Wacaco Minipresso NS2 - Nespresso Kapsül

pepukkahve

Kahve Masası
Yönetici
Katılım
3 Eki 2018
Konum
İZMİR
Wacaco'nun çoğu ürününü kullandım. Özellikle Nanopresso ve Picopresso oldukça sevdiğim ürünleri. Uzun süredir çok fazla kapsül kahve sorusu geldiği ve @SerifBasaran hocamın da kapsül ile ilgili özel çalışmalarını denemek için bir süredir Wacaco Minipresso NS2 denemeye başladım. Sevgili @Cihanyuce ürünü denemem için gönderirken yanında sağ olsun farklı çeşit kapsüller de göndermiş. Denediğim kapsülleri farklı bir konu altında detaylı olarak paylaşacağım. İlk aşamada ben ürünü Wacaco Minipresso NS2 + NS2 Case - Nespresso Seti olarak kullanıyorum yani çok güzel bir çanta içersinde içerisinde 8 tane kapsül taşıyacak şekilde tasarlanmış.
1692625776061-png.18025


Makine Nespresso kapsülleri için üretilmiş ben henüz Nespresso kapsüllerinde kullanma şansı yakalamadım ama Nespresso kapsüllerine uyumlu üretilen piyasadaki ürünleri denemeye başladım. İlk söyleyebileceklerim çok aşırı pratik. Yani sevdiğiniz iyi bir kapsül kahve markası bulursanız rahatlıkla gezme tozmada doğada yolda rahatlıkla sadece sıcak su bulundurarak kahvenizi içebilirsiniz. Bence en önemli noktalardan bir diğeri ürünü diğer wacaco ürünlerinde olduğu üzere iyi bir şekilde ısıtmak gerekiyor. Ben hiç Nespresso makinesi kullanmadım ama bu ürün ile ön demleme yapabilmenin tada çok olumlu etki sağladığı söyleniyor. Yakında bir makine alırsam mutlaka detaylı inceleyeceğim :D

Şimdilik düşüncelerim bunlar insatgramda günlük içtiğim kapsülleri paylaşıyorum. Önerilerinizi ve sizlerin deneyimlerini merak ile bekliyorum.
 

Ekli dosyalar

  • 1692625776061.png
    1692625776061.png
    1.4 MB · Görüntüleme: 101

TayfunTmr

Tecrübeli Demleyici
Katılım
17 Nis 2022
Ben kullanıyorum, tek kişi için çok ideal, iş yerinde yapacak kişi artınca 10 bardaklık mokapot a döndüm. Bu hafta bir seyahatim olacak alacağım yanıma tek gereken kaynar su , pratikliği tartışılmaz. Sıcaklık izolesi ve üst kapağın sızdırmazlığı açısından Picopressodan daha iyi. Lungo kapsül için 2 kere su koymanız gerekiyor. Metal kapsüllerle kullanmayı denemedim, Wacaco deneme diyor.
 

teyyaredenkahve

Kahve Masası ✈️
Yönetici
Katılım
28 Nis 2017
Konum
İstanbul
Kapsülcü baba @pepukkahve den sonra biraz kapsül mü denesem diyorum. @Cihanyuce ile de festivalde epey konuştum ve kendisinden de tecrübelerini öğrendim. Nitelikli kahve tarafında kalmaya çalışacağım ama bakalım :D Kapsül dünyası da inanılmazmış. Şaşırdım. Tat profili olarak değil ama çeşitlilik ve teknoloji olarak...
 
Üst