Bence termometrelerin gooseneck kapağından geçmesine gerek yok. Kapak suyu ısıttıktan sonra suyun soğumasını önlemek için bence. Kapak açıkken termometreyi koyup istenilen ısıya geldikten sonra kapağı kapatmak çok zor değil. Bence Hario veya diğer gooseneck üreticileri o delikleri termometre yerleştirmek için değil kettle içinde basınç birikmemesi ve su kaynadığı zaman anlayabilmemiz için açmışlar. O yönden Hario gooseneck'e girebilecek bir termometre bence yok, probelar genelde standart. Matkaplamak ise hiç zor değil çok ince bir sac deliyoruz hatta sivri eğe ile de delik genişletme elle yapılabilir.
Bende bir sürü termometre var 2 tane TFA (Su Geçirmez Elektronik ve Süt Termometresi) ve 2 tane de lab malzemecisinden aldığım alkollü cam termometre, daha önce bir tane daha elektronik almıştım aliexpresste de çokça bulunan türden, çatladı patladı birleştirdim kullandım ama pil yuvasından oynamaya başlayınca artık vedalaşma vakti geldi. O yüzden paraya kıyıp su geçirmez TFA aldım ve ince olmasına rağmen tank gibi sağlam çünkü plastik güzel monte edilmiş, asılabiliyor ve pil takıp çıkarmak hem daha güvenli hem de daha kolay.
En çok severek kullandığım cam çubuk termometreler (probe çapı 6mm) ama TFA Su Geçirmez Elektronik de oldukça güzel yine de Hario'nun deliklerine girmiyor probe (çapı 3.4 mm).
TFA'nın süt termometresinde üretim hatası vardı kaynar suyun içinde içi buğulanıyor o yüzden görmeden denemeden almayın, belki bendeki ürün hatalıdır gidip değiştirmek yerine sislerin pusların arkasından görmeyi tercih ettim. Süt termometresi klipsli o yüzden Kettle kapağı termometrenin üzerine kapatılabiliyor. (En azından benim su ısıttığım bakır demliğin kapağının içine sığıyor)