Octagon Roastery

DtB

Profesyonel Demleyici
Katılım
12 Ağu 2023
Deneme setleri aracılığıyla henüz tanışabildiğim kavurucunun,forumda konusunun bulunmadığını fark ettim.2022 yılında Zekeriyaköy Sarıyer'de açıldıklarını biliyorum,kullandıkları ekipmanlar,kahveye ve sektöre bakış acılarına dair en doğru tahlilleri kendileri yapacagindan çok detaya girmek istemiyorum.Foruma dahil olduklarında -olurlarsa 😂-kendilerini en iyi şekilde tanitacaklardir.

İnternet siteleri;

Mevzubahis kavurucunun mevcut seckisine dair
genel izlenimimi paylaşmak isterim müsadenizle;

dediğinizi varsayıyorum 😂
Seçkiye dair genel izlenimim gerçekten iyi bir şekilde,ince eleyip sık dokunarak oluşturulduğu ve tabiri caizse "güvenli sınırlar" içerisinde kalınarak kavrulduğu yönünde çünkü deneme setindeki çekirdeklerin hepsi bünyesinde belirli bir seviye tatlılık,gövde,aroma ve lezzet ihtiva ediyor ve bu seviyenin altına düşmüyor,herhangi bir şekilde çimenimsi,tahılımsı ya da isli tat barındirmiyor.Bir adet istisna olduğunu düşünüyorum,aşağıda çekirdek hakkında yorum yaparken bundan daha detaylı bahsedeceğim.


Tegu

Kenyalar hakkında çok fazla şey söylemek istemiyorum çünkü açık konusmak gerekirse klasik Kenya'lardan hoşlanmıyorum.SL28 ve SL34 varyetelerinin farklı teruarlarda yetiştirilse dahi umami, özellikle ucu domatese çıkabilen bir tat profiline sahip olduğunu düşünüyorum.Bu arada elbette bu durum göreceli bir konu,bana göre durum böyle iken sizin için çok farklı olabilir.Bu nedenle iki Kenya'nın da Kenyaseverlerce bir şansa ihtiyacı olduğunu düşünüyorum çünkü çekirdekler bundan ibaret değil.Oldukca aromatik,kompleks,katmanlı ama belirttiğim gibi benim damak zevkim için fazla umami 😂


Gathaiti

Sıcakta hibiscus,ılıkta kırmızı erik, oldukça tatlı,yüksek asidite ve gerçekten uzun bir bitiş.Ilıdıkça gerçek potansiyeline yaklaştığını düşünüyorum çekirdeğin,narenciye ve sert çekirdekli meyve doneleri ve tatlılığı daha belirgin hale gelebiliyor.


Diima Danche

Kuru koku aroma lezzet birebir,misket limonu,ananas,şeftali,bal...Çekirdek oldukça su tutsa da uzun demleme sürelerine rağmen çok iyi sonuçlar verebiliyor.Hoffman metoduyla daha tatlı,bloom+3 döküşle asiditenin daha ön planda olduğu bir çıktı verdi,ikisi de ayrı keyifli.Hoffman metodunda limon ve şeftali diğer donelerden daha vurgulu geldi.Çekirdekler oldukça küçük yerel varyetelerden oluşuyor sanırım,biraz büyük olsa,gövde ve vizkozite olarak daha düşük çıktılar verse eşe dosta gesha diye verip trollemelik çekirdek gerçekten 😂 Çünkü gesha olmadan iyi bir geshanın sunabileceği çoğu iyi özelliğe fincanda sahip olduğunu düşünüyorum bu çekirdeğin,saydığım özellikler dışında.Seçkideki favorim ama açık ara değil kafamı karıştıran bir istisna var 😂


Kello

Aromada narenciye ve sert çekirdekli meyveler...Sıcaktan soğuğa olgun,tatlı ve hafif şekerlenmis bir şeftali.Oldukça tatlı çıktılar veren çok keyifli bir çekirdek.


Villa Betulia

Bahsettiğim istisna 😂 Aroma(fragrance)=lezzet (flavor) ezberini bozan bir çekirdek çünkü aroma çok zayıf gerçekten.Bu çekirdeğe dair beklentimi oldukça düşürmüştü tatmadan evvel ancak sıcakta güçlü kekik başlangıcı fincan bitene kadar bitişte eşlik ediyor.Oldukca tatlı,orta yüksek asidite,oldukça karakteristik tat profili,seçkinin en ilginç üyesi,sulu sulu damak hissiyatı,ılıdıkça daha kompleks,misket limonu,nektarin.Bitis oldukça karakteristik.Hoffman reçetesi ile oldukça tatlı sonuç veriyor, portakal, şeftali,ılıdıkça notalar ve tatlılık çok daha vurgulu hale geliyor.Hoffman reçetesi ile kesinlikle denemenizi öneririm,seçkideki ikinci favorim.

Çekirdeklerden genel olarak çok memnun kaldım,şu anki fiyatlarla da f/p da çok iyi konumda olduklarını düşünüyorum hatta Villa Betulia ve Diima Danche bence harika konumdalar.Benim çekirdeklere dair naçizane fikrim bu yönde.Kendilerini uzun yıllar bu sektörde hatta çok daha iyi noktalarda görmek dileğiyle.Yeni seçkilerini Temmuz-Agustos periyodunda görebilecegimizi umut ediyorum.
 

Gigesa

Tebrikler - Rütbeni Kendin Seç?
Katılım
13 Ağu 2022
Danche bildiğim kadarıyla avrupanın önde gelen kavurucularının seçkilerinde tercih ettiği itibarlı bir istasyon. Standouttan honey işlem bir kahvelerini içmiştik çok iyiydi. Merak ettim açıkçası, puanı da iyi görünüyor.

Kafeinkültür seçkisinde bu çekirdeğin yıkanmışı var gibi. Tedarikçi Nordic Aproach olmalı.
 

DtB

Profesyonel Demleyici
Katılım
12 Ağu 2023
Danche bildiğim kadarıyla avrupanın önde gelen kavurucularının seçkilerinde tercih ettiği itibarlı bir istasyon. Standouttan honey işlem bir kahvelerini içmiştik çok iyiydi. Merak ettim açıkçası, puanı da iyi görünüyor.

Kafeinkültür seçkisinde bu çekirdeğin yıkanmışı var gibi. Tedarikçi Nordic Aproach olmalı.
Orkun Bey seçkide duyurduğunda sormuştum ben de çünkü Dhilge Danche yi Aproach'un sitesinde görememiştim,sağolsun link paylamisti tükendiği için kaldırmışlar.Ben de bu çekirdek olduğunu düşünmüştüm çünkü sitede mevcuttu,bahsettiğiniz gibi değilmiş.Daha değirmende kuru kokudan başlıyor deneyimi Betulia'nın aksine,bu ve fincandaki parlaklığı,netliği,canlılığı nedeniyle bir tık daha önde benim için.Su anki fiyatıyla bence f/p arş-ı âlâda diyebilirim.Fiyat algısı elbette göreceli ama 250 Gr 350 lira boyle bir çekirdek için bence müthiş.Ben çok sevdim,denerseniz umarım siz de seversiniz 😊
 
Üst