Kahve Fabrikası

Mitsuko

Tebrikler - Rütbeni Kendin Seç?
Katılım
28 Ocak 2022
Yeni kahveleri çok merak ediyorum. Satışa çıksın hemen almak istiyorum. Böyle paketli Kahve Fabrikası çıkarmamıştı iyi oldu, fiyatları da ayrı merak konusu.
 

teyyaredenkahve

Kahve Masası ✈️
Yönetici
Katılım
28 Nis 2017
Konum
İstanbul
Yeni kahveler satışa çıkmış…

Yeni ambalajın renk uyumu güzel olmuş. Yanlış görmediysem kapaklarda da baskı var gibi duruyor. @SerifBasaran

Mogolo geisha en merak edilen olacak sanırım. Honey işlem geisha çok fazla görmedim. Tat profili tam bir geisha gibi duruyor. Gövdesi de çayımsı ise kesin kompleks bir kahvedir :D
 

enkoppkaffe

Profesyonel Demleyici
Katılım
22 Ocak 2023
Yeni gelen kahvelerin açıklamasında Şerif Bey'in yorumlarını eklemeleri çok güzel olmuş. Espresso için 2 cümle de olsa öneride bulunulması bence çok ince bir düşünce.
 
Son düzenleme:

teyyaredenkahve

Kahve Masası ✈️
Yönetici
Katılım
28 Nis 2017
Konum
İstanbul
Yeni gelen kahvelerden bazıları 250 gram olarak da eklenmiş arkadaşlar. Fiyatları da 100 gram olan özel paketlere göre daha uygun. Bilginiz olsun.

Şerif abinin yorumları zaten objektif ve açıklayıcı oluyor. Bazı kahvelerde espresso seçeneği de mevcut.

El Salvador La Ilusion Lot#1 Anaerobic​

Tatsal Profil: Portakallı Çikolata (Jaffa), Vişne Kompostosu, Haribo Şekeri ve Orman Meyveleri

Ethiopia Aricha Honey​

Tatsal Profil: Orman Meyveleri, Pembe Sakız, Meyve Salatası

Honduras Caballero - Mogola Geisha Honey​

Tatsal Profil: Mandalina, Kurutulmuş Meyveler ve Çiçek

Uganda Musana Lot #3​

Tatsal Profil: Kayısı, Gün Kurusu, Kuru Üzüm ve Şeftali


En yeniler olarak filtreli link burada:

 
Son düzenleme:

TheTeacher

Aktif Demleyici
Katılım
13 May 2022
Yeni gelen kahvelerin açıklamasında Şerif Bey'in yorumlarını eklemeleri çok güzel olmuş. Espresso için 2 cümle de olsa öneride bulunulması bence çok ince bir düşünce.
Şerif Hocamın yorumları gerçekten seçim yaparken güzel bir rehber olmuş keşke tüm kahvelerinde hep böyle mini mini yorumlarını görsek... Yeni kahveler şahane duruyor bu arada 😬😬
 

Sugosu

Yeni Kahvesever
Katılım
12 Eki 2019
Konum
İstanbul - Beylikdüzü
Kendilerinden motta tamper aldım fakat kutudan Pullman Tamper çıktı ☺️

Tabi ahlak bakımından etik olmayacağından arayıp bu durumu ilettim,pullman 3 katı civarı tutardaydı çünkü, iade etmemi rica ettiler bende yolladım..

fakat bu sefer gelen motta tamper de ascaso baby t plus ile uyumsuz göründü gözüme ve kullanmadan iade ediyorum ne yazık ki..

ah o pullman gelmeseydi keşke, bir anca çıta tavana çıktı kalite olarak :D
 

TheTeacher

Aktif Demleyici
Katılım
13 May 2022
Şimdi kampanya geliyor mu? Beklemeden bağlayalım mı çoluğun çocuğun rızkını.
Hocam ben bağladım rızkı, yıl bitmeden stoklamaları yeni kahvelerle yaptım. En azından yıl dönmeden elimize ulaşır, ocaktan sonra nolucak kimse kestiremediğinden en azından alabiliyoken alayım diyorum.

Nitelikli kahveye ilk girdiğimde hayat tarzımken su an çok pahalı bir zevke dönüştü bu bile lüks oluyor artık anlamıyorum ben. 🥲🙄
 

TayfunTmr

Tecrübeli Demleyici
Katılım
17 Nis 2022
@SerifBasaran üstat espressoda hangi çekirdeği önerirsiniz, ben ilk defa sizden alışveriş yapacağım da 🤗

Edit: Yılbaşını evde kutlayacam diye dışarıya harcayacağım parayı Şerif üstadın kahvelere gömdüm rahatladım 🤣🤣

