Kimbo Türkiye

BleuRebel

Aktif Demleyici
Katılım
22 Ocak 2023
Konum
İstanbul
Klasik italyan espressosu seven biri olarak aylardır yerli kavrum kahve çekirdeklerini denememe rağmen espressoda istediğim yoğun gövde kıvamı yakalayamadığımdan dolayı italyan çekirdek kahvelere şans vermek istedim ve 3 gün önce kimbo türkiye internet sayfasından kimbo çekirdek kahvelerini sipariş verdim. 3 farklı 250 gramlık çekirdek kahveleri sipariş vermiştim dün elime geçti paketler, açılışı espresso napoli çekirdeğiyle yaptım, yoğun gövde ve sıcak çikolata kıvamında bir tadı vardı ve çok memnun kaldım, en önemlisi bana gönderilen çekirdek kahvelerin üretim tarihleri 3 aylıktı, yurt içinde bu kadar taze italyan çekirdeği bulabilmek güzel bir olay, sonra foruma baktım kimbo ile ilgili bir başlığın olmadığını fark etmem üzere bir espresso sever olarak kimbo konusunu açmak istedim, şundan eminim ülkemizde yeni nesil espresso yerine klasik italyan espressosu içmek isteyen bir kitle de var, kimbo taze üretim tarihli kahve çekirdekleriyle bu kitleye istediğini verebilir, dipnot firmayla herhangi bir bağım yok, sadece klasik espresso seven bir tüketiciyim.

Umarım konuyu doğru yere açmışımdır, kimbo italyan bir kahve firması olduğundan dolayı yurtdışı kahve firması sayılır sanırım.
 

cezoline

Yeni Kahvesever
Katılım
20 May 2017
amatör bir kahve sever olarak temmuz 2023'te roma'ya yaptığım gezi sırasında tanıştım italyan espressosu ile. oradaki basit birkaç google aramasıyla tazza d'oro adlı kahve dükkanından çekirdek kahve alıp ülkeye döndüm. evde philips 1200 tam otomatik makinamda bu tazza d'oro kahve ile espresso ve cappucino yaptım ve çok beğendim. sonra bu markayı araştırırken 2012 yılında kimbo'ya satılmasıyla kimboyu öğrendim. türkiye pazarına yeni girmiş bir firma sanırım. 1 kg espresso classico ve 250 gr espresso napoli satın aldım. napoliyi denedim şimdilik ve inanılmaz güzel köpüklü bir espresso elde ettim bu kahveden. süt ile tüketmeyi daha çok sevdiğim için sütün o kremamsı tadını çok güzel kesiyor kahve. tam damak tadıma uygun bir kahve olduğunu düşünüyorum.
benzer tatlar elde edebileceğim öneriler varsa ona da açığım fakat uzun süre kimbo'dan devam.
 

rauhweltx

Aktif Demleyici
Katılım
13 Şub 2023
Konum
İzmir
Bana arkadaşım İtalya'dan yanlış hatırlamıyorsam Napoli ürününden getirmişti geçenlerde. Kahveyle pek arası olmadığından markette görüp hoşuna gideni almış. Kaç ay oldu bilmiyorum ama toplasanız 60 gram kendim içmemişimdir. İçemedim çünkü o kadar kötü ki. Yani sigaradan hiç hoşlanmayan ve tahammül edemeyen biri olarak paketi açınca ve kahveyi demleyince gelen kül tablası kokusu beni çok rahatsız etti mesela. Eşe dosta dağıtsam da bitiremedim hala yarısından fazlası duruyor. Atmak da istemiyorum ama napsam onu da bilemiyorum, son çare cold brew yapıp romla ya da vermutla falan tüketmek olacak gibi.
 

BleuRebel

Aktif Demleyici
Katılım
22 Ocak 2023
Konum
İstanbul
Kimbo'dan uzun zamandır alım yapmıyorum ve haliyle kimseye de tavsiye etmiyorum, en son 3-4 ay önce cafe crema intensa çekirdeğini almıştım, çekirdek bildiğin bozuktu, içinde kırık-çıkık çekirdekler çoktu, shotu içtikten sonra kendimi iyi hissetmiyordum vs, o günden sonra bir daha almadım, yurt içinde klasik espressoya uygun çok güzel çekirdekleri olan kavurucular var(mesela ultra-origin gibi) ben onlardan alıyorum klasik espresso için, hem de taze kavrum çekirdekler, kimbo'nun çekirdek kahveleri en tazesi 3-4 aylık diye hatırlıyorum, kahvede tazelik önemli.
 
Son düzenleme:

anonimkahveci

Aktif Demleyici
Katılım
21 Tem 2022
En son geçen hafta yine 6 paket 250 gram napolimi sipariş ettim 3 temmuz tarihli taze kahveler geldi çok memnunum yaklaşık 1 yıldır devamlı napoli alıyorum hiç üzmedi :D
 
Üst