Etiyopya Guji - Sanalbaharat

Haggard1963

Tebrikler - Rütbeni Kendin Seç?
Katılım
15 May 2022
Etiyopya Guji Gr3 Natural Kavrulmuş Kahve
Menşei(Cinsi): Etiyopya
Bölgesi: Guji
Kavrum: Standart (Full city plus) ve Açık (city plus)
Aroma: Floral veTurunçgil tatlar, orman meyveleri, tatları barındırır
İşlem: Yıkanmış
Aroma: Tatlı, Yoğun floral, orman meyveleri, fındık tatları
Asitlik: Hafif,yumuşak (var ama düşük)
İçim sonrası:Karamel, kavurma (toasty)
Yetiştiği Rakım:1700-2200 mt
Hasat Dönemi: Kasım-Aralık/İhracata başlama Ocak-Şubat
------------------------------------------------------------

Kahvenin standart kavrumu full city+ olarak belirtilmiş ama açıkçası bunda hata olduğunu düşünüyorum, elimdeki standart kavrumda bu kadar koyu bir profil görünmüyor.
Standart kavrumla bir kaç espresso ve bir Chemex demlemesi yaptım. Espressoda ortalama öğütüm kalınlığına göre biraz ince öğütümle 8-9 bar gibi basınçla, 30 sn civarı sürelerle ve 1/2.5 oranla aromatik, belirgin asiditeli, bol kremalı shotlar aldım.

40/650 oran, 94 derece, Cmd 30
Chemex, Kafiltro beyaz Chemex kağıdı
Bloom, swirl, +3 döküş, 4.25 demleme bitişi

Üstteki parametrelerle yaptığım filtre demlemesinde gövdede taze fındık belirgin, arka planda ise koyu renkli orman meyveleri denebilecek aromalar mevcut. Fındık notasının o klasik "çikolata/fındık" olmadığını belirtmek gerek; daha ziyade çiğ fındığa benzer tarafta.
Kahvede biraz defect mevcut fakat ayıklama yapmayı gerektirecek kadar değil, ayıklama yapılırsa elbette demleme kalitesi artacaktır.
 
Üst