Screenshot_2023-12-29-11-06-38-694-edit_com.android.chrome.jpg
 
Son düzenleme:
  • Love
Tepkiler: DtB

TheTeacher

Aktif Demleyici
Katılım
13 May 2022
Şerif Hocamın yeni kahveleri elime ulaştı, hem paketleme kutu ambalaj kalitesi hem de yeni kahvelerin açık kavrumu ve kokusu büyüledi. Degass süresinin geçmesini iple çekiyorum ❤️‍🔥
 

SerifBasaran

Kahve Fabrikası Firma Yetkilisi
Katılım
4 Haz 2022
Arkadaşlar merhaba. Reçete ve kahveler ile ilgili bir iki bilgi aktarmak istiyorum;

28 - 29 Aralık itibariyle kavanoz ile alanlarda kapak içerisinde ayrıca gıdaya uyumlu bir conta ekledik hava kaçırmasını daha da engellemek için. Contasız da su testleri yapmıştık ve su kaçırmıyordu, ancak havadan emin olamadığımız için bu eklemeyi uygun gördük. Kavanozları bir çok kişi 50 gr'lık mı diye sormuş özelden, 100 gr'lık kavanozlar, Geisha'larda sadece biraz zor sığıyor, onun haricinde diğer kahvelerde sorun yok hiç.


Reçeteler ;

Natürel Anaerobic olan El Salvador La Ilusion'a dikkat edin lütfen.
Kavurması ayrı bir dert, demlemesi ayrı bir dert. Bu kahve normal kahvelerden neredeyse 8-9 santigrad daha erken first crack'e giriyor. Crack de neredeyse hiç duyulmuyor, o sebeple sadece buruna güvenmeye çalışıyorum. Agtron ile ölçtüğümde 98-100 agtron'u görüyorum (çok açık), ancak underdeveloped veya sebze tatların hiçbirini almadım şimdiye kadar. Hatta ilk kahve geldiğinde yanlışlıkla 120 agtron kavurmuşum, onu da evde kendim içip bitirdim, yine sebze tatları gelmiyordu.
Bu kahvemiz su tutmuyor (açık kavurma ile de alakalı olabilir, ancak filtre için daha koyuya girmek yazık oluyor). Sasa Sestic ile de yazıştım, o da bu kahveyi iyi biliyor ve 4-5 yıl önce çiftlik gezisine dahil etmişti. Daha ince öğütmeyin kesinlikle. Biraz dozaj ile oynayıp, sıcaklığı arttırın, kahve buna rağmen bitter tatları açığa çıkartmıyor. Benim şimdiye kadar en sevdiğim :
V60 ile 1 : 15
94 C su sıcaklığı
ppm'i düşük bir su (60-75 ppm)
Bloom + 3-4 döküş ile bitirdim

kahvenin kuru kokusu (fragrans), dem kokusu (aroma) ve lezzeti Pozo Azul'a ve kısmen de El Mirador Koji'ye benzemektedir. Çok sevecekler ve sevmeyecekler olarak yine. Asetik Asidite alınabiliyor (sirkemsi, turşumsu olarak algıladıklarınız). Çok tartışılacak bir kahve gibi yine.


diğer kahvelerimizde ise 2 Honey Process (yıkanmış) Mogola Geisha ve Aricha çok sıcağa gelmiyor. V60, Chemex, Batch Brew'larda 90-92'lerde, Aeropress'te 86-88 arasına kadar indim, kuru meyveler, parfüm gibi kokular bu sıcaklıkta çıkıyor. Kuru kokularında ne alıyorsanız, fincana yansıyor. Aricha'yı kavurduktan en az 4-5 gün sonra deneyim derim, ilk 3 gün biraz bitter tatlar almıştım, sonra kalmıyor.


Uganda Musana ise beni en çok "şaşırtan" kahve oldu. Cupping masasında 15 kişiden benim gibi sadece 3 kişi bu kahveyi çok istiyordu, diğerleri ise Fermente kokusunu sevmedi. Kahve olması gerektiğinden daha fazla güneş altında kalmış olabilir, ben seviyorum az fermente ve kuru kayısı, kuru üzüm tatları, o sebeple bu kahveyi de kaçırmak istememiştim.
Kahve su tutuyor, 1 : 16 oranı, 91-92 santigrad su sıcaklığı. Demlemeyi (1 kupalık yapıyorsanız) 3.15 - 3.30 dk'da bitecek şekilde öğütme ayarınızı yapmakta fayda var.

Saygılar,

Şerif
 

SerifBasaran

Kahve Fabrikası Firma Yetkilisi
Katılım
4 Haz 2022
@SerifBasaran Merhaba, El Mirador Koji'yi 100 gramlık seçenek olarak eklemeniz mümkün olmaz mı acaba?
Koji son 4-5 kg kaldı stokta, tahmin ediyoruz ki 1 haftaya biter, o sebeple 100 gr etiket, poşet çalışmaya daha değmez artık.

diğer kahvelerimizden ise
Mogola Geisha 22 kg stok (8 kg bitti) 1 ay gider
La Ilusion, Aricha ve Musana ise 500'er kilo kadar var
 
Üst