Tetra N Caffeine

alterEluna

Profesyonel Demleyici
Katılım
20 Ağu 2022
Muhafız ordusu mu desem troll ordusu mu bilemedim ama dört bir yandan saldırıyorlar. Koyu kavrum diyenlere fotoğraf soruyor ve "bu ileri fermantasyon o yüzden böyle" cevaplarını hazırda bekletiyorlar. Biri "saçmalamayın" derken diğeri resmen kavga-dayak imasında bulunuyor. Reçetelerle dalga geçiliyor, kavrumu eleştirene bağcıyı dövüyor imajı veriliyor. Üstüne niyetin kötü olduğunu söyleyecek kadar ileri gidiyorlar.

Ben böyle çeteleşme görmedim. İyi ki satın almamışım. İki kötü yorum yazsaydım Ankara sokaklarında endişe içinde gezerdim. Mazallah tepemize çökerler.

Bir kahve içecektik nerelere düştük...
kişi kendinden bilir işi.
 

pepukkahve

Kahve Masası
Yönetici
Katılım
3 Eki 2018
Konum
İZMİR
Arkadaşlar, birazdan deprem bölgesinden yayınımız olacak. Ne olur bu konu altında artık bu konuyu uzatmayalım sizlerden çok rica ediyorum, hepimizin gerçekten sinirleri oldukça yıprandı🙏🙏🙏
 

portakalhalil

Uzman Demleyici ☕
Katılım
20 Ocak 2022
Diğer forum yetmedi mi Allah için ya niye bu kadar uzadı muhabbet cidden anlamadım, konular kitlendi bir şeyler oldu, gerek yok inanın gerek yok. Bugün gördüğünüz konuştuğunuz belki bi kelime yazdığınız insan belki yarın olmayacak arkadaşlar, nice aile dağıldı ders almıyor musunuz? Ne canlar gitti ne hayaller yıkıldı o enkazlarla beraber, iyi davranın birbirinize rica ediyorum.
 

yoyasak

Yeni Demleyici
Katılım
25 Ağu 2022
@Shepherd hocam bence fikirlerinizi ifade etmede sorun var. "O kadar paket yapmışlar işe yaramaz, çöpe attım" yerine "daha az malzeme kullanılabilir, onun yerine zipli paket tercih edilebilirmiş"; "alıştığımız tadları arayanlara tavsiye etmem hayal kırıklığına uğrarlar muhtemelen" yerine "not everyone's cup of tea", "ticari kavrum yanık kahve" yerine "hocam bendeki kavrumlar bu, acaba biraz fazla mı kaçmış?" daha yapıcı olabilirdi. Yapıcı olmak istemiyor da olabilirsiniz ama olmalisiniz.
 
Son düzenleme:

EceJayTamer2022

Starbak Gold Üye
Katılım
22 Ocak 2022
Derdimizi seveyim cidden. Benim kelimelerle aram pek iyi değil o yüzden de @portakalhalil ya da @yoyasak daha iyi ifade edebileceğimi sanmıyorum.

Yok onu beğenmedim ayy midem hoşlaşmadı. ayy paket tasarımı böyle beğenmedim yahu altı üstü kahve yahu. Hem de damak tadı kadar subjektif birşey olabilir mi? Annem Afterglow denedi ve beğenmedi hitap etmedi bu şimdi annemi zevksiz mi yoksa Afterglow’u kötü çekirdek yoksa ismi lazım olmayan kavurucuyu kötü kavurucu mu yapar?

Ya da yanlış anlaşırım diye önünden geçmediğim ama hem ayrıca sempatim olan hem de aynı kavurucuyu arkadaşlarım seviyor diye hakkında güzel birşey söylemeye çekiniyorum. (çekinmem tamamen kalp kırmaktan nefret etmekten) Önyargılardan dolayı bu durum normal mi?

