ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ İÇİN ESPRESSO MAKİNESİ

Sametdlgc

Yeni Kahvesever
Katılım
8 Eyl 2025
Merhabalar bütçem 8-10k , gün içinde 2-3 bardak kahve tüketen biriyim kendim filtre kahve yapıyorum ama bir yerden sonra farklı kahveler de içeyim istiyor insan. Çok fazla züccaciyecilerden kahve makinesi almayın yorumu görünce kafam karıştı bana neden, ne önerirsiniz acaba ?
 

Mbks35

Yeni Demleyici
Katılım
8 Tem 2025
Farklı kahveler içmek için espresso makinesi almanızın gerekli olduğunu size düşündüren ne oldu hocam?

Aksine farklı kahveler denemek için bir öğrenci için en sağlıklı ve ucuz yol filtre kahve. Espresso makinesinde her çekirdek için kalibrasyonla uğraşırken ciddi miktarda kahve kaybedeceksiniz.

Ayrıca 8-10 k bütçe ile aldığınız makine çok yüksek ihtimalle koyu kavrum çekşrdekler haricinde düzgün çıktı vermeyecek.

O bütçe ile zaman sayaçlı bir tartı, gooseneck kettle ve forumdan ikinci el iyi bir değirmenle keyifli filtrw kahveler içmek daha sağlıklı bence :D
 

okanhh

Yeni Kahvesever
Katılım
3 Eki 2024
Bu ara amazonda melitta tam otomatik makinelerde iyi indirim oluyor(10k ya düşmüştü geçen günlerde) temel versiyonu alabilirsiniz, zaten üst versiyonlar sadece yazılım geliştirmesi üst versiyonlarını verdiği kahvelerin hepsini manuel olarak hazırlayabilirsiniz. Yine en temel versiyon philips de alabilirsiniz o da 9k civarı olmalı, üst kalite kahve vermez belki ama orta-üst kalite çekirdekle kafelerde verilen kahvelerden çok daha lezzetlileri evde kendiniz hazırlarsınız. Yine de öncelikli tavsiyem bir v60 alıp denemeniz bütçeyi de kaliteli kahve çekirdeği ve manuel kahve değirmenlerinde değerlendirmeniz
 

ahmetakif

Yeni Kahvesever
Katılım
30 Ara 2019
Konum
Ankara
İyi bir değirmen olmayacaksa espressoya bulaşmak çok da mantıklı olmayacaktır. İyi bir el değirmeni bile olsa o da bir yerden sonra yoracağı için kahve zevki azalabiliyor. Bunları da akılda tutmakta fayda var.
 

LMiura

Tecrübeli Demleyici
Katılım
4 Şub 2023
Konum
Antalya
Karaca kullanıyorum 3 senedir bir problem yaşamadım. Değirmenli modelini de alıp kullanan memnun olanlar var. sarı sitede 5-6kya sıfırları bulunuyor hediye gelip satanlar vs oluyor. Aklına yatarsa bi bak derim.
 

FerhanBey

Aktif Demleyici
Katılım
28 Haz 2024
Konum
Aydın
Merhabalar bütçem 8-10k , gün içinde 2-3 bardak kahve tüketen biriyim kendim filtre kahve yapıyorum ama bir yerden sonra farklı kahveler de içeyim istiyor insan. Çok fazla züccaciyecilerden kahve makinesi almayın yorumu görünce kafam karıştı bana neden, ne önerirsiniz acaba ?
Bu bütçeye bir adet Bialetti 3cup + iyi bir el değirmeni alın. Artan para ile bir de temel v60 ekipmanı yapın kendinize, çok güzel kahveler içersiniz.
 
Üst