Kettle tavsiyesi - Bonavita, Brewista, ısı ayarlı, termometreli vs...

Z

ziyretci3

Guest
yeni aldığım konchero tabanında beyaz noktalar oluşmuş. 6-7 defa kullandım henüz. kireç değil gibi damacana su kullanmıştım. ne olduğunu çözemedim böyle bir durumla karşılaşan var mı? gün ışığında foto çekmeye çalışacağım.
Bazı Damacana sular çok Kireçli olabiliyor Örnek: Hayat Su Mesala 2-3 Defa kullanın anında kireçlenme yapmaya başlar Damacana Suyun kalitesi önemli büyük ihtimelle kireçtir.
 

htlr

Yeni Kahvesever
Katılım
10 Eki 2018
Konum
Balıkesir
yeni aldığım konchero tabanında beyaz noktalar oluşmuş. 6-7 defa kullandım henüz. kireç değil gibi damacana su kullanmıştım. ne olduğunu çözemedim böyle bir durumla karşılaşan var mı? gün ışığında foto çekmeye çalışacağım.

4 aydır arıtma su ile kullanıyorum hiçbir şey olmadı henüz. İçine limon tuzu atıp kaynatmayı deneyin, kireçse zaten çıkar.
 

Biloumba

Yeni Kahvesever
Katılım
30 Ara 2018
Konum
İstanbul
Marketlerde satılan beyaz sirkeden az miktar döküp 1 bardak da su ekleyerek kaynatırsanız tertemiz oluyor, ben de Saka su kullanıyorum benimkinde de oluyor.
 

nando

Yeni Kahvesever
Katılım
24 Nis 2012
O lekeler bende de oluyor, hatta şöyle bir durum var sırma falan kullandığımda o lekeler oluşuyor, uludag Premium su kullandığımda lekeler gidiyor ilginç :D
 

Ekli dosyalar

  • C4D92E96-988A-460C-970A-43F95588B57A.jpeg
    C4D92E96-988A-460C-970A-43F95588B57A.jpeg
    1.5 MB · Görüntüleme: 80
  • FF766604-22D6-4B41-86EF-DB433FFA10A0.jpeg
    FF766604-22D6-4B41-86EF-DB433FFA10A0.jpeg
    1.3 MB · Görüntüleme: 79

Bisikletgezgini

Tecrübeli Demleyici
Katılım
25 Ara 2017
Konum
Çanakkale
Merhaba,
Zaman içinde aldığım 4 x Gooseneck kettle vardı.Bunlara geçen gün aldığım Brewista Artisan kettle da eklenince ilk izlenimlerimi içeren bir karşılaştırma yaptım. Yalnız olduğum ve fazla vaktim olmadığı için terazi üzerinde (g/s içeren) video çekimi yapamadım.
İlerde mümkün olursa paylaşabilirim.

Kettles (1).jpg

Ocak üstü 1 litre kettle.Hario tarzı.

Brewista Smart Pour switch kettle 1.2 litre 1500 W. Bu kettle ile hiç demleme yapmadım. İlk kez su bugün koydum deneme için...

Impower elektrikli kettle 0.8 litre 1000 Watt çok da bir özelliği yok. Bir kaç kez kullandım.

Albohes kettle 1 litre 2200 Watt
Temmuz 2018 yılından beri hemen her gün kullandım.Plastik aksamı vasat ancak paslanmaz çelik aksamı oldukca iyi.Bu kadar sürede içinde en ufak paslanma küflenme olmadı.İç kısmı hala ilk günkü gibi pırıl pırıl.
Mesleki merakımdan dolayı alt vidaları söküp baktığım elektronik devresi,malzemeleri, montajı, işciliği çok iyi. Çift renkli ve sesli ikazları var. Santigrat ve Fahrenheit cihaz üzerinden ayarlanabiliyor. Display çok güzel yerleştirilmiş.

Suyu 40 C. ile 100 C. arasında 1'er derecelik ayarlarla istenilen ısıya getirebiliyor. Ancak su istenilen sıcaklığa gelince 1-2 derece artış gösterebiliyor. Hedef sıcaklığını 1-2 derece altında seçmek çözüm olabiliyor.

...Ve Brewista Artisan kettle 0.9 litre 1500 Watt çok şık gerçekten.
Digital ısı ayarlama , hafiflik, ahşap görünümlü sap ve gözde digital donanımları , yukarı veya aşağı yönlü timer , önceden atanmış ısı değerleri .
Hassas 1 derece bandında ayarlanabilir ısı seçimi , ayarlanmış ısının 1 saate kadar korunması , 3 beepli ikaz ...vs... ile
günümüzün modern kettle' larından.
Suyun kaynadığını son ana kadar duymuyorsunuz çok sessiz çalışıyor.
Su döküş kontrolü mükemmel.

Yaptığım denemelerde suyun belli derecelerdeki sıcaklığa ne kadar zamanda ulaştığını ölçtüm.
Burada başlangıçtaki su 0.9 litre / 13 derece sıcaklıkta ve deniz seviyesinde olarak kullanıldı :

tablo.jpg

Su döküş kontrolünde her eğimde kalınlaşan su debisi ile Brewista Smart Pour switch kettle içlerinde en kötüsü çıktı. Zaman zaman coanda effect de oluyor. Impower de kalın ve düzensiz, ocak üstünü zaten bilirsiniz kontrolu zor biraz fazla eğmek gerekiyor su debisi düzensiz.

Brewista Artisan kettle, anlatıldığı gibi hemen her eğimde değişmeyen su akışı, çok rahat kavranabilen sap kısmı, drippera çok kolay yaklaşabilen spout (demlik ağzı) neredeyse 90 dereceye gelmesine rağmen damlatmayan, sızdırmayan yapısıyla güzel gerçekten. İlk döküşe 30 derece eğimde başlayabiliyor.

Ancak burada beni en çok şaşırtan bizim aliexpress.com ürünü Albohes oldu. Su döküş kontrolünde neredeyse Artisan ile bire bir aynı döküşü sağlıyor. Hatta Artisan ile aynı su miktarını daha az eğimdeyken dökebiliyor 60 derece eğime kadar hiç su debisi değişmiyor.60-90 derece eğimde biraz kalınlaşma oluyor 90 derecede debi az sapıtsa da, kenarlardan su kaçırsa da bence çok başarılı.

compare .jpg

İşin özeti , eğer Albohes gooseneck kettle sahibiyseniz hiç başka bir şey aramayın ona gözünüz gibi bakıp kullanmaya devam edin. Benden önce bu karşılaştırmayı yapan olsaydı inanın almazdım Artisan'ı.
Tamam Brewista Artisan çok iyi ama Albohes'in fiyatını düşünürsek arada dağlar kadar fark var. Burada düşünülecek şey belki kullanım ömürlerinin denk olamayacağı ve görsel zevkler... Albohes yoksa ve bulamıyorsanız eğer para da harcamak istiyorsanız tabii Brewista Artisan ve denemedim bilmiyorum ama onu da öneriyorlar ayrıca snake game var diye belki ! ! .Fellow Stagg EKG de alabilirsiniz. Sevgilerimle. :D
 
Üst