IKEA Çekirdek Kahve Satışı 250gr 12,95TL

poseidon81

Yeni Kahvesever
Katılım
18 Şub 2015
Merhaba arkadaşlar,

Haftasonu gittiğim ikea da çekirdek kahve satışı yapıldığını gördüm. 250gr paket 12,95tl ve kahve öğütme makinasıda sizin kullanabileceğiniz şekilde ortada duruyor. Öğütücüde bir çok farklı öğütme için ayar mevcut.

Kahvem olduğu için almadım nasıl olduğunu bilemiyorum ama fiyat uygun geldi. Kahveler 04/2016 da üretilmiş dark roast fakat menşei göremedim.

Tabiki taze kavrulmuş ve yöresi belli kahvenin yerini tutmaz ama starbucks ta benzer üretim tarihli 250gr kahvenin 24TL olduğu şu günlerde değerlendiren arkadaşlar çıkacaktır.

 

spongio

Yeni Kahvesever
Katılım
4 Ocak 2015
Cevap: IKEA Çekirdek Kahve Satışı 250gr 12,95TL

bu tarz kahveler genelde cok koyu kavrum oluyor. yanık seviyelerinde. alacak arkadaşlar onu göz önüne alsınlar.
 

Yirgacheffe

Necdet Âgâh
Katılım
8 Kas 2014
Konum
İstanbul
Cevap: IKEA Çekirdek Kahve Satışı 250gr 12,95TL

İskandinav ülkelerinde kahve kültürü -roasting- anlamında oldukça gelişmiş kabul edilebilir.
Bu bakış açısıyla bakıldığında İsveç'de roast edilmiş bir kahvenin çok da yanık olacağını da pek sanmıyorum. Ama zincir firma ve fason üretim, ne çıkacağı belli olmaz. :D Yakın zamanda İkea'ya uğrarsam alıp bakacağım.
 

Aslanbek

Tecrübeli Demleyici
Katılım
8 May 2012
Cevap: IKEA Çekirdek Kahve Satışı 250gr 12,95TL

Zamanında ikeadan çekirdek almış biri olarak söyleyebilirim ki kavurma derecesi ve kavrulma tarihi ile strabucks ve tchibo kahvelerinin bir adım önünde. tabi taze kahve satışı yapan bildiğimiz yerler ile aynı kategoride değil, bunu unutmamak lazım. ben bir ara şuruplu latte yaptığım zamanlar kullanıyordum bu çekirdeklerden. benim görüşüm amatör bir kahve sevdalısından geliyor, o yüzden Yirgacheffe ustamız denedikten sonra daha sağlıklı bir yorum yapabilir ;)
 

kbere

Aktif Demleyici
Katılım
13 Ocak 2015
Cevap: IKEA Çekirdek Kahve Satışı 250gr 12,95TL

daha ilk kahveye heveslendiğim zamanlarda almıştım. ancak yanık derecesinde koyu kavrulmuştu kahveler. koyu kavrulmuş çekirdekleri seven biri olarak içemedim. [MENTION=25]Aslanbek[/MENTION] gibi ben de sadece şuruplu lattelerde kullandım. hatta bitiremeyip attım.
 
Üst