Bostancı'dan Selamlar

Paranselost

Yeni Kahvesever
Katılım
4 Kas 2020
Konum
İstanbul
Merhaba ben Nihal. Delonghi ec685 ve Wmf stelio öğütücüyle bir senedir düzenli americano deneyimliyoruz. Ben hala tatmin olmadım ama ara ara güzel kahveler çıkabiliyor. En uzun kullandığım çekirdek kronotrop Peru huabal, moliendo positano, Columbia supremo oldu. Aliexpresten naked portafiltre aldık ve beceremedik, güzel bir tamper aldık. Ara ara sütümü french presste yoğun kıvama getirip denediğimde fena olmayan latteler içtim buhar çubuğunu çok sevemedim ve beceremedim de henuz değiştirmeyi de planlıyorum. Bu şekilde kahve denemelerim devam ediyor her bilgiye açığım. Forumu takip etmeye çalışıyorum. Hepinize tekrar selamlar sevgiler.
 
Son düzenleme:

Lautreamont

Yeni Demleyici
Katılım
20 Nis 2012
Merhaba, elinizdeki öğütücü maalesef espresso yapmak için yeterli değil. Başka ekipmanlara para harcamak yerine öncelikle espresso için uygun bir öğütücü almanızı tavsiye ederim. Elinizdeki öğütücüyü de atmayın, french press içiyorsanız orada kullanabilirsiniz. Aldığınız naked portafiltre sanıyorum basınçsız bir portafiltre ve bununla kötü bir öğütücü birleştiğinde turnusol kağıdı gibi her şey ortaya çıkar. Aslında becerememek değil öğütücünüz size, bu iş için ne kadar uygun olmadığını göstermiş. Yoksa beceremeyecek bir şey yok. İyi bir öğütücü ile bu portafiltreyi kullanırsanız iyi sonuçlar elde edeceğinize eminim.
 

Paranselost

Yeni Kahvesever
Katılım
4 Kas 2020
Konum
İstanbul
Öğütücümun durumunu farkettim fakat ec685 için iş görüyor açıkcasi daha ince ogutmeler standart incelik benim makinemi bozuyor aksine. Macaron tamper almayı düşünüyorum bir de tamp öncesi için belki o da etkiliyordur diye düşündüm.
 
Üst