İlk defa espresso yapacak birisi icin tavsiye

lapterk

Yeni Kahvesever
Katılım
9 Eki 2016
Merhaba,
Arçelik makine ve porlex değirmenim var. İlk defa kahve çekirdeği alacağım. Etrafta bir sürü dükkan ve her seçenek icin de değişik kavurma ayarları karşıma çıkıyor. Mümkünse ilk 250 g çekirdek kahvemi almam icin bir adres ve neler seçmem konusunda yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşekkürler.
 

recepatalay

Yeni Kahvesever
Katılım
30 Ara 2014
Cevap: İlk defa espresso yapacak birisi icin tavsiye

Sevgili Kahvesever arkadaşım,
Espresso çalışmalarına ilk defa başlıyorsanız, belirli bir tecrübe kazanıncaya kada pahalı çekirdekler yerine ucuz olanları tercih edin. İş kaybı olarak değerlendirebileceğiniz bir miktarı (mesela 1 kg a kadar) bunun için göze alabilirsiniz. Hazır kavrulmuş ve paketlenmiş 1 kg lık ürünler başlangıçta işinizi görür. (ben Metro'dan almıştım) Çöpe gitse de üzülmezsiniz. Eliniz alıştıktan sonra taze kavrulmuş kaliteli çekirdeklere yönelin bence. Bunun için de bir çok kavurucu firma adresi bulabilirsiniz(kahvefabrikası, bonarricoffee, petra vs) Çekirdek seçimi size kalmış, zamanla damak tadınıza ve hazırlama becerinize göre denemeler sonucu siz buna karar vereceksiniz.
Kolay gelsin...
 

adolate

Aktif Demleyici
Katılım
22 Şub 2016
Cevap: İlk defa espresso yapacak birisi icin tavsiye

Öncelik bence tazelik olmalı. Yani mümkünse kahvesini kendi kavuran bir yerden kahve edinmeniz. Fakat taze dediysek degassing süresini de beklemelisiniz. Yani kahve gazlarını salmalı. Yani kavrulmasının üzerinden 5. günü içmeye başlarsanız süper olur. Şu an malesef herkes roaster, herkes kavurma uzmanı. Ama malesef ekşi kahveden geçilmiyor. Ben kendi alışveriş yaptığım yerleri şöyle sıralayayım.

1- Probador Colectiva

özenli bir kavurucu. Doğru bir kafayla bu işi yapıyorlar. Felsefelerini seviyorum, fiyatları çevreye göre makul, özenli çekirdekler seçiyorlar ve satıyorlar. Kenya kahveleri dünya standartlarında.

2- Coffee Department

İyi çekirdek, iyi kavurma, üstün lezzet fakat fiyatları yüksek. Siteleri yoktu en son facebooktan iletişime geçebilirsiniz.

3. Bonarri Coffee

"Ben ayda bir kilo kahve içerim ama çok para vermek istemiyorum" dersen tam bir fiyat/performans adresi. Kavurucusu özenli ve dikkatli.

Benim alışverişi sürdürdüğüm 3 yer bunlar. Bunlar harici çok fazla yerden alışveriş yaptım. Yurt dışında dahil İngiltere'den Danimarka'ya bir çok kavurucuyu denedim. Yurt içinde bunları tercih ediyorum.
 

lapterk

Yeni Kahvesever
Katılım
9 Eki 2016
Cevap: İlk defa espresso yapacak birisi icin tavsiye

Cevaplarınız için ikinize de teşekkür ederim. [MENTION=949]adolate[/MENTION] web sitesi olan Probador Colectiva veya Bonarri Coffee den almaya karar verdim. Dediğim gibi çok karar veremiyorum eğer size zahmet olmazsa çok uçlarda olmayan Cafe lerde kahve tadına alışmış birisi için bir çekirdek önerebilir misiniz? Detaylı cevabınız için tekrar teşekkür ediyorum.
 

Espavala

Yeni Kahvesever
Katılım
19 Kas 2012
Konum
Trabzon
Cevap: İlk defa espresso yapacak birisi icin tavsiye

Üzgünüm ama yine İtalyan Espresso tadını bulamayanilirsin... Çünkü bu 3 . Dalga kahvecilerden alacağın taze kavrulmuş yöresel kahveleri 1 hafta bile dillendirseniz meyvemsi ve asidik tatlardan alacaksınız. Ben şahsen sevmiyorum o yüzden kahvefabrikası.com da tasty Espresso blend' i öneririm. Burası da taze kavurup gönderiyor. Kavurma derecesini full city plus seçin. Yani Espresso için yöresel değil blend harmanlar tercihim.
 

Horizon

Yeni Kahvesever
Katılım
29 Haz 2015
Cevap: İlk defa espresso yapacak birisi icin tavsiye

Şerif Başaran'ın Kahve fabrikasından Colombia kahveleri başlangıç için dişarıda ictiginiz kahveler havasında bir espresso yapabilir.
Probador Collectiva cekirdekleri yeni başlayan icin az kavrulmuş kalır bu nedenle ekşi kalacaktir.Ilk denemeler daha koyu kahvelerle yapılırsa içilebilir espresso daha kolay başarılabilir.Bonarri Necdet 'e yeni oldugunuzu söylerseniz ihtiyaciniza göre kavurup isinizi kolaylastırabilr.
 
Son düzenleme:

ekremk

Yeni Kahvesever
Katılım
14 Eki 2016
Cevap: İlk defa espresso yapacak birisi icin tavsiye

merhaba
giriş için ekşi ve baharatımsı cekirdekler tercih etmeyin bence
daha çok çikolata, fındık notaları olanlardan tercih edin
hasbean den aldığım COSTA RICA FINCA DE LICHO YELLOW HONEY VILLA SARCHI espresso icin çok iyi
Bonarri Nejdet Bey den aldığım Nicaragua kahvesi de güzel oldu
 
Üst