Hocam sidamo ile aşk yaşıyorum. Kullandığınız recete nedir ? Birlikte yön verelim ?New Year Blend çok iyi, filtrede bile 1e20 gibi oranlarda ya da bypass yapıp(biraz su ekleyerek) beğendim, 'diner coffee' tarzı bütün gün yudumlanır bence. Sütlü içeceklerde de çok memnun kaldım.
Konuya biraz göz gezdirip beğenildiğini gördüğüm Sidamo ve Washed Pink Bourbon'ı da eklemiştim, bu ikiliyi pek beğenemedim. Pink Bourbon kuru, ıslak kokuda hiçbir şey alamıyorum damakta da otsu ve kavruk tatlar ilginç bir şekilde birlikte. Sidamo ise profil olarak koyu geldi, vaat ettiği parlak asiditeye ulaşamadım.
Sidamodan filtrede ben de bir şey çıkaramadım ama bence espressoda oldukça dengeli bir gövde tatlılık asidite uyumu var. Yormayan, dengeli bir modern espresso çıktısı veriyor. Zaten buradan aldığım sonuçla da çok vaat edildiği gibi bir filtre çıktısı vermeyeceğini anlıyorum künye biraz beklentiye sokuyor gibi geldi bana.New Year Blend çok iyi, filtrede bile 1e20 gibi oranlarda ya da bypass yapıp(biraz su ekleyerek) beğendim, 'diner coffee' tarzı bütün gün yudumlanır bence. Sütlü içeceklerde de çok memnun kaldım.
Konuya biraz göz gezdirip beğenildiğini gördüğüm Sidamo ve Washed Pink Bourbon'ı da eklemiştim, bu ikiliyi pek beğenemedim. Pink Bourbon kuru, ıslak kokuda hiçbir şey alamıyorum damakta da otsu ve kavruk tatlar ilginç bir şekilde birlikte. Sidamo ise profil olarak koyu geldi, vaat ettiği parlak asiditeye ulaşamadım.
Normale göre epey fazla çözmeye çalışınca güzel bir çıktı aldım. 97-98 dereceleri rahatlıkla kaldırabilen bir çekirdek. Süre 3 dakikaya yaklaşsa da acılaşmıyorNew Year Blend çok iyi, filtrede bile 1e20 gibi oranlarda ya da bypass yapıp(biraz su ekleyerek) beğendim, 'diner coffee' tarzı bütün gün yudumlanır bence. Sütlü içeceklerde de çok memnun kaldım.
Konuya biraz göz gezdirip beğenildiğini gördüğüm Sidamo ve Washed Pink Bourbon'ı da eklemiştim, bu ikiliyi pek beğenemedim. Pink Bourbon kuru, ıslak kokuda hiçbir şey alamıyorum damakta da otsu ve kavruk tatlar ilginç bir şekilde birlikte. Sidamo ise profil olarak koyu geldi, vaat ettiği parlak asiditeye ulaşamadım.
Ben de benzer bir durumla karşılaştım 05.01 kavrumu el divisio oldukça çiğ kokuyor ve otsu tatlar alıyorum kendileri ile iletişime geçtim dönüş bekliyorumGüncelleme yapmam lazım:
Hemen ertesi gün kahveleri (tahminimce aynı parti kavrumları) deneyip, bir sorun olabileceğini belirttiler ve yeni kavrum gönderdiler (birisi hariç; onda belki bir sorun görmemişlerdir, onu ben de tekrar deneyeceğim zaten). Yine sorun yaşarsam ücret iadesi yapacaklarını söylediler.
Çok abartmak istemem ama, nitelikli kahvede 10. yılıma girmek üzereyim, böyle bir yaklaşımı 1-2 kez tecrübe ettim sadece. Genelde firmalar, kahvelerinde sorun olduğunu söylediğinizde ezbere cevaplar verirler ("Suyu değiştirin, öğütümü kalınlaştırın. Hahahah olmadı mı, çıktıya su dökün ve demini açın yahuuu") ve/veya mesuliyet kabul etmezler. Kimseyi hedef göstermeyelim, öyle yapanlar kendini biliyor zaten. Burada konu Wayta'nın makbul ve muteber yaklaşımı. Kendilerine hepiniz nezdinde teşekkür ederim. İçtiğimiz kahvenin acılığı ve tatsızlığı er geç ortadan kaldırılır ama iyi tecrübenin after-taste'i bir başka güzel oluyor.
Hocam sidamo ile aşk yaşayan sadece sizssiniz sanırım bende hiçbir şekilde verim alamadımHocam sidamo ile aşk yaşıyorum. Kullandığınız recete nedir ? Birlikte yön verelim ?
Pink Bourbon için konuşuyorsunuz değil mi? Ben bir dahakine 100 dereceye kadar vurayım öyleyse.Normale göre epey fazla çözmeye çalışınca güzel bir çıktı aldım. 97-98 dereceleri rahatlıkla kaldırabilen bir çekirdek. Süre 3 dakikaya yaklaşsa da acılaşmıyor
Standart 15e240 bloom+tek döküş. Öğütümle oynayıp denedim. Çıkan bardaklar kötü değil, sadece beklediğim parlak asidite ve meyvemsilik yok. Yüksek tatlılık ve gövde, çok da sakin demlememe rağmen.Hocam sidamo ile aşk yaşıyorum. Kullandığınız recete nedir ? Birlikte yön verelim ?
Sidamo için demiştim. Dediğim şekilde V60'ta gayet güzel meyvemsi bir çıktı aldım. Ama referans reçetemle demleyince düz bir sonuç almıştım. Yine de her parçasını iyice ısıtıp picopresso ile çok keyifli shotlar aldım. Espresso olarak tercih edeceğim bir çekirdekPink Bourbon için konuşuyorsunuz değil mi? Ben bir dahakine 100 dereceye kadar vurayım öyleyse.![]()
Benim paylaştığım reçete var deneyin derim . 1.5 kg tükettim gelen misafirlere de ondan ikram ettim son 250 gr kalana kadar . Benim için keyifliydi . Mhw-3bomber blade r3 yada 1zpresso ZP6 değirmen ve switch kullandım hep . Bu gün bir öğretmen ablamıza denettim . Kasuya metod ile yaptim oda beğendi .Standart 15e240 bloom+tek döküş. Öğütümle oynayıp denedim. Çıkan bardaklar kötü değil, sadece beklediğim parlak asidite ve meyvemsilik yok. Yüksek tatlılık ve gövde, çok da sakin demlememe rağmen.@foxinthebox dediği gibi künyenin yarattığı beklentiden dolayı biraz yorumum.