Colombia Antioquia/ Amagá Finca Veracruz

adolate

Aktif Demleyici
Katılım
22 Şub 2016
Bu gün sizlere bir Colombia kahvesinden bahsetmek istiyorum. Forumdaki bir çok yazımda Colombia kahvelerinden haz etmediğimi. Onlardan, yansıtılan performansı alamadığımı yazmışımdır. Bu görüşümü ilk yıkan Edilfonso Yara çiftliğinden denediğim kahve idi. Hatırladıkça aklıma taze kavrulmuş fındık kokuları geliyor. O derece güzeldi. Fakat maalesef geçen sene yurt içindeki kötü deneyimlerimden ötürü Türkiye'den Colombia kahvesi sipariş etmeme kararı vermiştim. Lakin Coffee Department'in Finca Veracruz'unu soğuk fermantasyon ile işlendiği için çok merak ediyordum. Bu yüzden forumda Finca Veracruz'un tadına bakmış ve damak tadına güvendiğim [MENTION=147]metehan[/MENTION] 'dan tavsiye istedim, kendisinin olumlu tavsiyesi ile siparişime ekledim.

Kahve oldukça temiz. Hepi topu 1-2 tane defektli çekirdek vardı 30 gramında. Kolay öğütülüyor ve el değirmenlerinde nispeten daha az toz bırakıyor. Geçelim kahve ile deneyimime.

Colombia /Finca Veracruz
Kavurucu: Coffee Department
Kavrulma Tarihi: 17.03.17
Demleme Tarihi: 21.03.2017
Metod: V60
20,4 gram kahve
338 gram 93-94 derecelik su
Toplam Akış: 2:41

Bardağı salladığımda fazlasıyla canlı ve lezzetli kompleks reçel kokuları ve hafif taze kurabiye kokusu
İlk yudumda damağı kaplayan olgunlaşmış yeşil elma notası
Soğudukça belirginleşen ve her yudumda biraz daha güçlü Bitter Çikolata notaları
Fazlasıyla kompleks bir meyvemsilik
Canlı ve dengeli bir asidite
Orta gövde

Sonuç olarak ben Colombia kahveleri sevmeyen ve çikolata notalarından haz etmeyen biri olarak bu kahveyi beğendim. Çikolata notası, özellikle bitter çikolata notası bana kahvedeki acı/bitter tatları meşru göstermek için kullanılan bir açıklama gibi gelirdi hep. Fakat şunu açık bir şekilde söylemeliyim ki bu kahveden gerçekten %60- 70 kakaolu çikolataların notaları var. Gerek tatlılığı gerekse kompleks tatlarıyla kahveyi şu ana kadar denedğim tüm Colombia kahvelerinden özgün bulduğumu söylemeliyim. Ayrıca bu güzel kahveyi içmeme vesile olan [MENTION=147]metehan[/MENTION]'a teşekkür ediyorum.
 
Son düzenleme:

metehan

Tecrübeli Demleyici
Katılım
30 Kas 2012
Konum
ANTALYA
Cevap: Colombia Antioquia/ Amagá Finca Veracruz

[MENTION=949]adolate[/MENTION] Rica ederim beğenmenize sevindim afiyet olsun :D İncelemeden anlıyorum ki aynı tatları yakalamışız özellikle bitter çikolata ve elma konusunda hemfikiriz :D
 

merrtk

Yeni Kahvesever
Katılım
8 Haz 2016
Cevap: Colombia Antioquia/ Amagá Finca Veracruz

hocam ben de bu kahveyi daha önce sipariş etmiştim. bugün 2. kez deniyorum elime henüz ulaştı. çok hoş bi tatlılık, düşük asidite, soğudukça belirginleşen bitter çikolata tatları aldım. enfes gerçekten.
 
Üst