Hario V60 02 Plastik Ve Epinox V60 Porselen

EmirhanUluakan

Yeni Kahvesever
Katılım
22 Nis 2020
Merhabalar. Yakın zamanda V60'a geçmeyi düşünüyorum da şu iki ürün arasında kaldım

Hario V60 02 Plastik: https://kahhve.com/hario-v60-02-dripper-seffaf-kahve-demleme-ekipmanlari

Epinox V60 02 Porselen: https://www.hepsiburada.com/epinox-seramik-kahve-demleme-v60-02-beyaz-pm-HB00000BIBBJ

Şimdi bu Epinox'un ürünü ile Hario'nun porselen ürünleri arasında ne kadar fark vardır ? Genelde Hario'da plastik tercih ediliyor bu forumda fakat fiyatlar başa baş gittiği için soruyorum sizce hangisini almalıyım ?
 

Smhylmaaz

Yeni Kahvesever
Katılım
17 Şub 2020
Hocam selamlar, forumlardan ve youtube dan çok fazla araştırmıştım alırken, bana mantıklı gelen plastik oldu çünkü;
Temizliği çok kolay, kırılma riski sıfıra yakın, hafif (porselen olan oldukça ağır plastiğe göre) oldukça ergonomik, demleme öncesi porselene göre ısıtması çok daha kolay bardağa yansımıyor porselendeki gibi eğer ısıtamazsan ekipmanı vb birçok artısı var özellikle reddit 'te çok fazla karşılaştırma var.
Bu arada eşimin "kanser edicen bizi" baskısıyla sonradan porselende aldım zorla, ama tamamen vitrin :D demlemelerin hepsi plastik ile yapıyorum..
 

ytghan

Aktif Demleyici
Katılım
11 Şub 2020
James hoffman dahil plastik öneriliyor.Ben de plastik aldım.Bu arada sağlik konusunda ben anlamadim filtre kahve makinelerinin hepsi plastik parçalardan oluşuyor(mocamaster dahil)
Aeropress yine plastik.Sorsak mocamaster gida ile temasa uygun.Hario da bpasiz iddiasi var.Atladigim
Bir nokta mı var benim?Sanki millet hiç bir şeyi görmuyor da tek plastik v60 a söyluyor bunlari.Sadece merak ettiğimden soruyorum belki benim göremediğim bir şey vardir
 

arandur

Yeni Kahvesever
Katılım
5 Haz 2017
Konum
Zonguldak
Eğer markasız V60 türevi ürün alacak olsam rahat etmek adına porselen tercih ederdim. Ama plastik üründe Hario markasına güvenme taraftarıyım. Siz arkadaşların da dediği gibi kahve dünyasında yalnız bu ürün plastik kalmış gibi haksız bir yüklenme durumu var.
 

seckiin

Yeni Kahvesever
Katılım
25 Haz 2019
Hario plastiğin bpa'sız olduğunu iddaa ediyor, bu yüzden ben de plastik tercih ettim. Çok rahat bir şekilde bavula atabiliyorum ve kullanırken kırılır mı diye düşünmeden hızlıca hareket edebiliyorum.
 

ytghan

Aktif Demleyici
Katılım
11 Şub 2020
Bugün harionun kendi sitesinden aldığım plastik v60 02 şeffaf geldi.Açikçasi beklediğimden daha kaliteli ve plastik gibi durmuyor.Evdekilere sorduğumda cam dediler hatta.Daha çok mika gibi.Performansi için test etmedim bir şey diyemem şuan ama kalitesi kesimi tasarimi on numara.Koku falan asla yok.Üzerinde artik tutacak bir yapıda da değil.Aklında şüphe kalanlar rahatlıkla alabilir benim de şüphem vardi alirken ama şuan iyiki almışım diyorum
 

TugrulGuven

Yeni Kahvesever
Katılım
17 Haz 2019
Ben porselen kullanmanızı tavsiye ederim hocam, hiçbir şekilde plastik taraftarı değilim. Porselen tercih etmeniz uzun vadede yararınıza olacaktır şahsen ben evimde plastik hiçbir ürün kullanmıyorum.
 
Üst