Kullandığım Kahve Değirmeni

Tercihiniz hangisi?

  • El Değirmeni

    Kullanılan: 91 59.1%
  • Elektrikli Değirmen

    Kullanılan: 17 11.0%
  • İkisi birden

    Kullanılan: 46 29.9%
  • Öğütülmüş Kahve

    Kullanılan: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    154

Enzo

Tecrübeli Demleyici
Katılım
29 May 2023
Çok kullanıp değiştirdim yıllarca aralıklarla ama aklımda kalanlar ;

Peugeot kronos
Baratza Encore
Gaggia md15
Eureka mignon MCİ
Mahlkonig vario
Rancilio Rocky
Timemore nano
Sage Smart grinder
Molent g50
Comandante
Wilfa svart aroma
1zpresso x pro’s

Şimdide Arco goat story :D
 

ikoh

Profesyonel Demleyici
Katılım
25 May 2021
4 farklı 1zpresso, 3 farklı timemore, 2 farklı molent, 3 farklı comandante el değirmenlerini denedikten sonra en keyifle kullandığım değirmenin ahşap model cmd olduğunu düşünerek ikinci elden red sonja cmd mk3 aldım. Tabii sabit durmayı sevmediğimden bunu da satar başka şeylere geçerim, kendimi tanıyorum 😄. Momentem, 1zpresso zp6, pietro m-model değirmenler ise radarımda. Muhtemelen ilk elime geçe zp6 olur.


Yolda ise timemore sculptor 078 var. Hakkında karmaşık mesajlar okuduktan sonra (078s'in filtresini bundan daha çok beğenen bile varmış) df64 + mp burr mü alsaydım diye düşünüyorum. Memnun kalmazsam izleyeceğim yol bu sanırım. Hem belki ileride espressoya sararım.
 

ikoh

Profesyonel Demleyici
Katılım
25 May 2021
Alalı çok olmadı, daha seasoning bile bitmemiştir ama...

Df64 ssp mp 💙 pour over

Hele tricolate gibi bir ekipmanla 1:18 üstü oran ve yüksek çözünme hedefleyerek yaptığım demlemelerde aldığım sonuçlardan çok çok memnunum. Zp6'nın bu profile yakın olduğu söyleniyor. Böyle bir el değirmeni elde etmedikçe daha geri dönmem koniklere.
 

bllyldz9

Tecrübeli Demleyici
Katılım
20 Kas 2020
Son duraklarım bu şekilde:
-DF64 ( opsiyonel SSP MP)
-Timemore X Lite

Timemore Sculptor 064S bekliyorum, bakalım gelip DF64'u devirebilecek mi? Etrafın batmaması ve ssp uyumu halinde öyle olacak gibi..
 

CoFFeePaTh

Profesyonel Demleyici
Katılım
8 Nis 2019
Konum
Adana
El değirmenlerim:

Sözen (Sattım)
Comandante C40 Mk3 (Sattım)
Kinu M47 Classic
1zpresso K-Ultra

Elektrikliler

Eureka Mignon Perfetto (Sattım)
Eureka Mignon Single Dose (Sattım)


Sözen kötü bir değirmen, hiç olmamasından iyidir diyerek almıştım. Hiç olmasa da olurmuş. Satıp önce Perfetto'ya, sonra da Comandante'ye geçiş yaptım. Filtrede devrim oldu, Kinu ilanı görünce onu aldım. Kullanmadığımı farkedince Comandante'yi elden çıkardım.
Şeytan dürttü, 1zpresso K-Ultra'yı hem espresso hem de filtrede çok iyi olduğunu düşündüğüm için, biraz da meraktan aldım. Gerçekten çok iyi ama Kinu'yu satmaya da kıyamadım. Böylece elimde iki iyi el değirmeni var. Benim deneyimim özelinde 1zpresso K-Ultra'yı tat profili, hız, ayar kadranı, öğütüm tutarlılığı, bütçe, aksesuar ve çok yönlülük anlamında Comandante'den daha iyi buldum.

Mignon Perfetto'yu Mignon Single Dose almak için sattım. Orta-üst espresso performansı ve orta-alt filtre performansı vardı. Satınca Mignon Single Dose'ye geçtim. Üst düzey espresso performansı vardı, filtre içinse kötüydü. Filtre öğütülmez hatta. Espressoya ara verdiğimden onu da elden çıkardım.

Tekrar espressoya giriş yaparsam değerlendireceğim ilk değirmen Mignon Single Dose olacak.
 

Burachi

Yeni Kahvesever
Katılım
16 Ocak 2024
Timemore Sculptor 064 ve 078S
1Zpresso X-Ultra
Normcore V3
Knock Aergrind

Bunları da ekleyeyim :D
Normcore V3 ile Normcore V2 yi kıyaslamanız gerekirse ne söyleyebilirsiniz? Bir de hiçbir yerde Normcore V2 nin 44mm lik versiyonunun incelemesini bulamadım, ilerleyen zamanlarda yükseltmeyi düşünüyorum ama Normcore özelinde bilgi çok az gibi geldi bana
 
Üst