Burası bir çoğumuz için ruh sağlığımızı korumak için takıldığımız az buçuk şanslıysak da hayatımıza güzel insanları kattığımız şahane bir platform. Ancak yok bu bunun arkadaşı vurun kahpeye bu bunun tanıdığı laf sokalım yaklaşımı olacaksa sanırım bazı şeyleri tadında bırakmakta fayda var.

Üç günlük dünyada biraz daha empati yahu biraz daha anlayış yahu. Birşeyleri kaybettikten sonra değerini bileceksek cidden derdimizi seveyim.

Kalın sağlıcakla.
 

Tuncayyy

Aktif Demleyici
Katılım
21 May 2020
Bugün difonour ruiz ile bombeyi demledim 2 Side çok güzel daha önce sanvictor ve Honduras’ı denemiştim çok iyiydi belki kimsenin bilmediği bir detay var hondurası satan toptancı işleme yöntemini Farklı belirtmişti ve sefer bey baya uğraştı doğrusu için bir yerde anaeorobik bir yerde natural yazıyordu.Birçok firma kafasına göre satıla koyarken 1 gün boyunca doğrusunu öğrenmek için çiftçiyle toptancıyla konuşup doğrusunu bulduktan sonra satışa koymuştu.Çok ilkeli bir insan bence kahvesini seversiniz sevmezsiniz ama sefer bey çok dikkatli işinde ve bilmediğiniz ve şahit olduğum o kadar çok şey var ki mesela sefer bey 5 Aydın flan sırf bu Colombia serisi için hazırlanıyor paketten internet sitesine kargoya varana kadar düşünüp hayata geçirdi.Kim bilir kaç kere deneme kavramı yaptı ben bazı deneme kavrumunu gittiğimde deneyip çok beğendiğim olmuştu ama sefer bey içine sinmediği için satışa koymadı yani kısaca arkasında çok büyük emek var eleştirirken biraz daha dikkatlı ve emin olarak eleştirirsek iyi olur.Son bir cümlede Ankara sokaklarında gezemyeceğini iddia eden arkadaşa daha öncede dedim kendisine dene sonra yorumunu yap diye hala ısrarla denemeden insanları kötülemeye bayılıyor sanırsam tarzı bu.
 

Shepherd

Kahve Masası Fan Club
Katılım
22 Ağu 2020
Konum
İstanbul
Guatemela San Victor'u da açtım dün, 8 Şubat kavrumu 33/500 Osmotic demleme, standart reçetemle ve bu sabah Immersion ile üç demleme yaptım. Diğer kahvelerden edindiğim tecrübeyle bunda da sıcaklık konusunda temkinli yaklaştım.

Guatemala San Victor REÇETELER

33/500
Kmax 106 Click (Cmd 34-35)
Hario Metal - Abaca
Buzdağı-Ro 2/3 - 86 Derece

- Gövdeyi düşük istediğim için 120gr ile bloom yaptım. Son 50ml'e kadar osmotik akış ile demledim sonda hafifça yatağı dağıttım.
2:17 Bitiş

Tadım notları: Çayımsı diyebileceğim bir gövde, meysu püresiz meyve suyu gibi içimi keyifli. Asidite oldukça zayıf, tatlılık çok baskın. Bitiş sönük ama tatlı. Bu parametrelere rağmen yeterince çözündü, bir daha demlersem öğütümü inceltip, süreyi uzatabilirim gövdeyi hissetmek için, bitişte acılık verebilir ama. Ben keyifle içtim eşim hiç beğenmedi, market kahveleri gibi bu dedi. Naturel Etiyopya sevenlere hitap etmiyor.😀

15/245
Cmd 22 Click,
Hario Metal - 01 40lı filtre
Buzdağı-Ro 2/3 - 88 Derece

0:45 - 45gr bloom
0:45 - 1:00 100gr döküş
1:15 - 1:30 100gr döküş
2:20 bitiş

Tadım notları: Standart reçetemi düşük sıcaklıkla uyguladım. Bu demlemede asidite istediğim hale geldi, hissedilir ama parlak değil. Gövde belirgin arttı ozmotike kıyasla ama şurupsu diyemem. Bu halini daha çok sevdim ilk içişte asiditeden dolayı, hafif tatlı baharatsılık vardı. Bitişte bıraktığı yanık ve kuruyemiş tatlarını sevmedim, soğudukça daha da belirginleşti gövde de arttığı için yapışkan bir his var. Kahve suyu çok tutmuyor, daha iyi hale getirmek için 23 click yapardım, buzdağı kullananlara 24 click öneriyorum.

