onurcoskun
Tecrübeli Demleyici
- Katılım
- 23 Şub 2024
Ppm 100’ü geçmişti sanırım tekrar ölçerim ama kullanmaya uygun görmüyorum.
Ppm 100’ü geçmişti sanırım tekrar ölçerim ama kullanmaya uygun görmüyorum.
Ben de bir süre Assu kullandım ama en son bimden aldığım 1.5 litrelik assuda baya baya baskın plastik ve petrol tadı vardı. Suları içemeden attım sonra baktım ki şikayetvarda da benzer çok şikayet var.6x1.5 totalde 9 lt Assu marka suya (Bolu) 45 TL ödedim az önce File'de. PPM değeri de 45 çıktı.
1.5 litresi 7.5 TL. Hemen karşısında Saka su vardı, 1.5 litresi 17.5 TL. 2 katından fazla.
Uzun süre güneşin altında mı bıraktılar acaba.. Başka mantıklı açıklama aklıma gelmiyor.Ben de bir süre Assu kullandım ama en son bimden aldığım 1.5 litrelik assuda baya baya baskın plastik ve petrol tadı vardı. Suları içemeden attım sonra baktım ki şikayetvarda da benzer çok şikayet var.
KorkunçBen de bir süre Assu kullandım ama en son bimden aldığım 1.5 litrelik assuda baya baya baskın plastik ve petrol tadı vardı. Suları içemeden attım sonra baktım ki şikayetvarda da benzer çok şikayet var.
Şebeke suyun ppm i artmıştır. Böyle oynamalar oluyor bende de. Misal 150 ppm şebeke suyu 15ppm arıtma çıktısı, 250ppm şebeke 25ppm arıtma gibi oransal bir durum var.Geçen arıtmanın bakımı, filtreleri vs. için geldiler. İki sohbet etmiştik PPM değeri konusunda çok düşük demiştim ben kahve için.
Şimdi ölçtüm 50 PPM çıktı arıtma. Normalde 13-14 civarıydı. Ben öyle deyince ekstra bir şey mi yaptılar, filtre değiştiği için mi PPM arttı bilemiyorum.
Böyle devam eder ama umarım.50'nin çok altına düşmediği sürece eve su taşımam. Biliyorum magznezyumu minerali falan da ölçmek bakmak lazım da kim uğraşçak hehe
Getir'den Kuzeyden su sipariş vermiştim (Ayvazpınar) o geldi. 2x5 70 TL. PPM değeri 55-60 aralığında çıktı. Bilgi, kıyaslama vs. için denediğim suları yazıyorum bu başlığa.
Bizim şebeke 250 PPM uranyum maşallah. Devamlı olarak kontrol edeceğim tabii 2 gün sonra, 2 hafta sonra vs. ne olacak diye.Şebeke suyun ppm i artmıştır. Böyle oynamalar oluyor bende de. Misal 150 ppm şebeke suyu 15ppm arıtma çıktısı, 250ppm şebeke 25ppm arıtma gibi oransal bir durum var.
Tabi şebeke ppm i artması çokta olumlu değilmineral artmamıştır yani başka şeyler artmıştır
![]()