Hario Zebrang serisi

enkoppkaffe

Profesyonel Demleyici
Katılım
22 Ocak 2023
Hario'nun outdoor/camping için özel tasarladığı ürünlerinden oluşan serisi. Ne zamandır piyasada olduğunu bilmiyorum fakat en az 2 senesi var anladığım kadarıyla.

Ekran görüntüsü 2024-04-25 164602.png

Bir kaç ürün hariç özel tasarımdan ziyade sadece görsel değişiklikler varmış gibi dursa da özellikle v60 dripper tam olarak bu amaçla tasarlanmış gibi gözüküyor.


Seyahatlerde kullanmak amacıyla ekipman aradığım sırada gözüme ilişmişti bu dripper. Hakkında çok fazla review yok. Fakat teoride tam olarak aradığım şeyleri karşıladığını düşünerek bir adet 02 boy olanından edindim. Bayram tatilinde rutin olarak, tatil sonrası da elimde bulunan diğer 02 v60 (decanter) ile karşılaştırma maksadıyla kullandım. Bununla alakalı olarak 1-2 gözlemimi paylaşmak isterim. Benzer arayışta olan arkadaşlar için fikir olur belki.

Ürünün workflowu aşağıdaki videoda gösterilmiş. Bu açıdan kesinlikle seyahate uygun bir ekipman olduğunu söyleyebilirim. Geçtim çantayı, uzayda bile yer kaplamıyor neredeyse😁



Ürün silikon yapıda olduğu için sertlik(stifness) sorunu var. Yani kurulumu yaptığınız zaman dripper duvarları stabil değil, yamuk yumuk duruyor. Haliyle bazı duvarları v50 bazı duvarları v70 gibi bir şey oluyor🙂. Haliyle dripper tabanı da aynı şekilde tam bir yuvarlak olmuyor. Belki uzun dönem kullanımda bir şeyler oturur, emin değilim. Aşağıya eklediğim fotoda bir takım simetri sorunlarını fark edeceksinizdir.

WhatsApp Görsel 2024-04-25 saat 16.43.58_63f86894.jpg

Bunun etkisini ise tutarsızlık olarak gördüm şahsen. Elimdeki v60 ile yaptığım karşılaştırmalarda bazen eşit bazen ise belirgin şekilde daha yavaş süreler elde ettim.

Ürün materyalinin sıcaklık ile ilişkisi nedir ne değildir açıkcası bilmiyorum. Ama yan yana demlemelerde iki dripper çıktısı arasında sıcaklık farkı yoktu.

Yan yana tadım testi yapmadım. Süre ile ilintili olarak TDS değerleri değişkenlik gösterdi. Fakat tek dripper olarak kullandığım dönemde tat açısından belirgin bir sorun ile karşılaşmadım.

Sonuç:
- Özellikle kamp ya da yurtdışı seyahat gibi ciddi yer sorununuz olduğu durumlar için bence mükemmel bir alet.
- Aeropress severler için anlamlı olmayabilir ama bir sebeple alternatif seyahat ekipmanı arayanlar için kesinlikle düşünülebilir.
- Günlük yaşamda bel bağlanmaz
- Bahsettiğim yamulma sorunu için belki 01 versiyonu daha iyi olabilir emin değilim.
- Ürünün tutarsızlık sorunları gittiğiniz çoğu yerde su ile alakalı yaşayacağınız sıkıntılardan ötürü kendini hissettirmeyecektir😁
- Ürün şu sıra TR sınırlarında yok. Amazon ile USA'den gelince de manasız bir fiyat çıkıyor. Bu haliyle diğer seyahat alternatiflerine kıyasla avantajlarını ciddi oranda kaybediyor.
 
Son düzenleme:
Üst