Merhabalar

Pour-over'a yeni başlayanlar için dripper tercihi ne olmalı?

  • Hario V60 (Porselen)

  • Kalite Wave (Cam)

  • Origami Dripper (Porselen)


Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

matolimehmet

Yeni Kahvesever
Katılım
9 Ara 2021
Konum
Ankara
Merhaba ben Mehmet. Ankara'da yaşıyorum ve mühendislik 3. sınıf öğrencisiyim. 2 yıldır nitelikli kahveler ile ilgileniyorum ancak french press (bodum) kullandığım için çok telveli ve damak zevkime uymayan bir kahve içiyordum. Bu nedenle de zaman zaman Nescafe Gold -Tchibo Gold gibi granül kahveleri içmeye devam ediyordum. Hario Mini Plus değirmenim var çok iyi olmasa da idare ediyorum. İlerleyen zamanda değirmeni yenilemeyi düşünüyorum ancak şimdilik idare ediyor.

Geçen gün Hario Porselen V60 Dripper satın aldım ve yaptığım kahveler birkaç kat daha güzel olmaya başladı. Gerçekten temiz, tortusuz bir kahve içmeyi özlemişim. Bu arada sıcak suyu french press'e aktarıp oradan dripper'a döküyorum ancak gooseneck kadar yavaş olmuyor tabii. Amazon'dan ucuz bir gooseneck kettle sipariş ettim onun gelmesini bekliyorum.

Bana gelen hario v60 dripper'ın kanallarının alt kısmında bir üretim hatası mevcut. Damlama yaparken bir kanaldan su iyi akamıyor ve dripper'a yapışıp yandan damlıyor. Yani aynı anda iki noktadan damlama yapıyor kısacası. Bu nedenle ürünü iade edeceğim şimdi ne alsam karar veremiyorum. Pour over tekniğinde kahve yapmaya yeni başlayanlar için ne önerirsiniz? Origami Dripper düşünüyorum ancak onun kulbu olmadığından sudan geçirirken elimden kayar ve kırarım diye korkuyorum. Fiyatı da V60'ın iki katı neredeyse. Bir de ahşap tutucu üzerinde dengeli durmuyormuş sanırım.

Sıcak suyun plastiğe temas etmemesi gerektiğini düşündüğümden plastik dripper düşünmüyorum. Kalita Wave filtreleri de zor bulunduğundan ve pahalı olduğundan açıkçası Kalita Wave Dripper almayı pek düşünmüyorum. Zaten 40'lı paket Hario V60 filtresi de satın aldım yakın zamanda. Ancak Origami ile iki çeşit filtreyi de kullanabiliyor olmak hoş gözüküyor, istersem Kalita filtresininin düz kahve yatağını da deneyimleyebilirim.

Sizin fikirleriniz nedir? Eğer başka bir dripper öneriniz varsa onu da yazabilirsiniz tabii yeni fikirlere açığım.
 

berkaay9

Aktif Demleyici
Katılım
15 Eyl 2020
Bütçeniz varsa tabii ki origami. Fakat fiyatı hayli bir yüksek. En önemli ekipmanın değirmen olduğunu düşünüyorum ben öncelikle buna bütçe ayırmanızı tavsiye ederim. Seramik dişli ile hayli fazla bir toz üretiyorsunuz büyük bir ihtimal ve bu demlemede tıkanmaya süre uzamasına neden olur. Ben plastik dripper kullanıyorum. Hem ısı kaybı az oluyor hem uygun fiyatlı. Plastiği kaliteli kalın güvenli öyle döktüğümüz sıcak sudan etkilenecek bir şey değil
 
Üst