Deneysel Kahveler İyi Kahve Algısını Nasıl Etkiliyor?

portakalhalil

Uzman Demleyici ☕
Katılım
20 Ocak 2022
Ben bu bahsettiğiniz durumdan muzdaribim. Biraz hassas bir midem var, salçalı, baharatlı vs şeyler tükettiğimde mide asidim çıldırıyor. Deneysel kahveler içtiğimde de aynı şekilde mide asidim deliriyor ve uzun süre midem yanıyor vs.
Benim midemde kötü kahve turnusolu ya bazı kavrumlar ne yapsam da iflah olmuyor, hep az çözünmüş gibi samanımsı tatlar, hemen başlıyor midem yanmaya 😂
 

serkanozkan

Firma Yetkilisi
Katılım
27 Kas 2017
Konum
izmir
İyi bir yıkanmış kahve ve kontrolü iyi yapılmış natural kahve bende her zaman bir tık daha yeri farklıdır. Seçkilerimizde genelde bu yönde. Ben her zaman kahvenin bir fermantasyon ya da infuze yöntem ile tadım notlarının yükseltilmesi yerine çekirdeğin kendi kalitesi ile öne çıkması gerektiğini düşünüyorum. Genelleme yapmak yanlış olur tabi güzel bir anaerobic ya da natural anaerobic gibi farklı bir işlemde kabulümdür burada dikkat edilmesi gereken şey bu işleme kaliteli bir çekirdek mi alındı yoksa kalitesi düşük bir çekirdek farklı bir işlem ile karakter mi kazandırılmaya çalışıldı? Bu önemli. Mesela bizim son seçkimizdeki hydro honey proses dikkatimi çekmişti çok, seçkiye karar verirken ve denedikten sonrada seçkiye koymaya karar vermiştim. Fakat yine dediğim gibi iyi yıkanmış ya da natural bir kahve daha öndedir benim için.
 
Üst