Kullandığım Espresso Makinesi

teyyaredenkahve

Kahve Masası ✈️
Yönetici
Katılım
28 Nis 2017
Konum
İstanbul
Picopresso'yu Robot ya da Flair e tercih etmenizin sebebi nedir acaba?

Flair Pro 2 @mustafaipek in ürünüydü. İnceleme amaçlı bana vermişti. Zamanında toplu alım için destek olmuştum ve bir çok kişi epey uygun fiyata almıştı. Şu anda kullananların çoğu o alım ile almıştır diye düşünüyorum :D Ben espresso konusunda kararsız olduğum için almamıştım, pişman oldum o fiyatlara almadığım için...

Cafelat Robot da firma tarafından inceleme amaçlı gelmişti ve bir kaç ay sonra detaylı inceledikten sonra geri göndermiştim. O inceleme sanırım bir çok kişiye bir fikir de vermiştir. İngilizce ve Türkçe olarak çekmiştim. Bir sonraki partide gelen son demo ürünü iskontolu satın alacaktım ama maalesef Kıbrıs'ta gittiği yerde kalmış :D Kısaca bu da nasip değilmiş.

Sonra elektrikli makinelere geçtim ama hala ara ara Robot'a göz kırpıyorum. Manuel ekipmanları seviyorum.

Picopresso, ayrıca değerlendirilmesi gereken bir ürün. Robot ömürlük bir ekipman, flair de gayet sağlam, picopresso ise daha uygun taşınabilir bir ekipman.

Bu üçü arasından çıktı bakımından Robot'u tek geçerim. Amaç espressoyu detayları ile öğrenmek ve bu işi en uygun fiyata halletmek ise Picopresso çok iyi bir alternatif. Bu forumdaki picopresso konusu en detaylı deneyim konusu olabilir :D Seveni çok :D
 

kahvekafi

Yeni Kahvesever
Katılım
21 Tem 2023
First - Picopresso
Then - Idose Adora
İlk olarak Picopresso ile başladım espresso macerasına. Bana çok şey öğretti. Şimdilerde ise Idose'un Adora'sı ile devam ediyorum. Oldukça keyifli buluyorum. Sanırım orta vadede bir başka aşamaya geçiş olacak. Çünkü Bianca yada Puristika ile daha tatmin olacağıma kanaat getirdim. Picopresso ise her zaman çantamda taşıdığım bir ekipman olarak yerini koruyor Timemore Nano Slim Titanium ile. Anında her an her yerde espresso yapmama imkan vermesi mükemmel bir deneyim.
 

Vialoca

Yeni Demleyici
Katılım
11 Şub 2021
Konum
Ankara
İlk başladığımda ikinci el bir delonghi ec 200 almıştım, 2-3 sene güzel pratik yaptırdı bana.

Güncel olarak Gaggia New Classic kullanıyorum, evde daha üstüne geçmeyi düşünmüyorum basitliği sadeliği ve malzeme kalitesiyle gayet tatmin ediyor, espresso yapmayı ve hazırlama ritüellerini çok seviyorum ancak çokta kafayı kırmamak gerektiğini düşünüyorum, kısa sürede lezzetli içecekler hazırlayabiliyorum ve halimden memnunum.
 

antlionguard

Profesyonel Demleyici
Katılım
13 Haz 2022
4-5 aydır nanopresso ile yoluma devam ediyorum. Zaman geçtikçe daha başarılı çıktılar almaya başladım. Doğru dozajlama yapmaya alışınca basınçlı portafiltre için olan lastiğini çıkarttım bayağı köpüklü güzel çıktılar alıyorum.
 

brkisa

Aktif Demleyici
Katılım
20 Ocak 2022
Güncel olarak kullandığım iki tane alet var;
-Picopresso
-Flair 58

Ben manuelden yana oldum hep. Bir ara elektirkli mi alsam gibi bir düşüncem oldu ancak, ısınması ve kullanılabilecek hale gelmesi uzun sürdüğü için sevemedim bir türlü. Picopressoyu çok seviyorum özellikle seyahatlerde mükemmel iş görüyor. Puckscreen de ekledim ve bariz olarak iyileşme elde ettim, daha keyifli oldu. Flair 58 zaten hayalim olan bir makineydi. El değirmeni ile öğütmek uğraştırsa da ( 78s gelince bu çile de bitecek ) Flair çok çok iyi.

Flair için öğüttüğüm kahveden picopressodan çıktı alamıyorum. Basketleri 51mm-58mm belki bundan kaynaklı ya da picopresso için vaadettikleri 9 bar gerçek değil. Ama bu halde de ben ikisinin de verdiği çıktılardan memnunum. 🙂
 

AnkA

Yeni Kahvesever
Katılım
21 Ocak 2022
De Longhi (modelini hatırlamıyorum) ile başlayan serüvenim Gaggia, Sage Barista Pro, Flair Pro 2, Breville Dual Boiler, La Pavoni, Rocket Appartamento, Lelit Bianca ve şu sıralar yine Dual Boiler'a dönmemle devam ediyor. Bu işte tatmin diye bir mefhumun olduğunu düşünmüyorum. İmkanlar nispetince sınırları zorluyorsun :D
 

asolen

Yeni Demleyici
Katılım
27 Şub 2023
İlk makinam Krups XP320810 Opio idi. 51mm portafiltreye sahip, thermoblock giriş seviyesi denebilecek bir üründü. Espressoya bu makina ile başladıktan sonra sattım. 6 aydır Lelit Mara x V2 kullanıyorum. Mara X ile birlikte gerçek espressoya ulaşmış oldum, gayet memnunum. Ekipman kısmında üst sınır yok, tamamen bütçe meselesi.
 

erenus

Yeni Kahvesever
Katılım
19 Eyl 2019
İlk makinem krups xp4020 inşallah yanilmiyorum, sonra tekrar aldım ve yazlığa da koydum. Espresso yu bu sandık. Türk kahvesini tanımmaya başladık, sütlü varyasyonları ile eş dost ağırladık.

Sonra daha iyisinin brewille olduğunu sandık gittik hem pro grinder hem de bes800 mü ne türevi bir model aldık. Espresso keyfinde biraz daha ilerledik.

Sonra Lelit Grace pl81t ve Fred değirmen ile boyut değiştirdik ve aslında daha ötesinde de çok yol olduğunu anladık.
Ama geldiğimiz nokta da bir ev kullanıcısı için artık masraf yapmayı gerektirmeyen bir tatmin noktasıydı.

Şimdi yazlığa da uygun fiyatlar ile bu lezzeti taşıyabilmek için idose adora aldım yanına bir Fred değirmen daha. Adoranin ilk versiyonlarında olan buhar gücü sorunu da çözüldü kullanımı çok keyifli bir makine haline geldi ve belki Lelitten daha güzel shotlar alıyor.
 
Üst