VBM kullanan var mıdır ?

fatihsezgin72

Yeni Kahvesever
Katılım
2 Nis 2023
Açmayı düşündüğüm kahve dükkanım için Temiz kullanılmış 2. El bi iki gruplu VBM Lollo makinesini ve Fiorenzato değirmeni düşünüyorum. Kullanan varsa tecrübelerini aktarabilir mi ? Herkese teşekkürler iyi forumlar
 

PisMoruk

Yeni Kahvesever
Katılım
5 May 2024
Ha VBM ha XXX... Commercial makinalarda "özellikler aynı olmak kaydıyla" (yani manual heat exchanger kazanlı bir makina ile basınç profilleyen bir rocket'i karşılaştırmamak kaydıyla) aşağı yukarı makinalar da aynıdır. Örneğin la cimbali ile cassadio aynı fabrikadan çıkar. Ama garip şeyler de olabiliyor. N.simonelli gibi ağzı burnu düzgün dediğimiz bir marka appia gibi bir hödük yaratabiliyor. Appialarda şase plastik olduğu için portafiltreyi takarken makina, sert rampada dönüş yapan d1 kasa doblo gibi buruluyor, çaplaşıyor😆 gibi gibi gibi. "Falanca markada feşmekanca kronik sorun" gibi bir tedirginliğiniz mi var, özellikle bakımı yapılmış 2. ellerde bunu görmek zor. Sonuçta o sorun halledilmiş oluyor. Tabi gerçekten temiz kullanılmışsa. Bakımları/sorunları hakkı ile halledilmiş ise. Yoksa bi inşaatlık kireç toplarsınız kazandan. Ya da mal dükkancı RO çıkışını şartlandırmadan direk bağlamıştır, aaa bi bakarsınız kazan çıkışındaki dirsekte sunfix var. Saf su yemiş bitirmiş bakırı. Eğer servis ya da bayiden alıyorsanız (çakal olmamaları kaydı ile, ki amman dikkat; sektörün yarıdan fazlası azılı bu konuda) zaten belli bi süre garanti vereceklerdir.

Kazan kapasitesi, yapı nasıl, heat exchangerli mi, dual boiler mi, multi boiler mi, pid ya da basınç profilleme var mı önemli tabi. Ne kadar önemli? Onun yanıtı sizde. Ben şu sakallıların 2 gruplu manuel emperosu ile gemimi yürütebilirim, ama sizin beklentiniz farklı olabilir.

Eğer eliniz tornavida tutuyor ve "ben bu makinayı en ufak parçasına kadar dağıtır sonra da toplarım" diyorsanız zaten sorun yok. Önemli olan hedeflediğiniz bardak sayısı için yolda bırakmaması. Özellikle pik saatte sıkıntı çıkarmaması. gibi gibi gibi...

Marka özeline gelirsek; benim gözümde diğer italyanlardan bi farkı yok. Kişisel olarak ilk baktığım (benim için önemli, diğerleri için değildir belki) kazan kapasitesi. Kolay kolay çökmez, yarıda bırakmaz. Gerçekte tüm mesele sonrasında alabileceğiniz hizmet.
 
Üst