Tercihiniz Hangisi? Yıkanmış Kahve Mi? Natürel Kahve Mi?

Coffeedcoffee

Tecrübeli Demleyici
Katılım
24 Ara 2022
Konuyu bir zamandır takip ediyorum, sizlere de sormak istedim. Esasen çok yeni bir durum değil. Yıkanmış kahvelerde de farklı fermantasyon işlemleri uygulanabiliyor ve üzerinde yalnızca yıkanmış ibaresi bulunabiliyor. Bazı çiftlikler kendilerince bu prosesleri adlandırabiliyorlar. Spesifik olarak çekirdeği araştırmazsanız farkına varmayabilirsiniz. Yıkanmış özelinde olmaksızın bu proseslerin bir standardı bulunuyor mu? Belki kavurucu arkadaşlarımız veya tedariğiyle uğraşanlar bizi aydınlatabilir.
 

pepukkahve

Kahve Masası
Yönetici
Katılım
3 Eki 2018
Konum
İZMİR
Yıkanmış özelinde olmaksızın bu proseslerin bir standardı bulunuyor mu? Belki kavurucu arkadaşlarımız veya tedariğiyle uğraşanlar bizi aydınlatabilir.
Gerçekten bence şahane bir soru. Hatta yakın zamanda @orkunustel ile de konuşmuştuk diye hatırlıyorum. Yıkanmış bir kahve için fermentasyon sürelerinde duyduğum kadarı ile süreler de değişebiliyor. Ben çiftçilerin sonuca ve talebe göre üretim sürecini geliştirdiğini düşünüyorum.
Ama mantık olarak belki yarışmalarda bu konuda bir protokol vardır. İlk Kahve Masası yayını için soruyu not alıyorum.
 

Coffeedcoffee

Tecrübeli Demleyici
Katılım
24 Ara 2022
James Hoffmann’ın son videosunu konuyla ilgili olanlara tavsiye ederim. Amerika özelinde yapılan tadım ile video sonunda bir takım analizler yapmış. Doğru, yanlış, eksik ya da iyileştirilebilir taraflar eminim ki bulunur. Yine videoda bahsi geçen ve benim de uzun zamandır pek anlamlamdıramadığım kısım. Açık, orta ve koyu kavrum standardı belirsizliği. Demografik tarafta da ilginç bilgiler çıkmış.
 
Üst