Kahve Ambarı ve Evrim Ağacı

Tanaka

Yeni Kahvesever
Katılım
11 Mar 2023
Geçtiğimiz günlerde Kahve Ambarı firması Evrim Ağacı ile beraber bir kahve çıkardı.
Evolution Blend
Ben de forumda aradım ancak ne bu blend hakkında ne de Kahve Ambarı'nın sattığı kahveler hakkında bilgi bulamadım. O yüzden bu konuyu açmak istedim.
Siz bu firmadan daha önce kahve satın aldınız mı, görüşleriniz nelerdir ve de Evolution Blend hakkında ne düşünüyorsunuz?
 

sametyazici

Yeni Kahvesever
Katılım
30 Kas 2022
Daha önceden şurup ve püre satın almıştım Kahve Ambarından, sıkıntısız iletildi, memnun kalmıştım fakat kahveleri hakkında bir bilgim yok maalesef.
 

CengizHaktan

Yeni Kahvesever
Katılım
15 Kas 2022
Daha önce bir alışverişim olmadı ama bende üçüncü nesili yakalayamamış bir yer intibası uyandırdı açıkçası. Kahvelerden "nitelikli" tarafında pek bir şey beklememek lazım diye düşünüyorum.
 

antlionguard

Profesyonel Demleyici
Katılım
13 Haz 2022
Emeğe saygısızlık elbette. Piyasada bilinen bir firmanın ürün gamında bulunan ürünlerin ismini kullanmak etik değil.

Bknz: Coffee Sapiens Evolution Blend
Bknz: Coffee Sapiens Mutation Blend

Bu vesileyle yine altını çizelim, piyasada imza ürünü olarak kullanılan harman ve diğer yan ürünlerin de marka tescilinin yapılması kaçınılmaz.
Evolution ismini Evrim Ağacının "Evrim"'inden ötürü kullanmışlar gibi geldi bana.
 

Yirgacheffe

Necdet Âgâh
Katılım
8 Kas 2014
Konum
İstanbul
Evolution ismini Evrim Ağacının "Evrim"'inden ötürü kullanmışlar gibi geldi bana.

Başka bir ürün gamı için olsa haklı bir bakış açısı olarak değerlendirilebilirdi. Ancak piyasa aynı, satılan ürün çeşit/tür olarak aynı, hizmet/hedef kitlesi aynı vs bu gibi nedenlerden dolayı iyi niyetli yaklaşmak mümkün değil. Kaldı ki, edindiğim tecrübelere dayanarak özellikle bizim toplumda ticaret konusunda bu gibi şeylere iyi niyetli yaklaşılmaması kanaatindeyim.

Harmanlarla ilgili başka bir konuya geçenlerde yaptığım yorumu bu konu özelinde de ele alabiliriz:

Harmanın içinde robusta varsa belirtilmelidir. Yoksa da %100 arabika olduğu belirtilmelidir. Bu zaten mevzuat gereği etiket düzenleme hususunda yasal zorunluluk.

Harmanın %100 arabika olması durumunda reçete paylaşılmaması gayet doğal. Bunda garipsenecek herhangi bir durum görmüyorum. Zaten huylanacağınız kadar bir markadan rahatsız olduysanız en sağlıklısı alışveriş yapmamak. Alışveriş sonrası memnuniyet oranı genelde düşük oluyor bu gibi huylanılan durumlarda. Tüketici olarak fikrim bu.

İşin ticari boyutunda biri olarak kafe açmış olsam, paylaşmayacağım tek bilgi kafede servis ettiğim harmanın reçetesi olur.
Kimin konuya nasıl baktığından ziyade benim için bir ar-ge konusu bu. Onlarca deneyim, tadım, kombinasyon neticesinde ortaya koyulan uniq bir tat var. Belki de benim hassasiyetim böyledir. Ancak imza ürünlerin reçete paylaşımı bizim gibi ''etiği göçmüş'' ülkelerde iyi sonuç vermiyor. Bu biraz da ''Sektör Turizm/Hassektör Turizm'' örnekleriyle ilişkilendirilebilir.

''Biz de yaparız.''

Gerçekten de bizim toplumda bilhassa ticaret konularında işler böyle yürüyor ezici çoğunlukla.
 

thgngr

Yeni Demleyici
Katılım
6 Kas 2022
Konum
Ankara
Videoyu izledim firma biraz cırt geldi bana daha çok kahve içelim de ne olursa olsun tayfaya hitap ediyor gibi geldi.
 
Üst