bir değirmene de ihtiyacınız yok. Şu an içtiğiniz kahvelerden keyif alıyorsanız, zaten kendi öğüttüğünüzden kahveden daha fazla keyif alacaksınız.

Ben el değirmenlerini seviyorum. Taze taze içeyim diyorsanız, single dose tarzı bir değirmen daha mantıklı. Hoppera kahve koyup uzun süre bekletmek bana doğru gelmiyor bir ev kullanıcısı için. tabii tüketim hızlı değilse. Farklı farklı kahveler arasında geçiş yapıyorsanız da size esneklik lazım. EL değirmeni ve signle dose değirmenler size bunu sağlıyor.

Kendinizi Comandante ile sınırlamayın. Piyasada bir çok güzel değirmen var. Hepsinin artılarına eksilerine bakın. Mesela JMax almayın, espresso odaklı bir değirmendir. K serisi size daha uygundur. Yine Timemore X lite da iş görebilir.

Başlangıç seviyesi olarak fiyatından iyi performans gösteren Q2 ve C3 e de bakabilirsiniz.

Sorularınız olursa yine sorun lütfen. ikinci el bölümüne de bakmayı unutmayın. Önemli olan sizin amacınıza en uygun değirmeni bulmak.

Bu arada lütfen şu en iyisi bu en iyisi gibi yorumları da hiç dinlemeyin. Ben bile şu en iyisi dersem şüphe ile yaklaşın, sorgulayın. :D
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Yukarıda da yazdığım gibi bir görme engelim var. O nedenle hem kullanımı hem de temizliği kolay olan ve bununla da beraber güzel öğütümler alabileceğim bir ürün arıyorum.

Türk kahvesi kısmı çok önemli değil ama filtre kahve için iyi öğütümler almak istiyorum. Burada elektrikli mi manuel mi konusunda kafamı karıştıran kuşum kullanımdan çok ürünlerin temizlik ve balıkları. Videolardan gördüğüm kadarıyla el değirmenlerinde temizlik olayı biraz daha kolay gibi. Elektriklilerde bazı parçaları sökmek için bir aparat gerekiyor galiba. Sizin elinizden çok fazla değirmen geçmiştir. Hangisini temizlemek daha kolay? Diğer forumda da Comandante ile birlikte timemore x lite ve k max önerilmişti elmdeğirmeni olarak.

Ben başlangıç seviyesi akıp sonrasında yavaşmyavaş yükselterek ilerleyen biri olamadım maalesef. Genelde bütçemin el verdiği, alabildiğim en iyi ürünleri almaya çalıştım. O yüzden üst modellere odaklandım daha çok. Gördüğüm kadarıyla Comandante ve 1z İnsanların genelde tercih ettiği ve memnun olduğu iyi markalardan. Mesela 1znin rakamlarının olması dikkatimi çekti. Ancak onunda ayar mekanizmasını tam anlayamadım. Dems coffeede kullanımı anlatan bir yazı okudum. Verilen örneklerden birinde 9’a getirin #8 yapın 3 kolik yapın gibi bir tabir vardı. Bu cihazda # işareti mi var? Varsa da ben görsellerde göremedim. 3 klipten kastı 3’e mi getirmek 3 tur mu çevirmek? Açıkçası o kuşum benim kafamı karıştırmadı değil.

İkinci elmdüşünöüyorum bu arada.
 
Üst