V60'ta Bahsedilen Tatları Almak

barokli

Yeni Kahvesever
Katılım
21 Ara 2019
Hamidiye suyu değerleri
 

Ekli dosyalar

  • Screenshot_20200111_232718_com.android.gallery3d.jpg
    Screenshot_20200111_232718_com.android.gallery3d.jpg
    856.7 KB · Görüntüleme: 67

huso64

Yeni Kahvesever
Katılım
28 Nis 2019
Durum birebir aynı cleancup coffee'ye girip sayfayı açıp açıp kapıyorum. Keşke böyle ekipmanları tecrübe edebileceğimiz bir yer olsa da ona göre alsak, o bahsedilen büyük farkı yaşayacak mıyız bilemiyorum.

Aynı durumu ve kararsızlığı ben de Comandante için yaşıyorum.
 

thekenan

Yeni Kahvesever
Katılım
28 Ara 2018
Nitelikli kahve ile bir senemi doldurdum. Çok fazla farklı çekirdek denedim. Nadiren aromaları net olarak aldım. Tabii ki her çekirdekte farklı lezzetler hissediyorum fakat bu paketin üzerinde belirtilen şeftali, ananas, narenciye gibi tatları neredeyse hiç alamadım. Gelişmiş bir tat duyusu bambaşka bir şey. Bende olmadığı kesin. Ben sigaraya bağlıyorum kendimde. Bir keresinde benim gayet normal bulduğum bir kahveyi teyzeme ikram edince "Şeftali suyu gibi" demişti hatta.
 

barokli

Yeni Kahvesever
Katılım
21 Ara 2019
Az once batu beyden mesaj aldim hakli sebeplerden dolayi simdilik indirim yapilamiyor arkadaslar delter icin beklemedeyiz lakin tesaduf mesaj geldigi esnada kasada aeropress aliyordumm delter icin beklemedeyiz diyelimmm
 

selcuk

Yeni Kahvesever
Katılım
6 Tem 2019
benimde merak ettiğim konu 92-95c de demlenen kahvenin bardaktaki sıcaklığı ne olmalı ?
 

freedom

Yeni Demleyici
Katılım
20 Ara 2016
Konum
İstanbul
Aynı durumu ve kararsızlığı ben de Comandante için yaşıyorum.

İstanbul’daysanız boşuna vakit kaybediyorsunuz.

@raistlin Togay Bey’in ofisi Maltepe’de. Kendisine ulaşıp müsaitliğini sormanızı ve Comandante’yi tecrübe etmenizi tavsiye ederim.

Kendisi müşteri memnuniyetine en az Apple kadar önem veren bir satıcıdır. :D
 

FastMember

Yeni Kahvesever
Katılım
4 Mar 2019
Cevaplar için teşekkürler. En son demleme yaptığım suya baktım, hayatsu PH 8 yazıyor. TDS ile ilgili bir bilgi bulamadım. Ancak genellikle Erikli su kullanıyorum,onun PH değeri hakkında bir bilgim yok. İnternette 7,68 (19 LT Damacana) yazıyor.
Şöyle bir idda var erikli el değiştirdi şuan bursa tesisi mahkemelik olduğu için kapalı o suyu kullanmıyor sakaraya taraflarından bir su kullanılıyor deniyor (suyunu dağıtan birinden bizzat duydum) çok sert ve tadı inanılmaz değiştiriyor. Ben abant kullanıyorum çok memnunum bir ara buzdağını denedim oda güzel tavsiye ederim su gerçekten çok önemli demleme tekniğide öyle ben william'ın kini uyguluyorum başaralı buluyorum.
 

Cknvisual

Profesyonel Demleyici
Katılım
9 Tem 2019
Şöyle bir idda var erikli el değiştirdi

Erikli'nin senelerdir en büyük hissedarı Nestle, değişen bir şey yok.

Bu arada forumda hiç söylenmemiş ama ben Kuzeyden su (Getir'in suyu) kullanıyorum, gayet memnunum. Hatta geçtiğimiz günlerde arkadaşımın coffee shop'undan kıyaslama amaçlı su aldım, bakalım bu haftasonu yeni çekirdeklerim ile bir kıyaslama yapacağım cidden arada o kadar fark var mı diye.
 

cafevape

Yeni Kahvesever
Katılım
8 Ocak 2020
Daha önce forumda bahsedildi mi bilmiyorum ama en azından ben denk gelmedim, aşağıda linkini verdiğim videodaki yöntemi tesadüfen gördüm ve bir farklılık olsun diye denedim. Kahve fena olmadı, klasik yönteme göre daha düşük gövdeli bir kahve oldu, aromalar belirgindi ancak sanıyorum çok çok az under extract bir kahve elde ettim. Öğütüm derecemi 1-2 klik düşürsem sanırım daha gövdeli ve tam demlenmiş bir kahve elde edilebilecek. Klasik yöntemlerden sıkılan ve bir farklılık arayanlar deneyebilir..
 

focaiano

Yeni Kahvesever
Katılım
16 Şub 2019
Valla kullandığınız su, kahve öğütme boyutu, önceden birşey yediyseniz ağzınızı iyice temizlemelisiniz, sigara kullanıyorsanız zaten v60 a hiç başlamayın bile :D , suyun sıcaklığı, kullanılan kettle, demleme süresi, demleme oranı, kahvenin kavrulma tipi ve zamanı ve daha aklıma gelmeyen bir sürü etken var, sanırım bu yüzden v60 ı çok sevdim ben :D
 
Üst