Manhattan Coffee Roasters

Teomanak

Tebrikler - Rütbeni Kendin Seç?
Katılım
22 Haz 2022
Arkadaşlar merhaba, bu iki kahve hediye olarak geldi ve benim Manhattan’dan ilk tecrübem. İlk açtığımda öyle meyvemsi aromatik buram buram bir koku yok hatta açık kavrum olduğu kokusundan bile belli, demlediğimde de aynı şekilde dediğiniz gibi belki temiz bir bardak diyebilirim ama aromatiklikten çok uzak ve bahsettiğim açık kavrum tadı bir miktar rahatsız edici bir şekilde damakta da hissediliyor, belki biraz daha hassas reçete çıkarmam gerekiyordur. Tecrübeliler hem reçete tavsiyesinde hem durum hakkında fikir verebilirse çok sevinirim.
Once biraz derecenizi yukseltip dokus sayinizi arttirin. Eger hala istenen cozunme olmadiysa ogutumu inceltip toplam demleme suresini arttirin.
 

Gigesa

Tebrikler - Rütbeni Kendin Seç?
Katılım
13 Ağu 2022
Arkadaşlar merhaba, bu iki kahve hediye olarak geldi ve benim Manhattan’dan ilk tecrübem. İlk açtığımda öyle meyvemsi aromatik buram buram bir koku yok hatta açık kavrum olduğu kokusundan bile belli (kavrum tarihleri 10 Temmuz), demlediğimde de aynı şekilde dediğiniz gibi belki temiz bir bardak diyebilirim ama aromatiklikten çok uzak ve bahsettiğim açık kavrum tadı bir miktar rahatsız edici bir şekilde damakta da hissediliyor, belki biraz daha hassas reçete çıkarmam gerekiyordur. Tecrübeliler hem reçete tavsiyesinde hem durum hakkında fikir verebilirse çok sevinirim.
Ek bir öneri olarak biraz daha bekleyin derim. Böyle açık kavrumlar uzun degass istiyor çoğu zaman, 30-45 günden sonra kahveler çok değişecektir. Eğer erken tüketme yönünde karar alırsanız da muhakkak bir miktar ayırıp iki aylık hallerini deneyin derim naçizane. Kahvelerin ikisi de çok iyi duruyor bu arada, afiyetler.
 
Üst