15/250
Kmax 75 Click
Hario Immersion - Japon 100
Buzdağı-Ro 2/3 - 96 Derece

Sanıyorum cleverfan'ın tarifi, appde görmüştüm, standart reçetem oldu.
Önce su sonra kahve 1dk bekle ve karıştır
4dk bekle, indir max 6.dk'da bitir

Tadım notları: Günün orta saatlerinde kesinlikle içemeyeceğim bir fincan, sabah da bitiremedim. Kahvaltıyla ya da tatlıyla içilebilir ancak. Tatlılık baskılanmış, asidite hiç yok gibi gövde şurupsu oldu. Fenolik tatlar, hem kötü baharatsı hem de yanık olarak hissediliyor ve bitiş kalıcı, damağı bırakmıyor. Immersion demleme için düşük sıcaklık ve 1:18 - 1:19 gibi bir oran daha iyi olurdu diye düşünüyorum.

Genel değerlendirme: Bu üç kahve de birbirine benzer profilde kavrulmuş, kahvenin öğütmesinden bloomdaki kokusuna kadar benzerler. Latte/Cappucino için daha uygun olduklarını düşünüyorum. Honduras'ta hiç umut yok diğerlerine göre daha kolay acılaşıyor ve gerçekten düz. Diğer iki kahve işleme yöntemleriyle ilgili sanıyorum daha canlı aromalara sahip, sweet spotları yakalarsanız içilebilir oluyor. Standart filtre kahve makineleri için ve genel ev tüketicileri için güzel kahveler. Bu fiyat bandında çok daha iyi kahveler var, indirimde olduğu için almıştım vadettiğini vermese de yeterli.
 

Ekli dosyalar

  • IMG_20230216_134121.jpg
    IMG_20230216_134121.jpg
    621.8 KB · Görüntüleme: 24
Son düzenleme:

Gavekahvecoffee

Aktif Demleyici
Katılım
27 Ocak 2022
Herkese selamlar. Süper Kolombiyalar seçkisini aldım. 5 gündür tüm kahveleri demledim. Sadece Nestle su kullandım. Aynı kahveyi önce kavurucu reçetesiyle sonra da Tetsu'nun yeni Immersion tarifiyle demledim. Kahvelerin hepsi güzel tutarlı temiz canlı. Ancak Jairo yu ayrı bir yere koyuyorum. Aşırı vurucu soğudukça bekleyip her yudumunda asit bombası gibi dağılıyor damakta.
Kahveler ilk geldiğinde paketlerin olduğu kutu çok özenli ve özeldi. Çekirdek paketleri de kaliteli ve tasarımı da oldukça şık.
Baştan sona Tetra olumlu benim için. +++++
 

teyyaredenkahve

Kahve Masası ✈️
Yönetici
Katılım
28 Nis 2017
Konum
İstanbul
Kolombiya Norbey Quimbaco
15 gram kahve, 250 gram su
94C
Timemore 01, Hario 100

50 gram 35 sn ön demleme
1:40 a kadar 200 gram suya tamamla. Ortaya yavaşça osmotik gibi
Kalan 50 gramı ajitasyon yaratarak dök
Bitiş 2:35

Kahveyi biraz ince öğütebilirsiniz. Tat kısmında anaerobik karakter (funky tatlar) olmasa da, akış kısmında hızlı akıyor. Kalın öğütümde iyi çözemeyebilirsiniz. Kısa sürede bitecektir.

