Yeşil Çay

spongio

Yeni Kahvesever
Katılım
4 Ocak 2015
Uzun zamandır yüksek miktarda kahve tüketimi sonrası, huzursuzluk vb. gibi etkilerle karşılaşınca yeşil çaya bir şans vereyim dedim. Şuan çaykur'un yeşil çayını içiyorum. tat olarak 70 derecede demlendiğinde fena değil. genelde 1-3 dk demleme süresi tavsiye ediliyor. ben 5 dk gibi demliyorum. Kahveye göre daha sakin, huzurlu bir etkisi var. Fazla içildiğinde sıkıntı çıkarmıyor.
piyasada pek çok marka var, chado, beta tea vb. kimileri çok pahalı kimileri ucuz.
Piyasayı hiç bilmemekle beraber, kahve kadar yaygın bir pazarı yok. chado örneğin, gerçekten fiyatlarını hak edecek kadar kaliteli mi? kahve piyasasında da yüksek fiyata kalitesiz ürünleri satan pek çok yer var. o yüzden pahalıysa iyidir mantığı doğru değil. denemediğim için de bilemiyorum.
Sizin denediğiniz, bildiğiniz, tükettiğiniz markalar nelerdir?
 

bahadr

Tecrübeli Demleyici
Katılım
20 Şub 2016
Konum
Tekirdağ
Ben caykur yeşil çayını uzun süre kullandım @spongio.Gayet beğendim.Beta tea sallama yeşil çayı da okulda kullandım.Sallama ürünleri pek sevmeme rağmen tat olarak beni tatmin etti.
 

bulcum

Tecrübeli Demleyici
Katılım
5 Ara 2016
Nitelikli ürünler satan bir aktardan açık olarak alabilirsiniz. Bir demliğe 3,4 adet kakule ve 1 tatlı kaşığı kadar yasemin eklerseniz buna da bağımlı olabilirsiniz.
 

spongio

Yeni Kahvesever
Katılım
4 Ocak 2015
chado'dan sencha aldım, ben fiyatları pahalı düşünüyordum, fakat yurtdışı(japonya menşeili) sitelere bakınca fiyatların uygun olduğunu farkettim. tabi kalitesi de fiyatına göredir. Deneyimim çaykur'un yeşil çayıyla arada dağlar kadar fark olduğu. Değişik bir lezzet. Türk damak tadına yabancı aromalar var. denemenizi tavsiye ederim.
 
Üst