Kullandığım Espresso Makinesi

mustafaipek

Tecrübeli Demleyici
Katılım
5 Eki 2020
Espressoya giriş için hangisi daha iyi bir seçenek= Gaggia classic - Cafelat Robot

@teyyaredenkahve @DragonFly
Delonghi Dedica 685 kullanıyorum öncesinde Cafelat kullandım. Bu biraz insanın ortamı ve huyu ile ilgili. İkisi de harika seçenekler. İkisi ile de uzun yıllar keyifli zaman geçirebilirsin. Cafelat ile daha az kahve israf olur. baktın hızlı akıyor yavaşlarsın akmıyor bastırır veya ön demleme yaparsın. Yalnız ben sıkılırım düğmeye basarım suyu o pompalasın su kaynat ile uğraşamam dersen Gaggia. Gerçi niye Gaggia Ben olsam idose alırdım
 
  • Like
Tepkiler: DtB

Deni5734

Yeni Kahvesever
Katılım
9 Ağu 2023
Şu ana kadar moka pot kullandım, arada sütü French press ile köpürtüp latte, cappuccino hazırlıyorum. Moka pot çıktısı fazla bitter olduğu için cortado ya da Macchiato' ya dönüştürüp içiyorum. Artık espresso deneyimimi bir adım ileriye taşımak istiyorum. Bütçem 15.000 TL’nin altında. Gaggia Classic Pro uzun vadede modifiye edilerek daha iyi performans sunabildiği için değerlendiriyorum. Ancak Cafelat Robot gibi manuel yöntemler her zaman bana daha cazip gelmiştir. Öncelikle Gaggia ile başlayıp, ilerleyen zamanda bir Cafelat Robot da almayı düşünebilirim.

Espresso konusunda çok tecrübem yok; yalnızca moka pot kullanımı ve kafelerde içtiklerim kadar bilgi sahibiyim. Genellikle V60 kullanıcısıyım.

@teyyaredenkahve @DragonFly @mustafaipek
 
Üst