1. Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi.

Fırında kahve kavurma deneyen oldu mu?

'Kahve Kavurmak' forumunda coffeelovers tarafından 20 Mar 2016 tarihinde açılan konu

  1. jackosman

    jackosman Aktif Üye

    Cevap: Fırında kahve kavurma deneyen oldu mu?

    Buyruuuun taze çıktı efendim . Homojenitede bir sıkıntı mevcut o da [MENTION=888]OverdoseCoffee[/MENTION] nin karıştırmak için ek lehim tavsiyesi ile çözülebilecek bir şey sanırım . Ya da başka tavsiye olursa onu da dikkate alabilirim.
     

    Ekli dosyalar:

  2. intelligenc

    intelligenc Firma Yetkilisi

    Cevap: Fırında kahve kavurma deneyen oldu mu?

    kf5520 granitech'e benziyo :) turbosu olaydı iyiydi.. eğer yapabilirseniz bir turbo fan alıp elektrikten anlayan birine taktırıp deneyin bir nebze homojenlik artar diye düşünüyorum.. vakit bulursam kendi tamburumun fotosunu paylaşırım..
     
    Son düzenleme: 30 May 2016
  3. ziyaretci5

    ziyaretci5 Guest

    Cevap: Fırında kahve kavurma deneyen oldu mu?

    Dönüş hızını arttırabiliyorsanız homojeniteye faydası olur mutlaka.

    Bu arada tamburu nereden aldınız acaba? Tam ihtiyacım olan şey kendisi. :)
     
  4. jackosman

    jackosman Aktif Üye

    Cevap: Fırında kahve kavurma deneyen oldu mu?

    Luxell LX-3590 kendisi , evet dönüş hızı yavaş ağır ağır dönüyor , ondan mıdır acep ? Ben de yeterince karışmadığı için böyle olmuştur dedim .
    Aliexpress'ten aldım . İkinci sayfada olan tambur hatta . Link
     
    Son düzenleme: 31 May 2016
  5. jackosman

    jackosman Aktif Üye

    Cevap: Fırında kahve kavurma deneyen oldu mu?

    Yirgacheffe 'yi fırında kavuran oldu mu ? Çok başarısız denemeler elde ettim . Öğütücüm öğütmedi sıkıştı çekirdekler . Neden böyle yaptı anlamış değilim :s Bir şeyi kaçırıyorum ama neyi ?!

    Derece - dakika ayarı varsa paylaşırsanız çok sevinirim ;)
     
  6. numan

    numan Yeni Üye

    Cevap: Fırında kahve kavurma deneyen oldu mu?

    bence genel olarak etiyopya kahveleri kavurması en zor olanlar. el salvador, sumatra yada kolombiya kahvelerinden çok daha hassas. kavurma süresi ve ısı ayarını tutturmak fırın için çok zor (hiç beceremedim:). ancak ısı tabancalı kavurma aparatı yaptıktan sonra ayar tutturabildim.
     
  7. jackosman

    jackosman Aktif Üye

    Cevap: Fırında kahve kavurma deneyen oldu mu?

    An itibarıyla Colombia 'yı kavuruyorum . Bakalım nasıl olacak ? :) Sidamo ayarlarını uyguladım bu kavurmada da , umarım üzmez . Ama Yirgacheffe 'de Sidamo ayarları tutmuyor malesef . Orta derece kavrulmuş halde çıkıyor . Öğütücüde sıkışma problemi yaratıyor .

    Düzeltme :
    Son anda gidip kontrol etmesem yanıyormuş efendim çekirdekler :) 2. çatlamaya yetiştim neyse ki . Aynı derecelerde fakat daha az sürede kavurmak gerekiyor Colombia Supremo 'yu . Bu da kulağıma küpe olsun ;)
     
    Son düzenleme: 17 Eki 2016
  8. cemeray

    cemeray Paylaşımcı Üye

    Cevap: Fırında kahve kavurma deneyen oldu mu?

    ben fırında tel üzerinde mexica çekirdekleri denedim. karıştırarak 18dk da biraz koyu ama homojenlik iyi olmuştu. dün 5 günün sonunda valfli torbadan çıkardığımda fazlaca yağlanmıştı, koku iyiydi fakat tat malesef çok kötü olmuş. yarın sinbonun havalı mısır makinesi ile deneme yapıcam bakalım sonuç ne olacak.
     
    Son düzenleme: 23 Eki 2016
  9. jackosman

    jackosman Aktif Üye

    Cevap: Fırında kahve kavurma deneyen oldu mu?

    Sistemi hiç bozmadan , derece ve dakikalarla oynayarak en uygun ayarı bulmak istiyorum . Mexico'da kaç derecede uyguladınız ? Fırını ısıtmış mıydınız çekirdekleri koymadan ? [MENTION=1341]cemeray[/MENTION]
     
  10. cemeray

    cemeray Paylaşımcı Üye

    Cevap: Fırında kahve kavurma deneyen oldu mu?

    200 derece ile önceden ısıtıp başladım 5. dakikada 250 ye çıktım 10. dakikada 200e düşürdüm.
     
  11. jackosman

    jackosman Aktif Üye

    Cevap: Fırında kahve kavurma deneyen oldu mu?

    250 dereceyi denesem benim çekirdekler kesin yanar :) Isıyı arttırıp azaltmayı hiç denemedim . Sabit sıcaklıkta oldu hep denemelerim ;)
     
  12. notta

    notta Isınmaya Başlayan Üye

    ben denedim ve hatta başka şekillerde deneyeceğimi sanmıyorum :)220 derecede ısıtılmış fırına fanlı olmalı ki ısı homojen dağılsın alına yağlı kağıt serip çekirdekleri çok sık olmayacak ve üstüste gelmeyecek şekilde koydum 11-12 dk sonra takriben first crack 1-2 dk sonrası da second crack ondan sonra hemen alıp metal süzgüde soğuttum gayet güzel sonuç verdi ve vermeye devam ediyor:)
     
  13. notta

    notta Isınmaya Başlayan Üye

    az evvel fırında kavurduğum Kenya AA snalbaharattan alınmıştır. 225 derecede13-14 dakika sonrası first crackten 30 saniye kadar sonra çıkarıp metal bir elekle küspesinden arındırdım.
    0D443A65-44A8-4F09-BB71-5AE4A5F87F77.jpeg 0D443A65-44A8-4F09-BB71-5AE4A5F87F77.jpeg
     
  14. alper5170

    alper5170 Yeni Üye

    o aparatın fırında sürekli dönüyor mu
    dönüyorsa apratın özeligi mi yoksa fırının özeligimi
     
    notta bunu beğendi.
  15. notta

    notta Isınmaya Başlayan Üye

    yok o aparat değil kahvenin ortasına bardağımı koymuştum:)))karıştırma falan yok fırındayken kendi halinde emin ol iyi sonuç alırsın sadece çekirdekler üstüste gelmesin sıkışık koyma bir de fanlı ayarında çalışsın ısının eşit dağılması için gerisi tamamen gözlem ilk çıtlamadan sonra sana kalmış ister beklersin ister ikinci çıtlamayı ister beklemzsin ama ikinci çıtlamadan 30 saniye sonra alman lazım ve acilen ısıyı düşürmek için kevgir ya da metal bir şeyin içinde çevirmen havalandırman lazım sonrasında hemen de tüketebilirsin bekleyip de tüketebilirsin sana kalmış
     
  16. ytghan

    ytghan Paylaşımcı Üye

    Tavada kızartsam sanalbaharattan iyi olur zaten sizinki de bariz iyi olmus sanalbaharat kavrumundan
     
    ErdemD ve notta bunu beğendi.
  17. notta

    notta Isınmaya Başlayan Üye

    Bazı kahvelerde fırında kalma süresi 2-3 dakika farklı olabiliyor gözlemeniz lazım. First crack second crack keyfinize göre. Ama second crackten sonra maksimum 30 saniyeye dikkat yoksa çöp olur kahveniz o kısmı önemli