Tat olarak temiz bir yıkanmış kahve gibi. Anaerobik karakter kaynaklı meyvemsilik hoş. Asiditesi de kendini hissettiren bir kahve. Mayhoş tatlar keyifli.
 

pepukkahve

Kahve Masası
Yönetici
Katılım
3 Eki 2018
Konum
İZMİR
Arkadaşlar, şu ana kadar bu forumda elimizden geldiğince her zaman düzeyi korumaya çalıştık. Maalesef görüyoruz ki son dönemlerde özellikle bu konu altında sürekli suçlayıcı, ayrıştırıcı ifadeler kullanılmaya başladı. Lütfen farklı platfromlarda yaşanan olayları buraya taşıyarak buradan devam etmemenizi rica ediyoruz. Burada çete, ordu vb gibi ayrıştırıcı, suçlayıcı ifadeler kullanmamanızı rica ediyoruz.

Arkadaşlar ajitasyon yapmıyorum 12 gündür çok büyük bir acı yaşadık artık göz pınarlarımız kurudu ya. Yeterince ölmedik mi yeterince ayrışmadık mı yeterince kırılmadık mı ya bu forumda acıyı yaşamış insanlar var şuraya 2 dakika rahatlamak güzel mesaj okumak istiyorlar, kampanyayı görüp gururlanıyor mutlu oluyor. Biz böyle bir forum değiliz. Ne olur yapmayın artık!
 

Oguzatli

Yeni Kahvesever
Katılım
4 Ocak 2021
Herkese selamlar. Süper Kolombiyalar seçkisini aldım. 5 gündür tüm kahveleri demledim. Sadece Nestle su kullandım. Aynı kahveyi önce kavurucu reçetesiyle sonra da Tetsu'nun yeni Immersion tarifiyle demledim. Kahvelerin hepsi güzel tutarlı temiz canlı. Ancak Jairo yu ayrı bir yere koyuyorum. Aşırı vurucu soğudukça bekleyip her yudumunda asit bombası gibi dağılıyor damakta.
Kahveler ilk geldiğinde paketlerin olduğu kutu çok özenli ve özeldi. Çekirdek paketleri de kaliteli ve tasarımı da oldukça şık.
Baştan sona Tetra olumlu benim için. +++++
 

coffeewizard35

Tecrübeli Demleyici
Katılım
25 Tem 2022
Cofinet Kolombiya seçkisinden alışveriş yaparken pek yorum bulamamıştım, almak isteyip kararsız kalanlar için belki yol gösterici olur hem de deneyimlerimi aktarmış olurum. Ben “Jairo Arcila” ve ”Diafonor Ruiz” satın aldım.Aşağıda paylaşacağım deneyimlerimde iki çekirdek için de Tetra’nın kendi önerdiği reçeteye sadık kalarak demledim.

JAIRO ARCILA: Bu çekirdek benim için tek kelimeyle fantastik. Asiditesi çok yüksek, aralarda damağa vuran farklı tatlar çok keyifli. Tadım notlarında da belirtilen Tropikal meyveler tüm bardak boyunca baskın. Fermente tatlardan hoşlananlara tavsiyemdir.Fakat bu fermente bence öyle böyle bir fermente değil çok keskin. Farklı bir deneyim yaşamak
istiyorsanız kesinlikle denemelisiniz.

DIAFONOR RUIZ: Bu çekirdek ise daha ılımlı diyebileceğim seviyede, fermente tatlar yine mevcut fakat şaşırtıcılıktan ziyade keyifli gidiyor.Kırmızı meyveler baskın.Kahveyi içerken yudumu ilk aldığınızda hafif acı bir tat geliyor (likörümsü) çok kısa süre sonra bu tat yerini böğürtlen gibi bir tatlılığa bırakıyor.

Umarım yardımcı olur🙏🏻
 

justcoffee

Yeni Kahvesever
Katılım
6 Nis 2022
Kişisel deneyimlerim.

Arkadaşımla V60 demleyerek denedik. Jairo Arcila bana göre bir kahve değil. Çok keskin fermente tatlar var. Bardağı bitiremedim. Burada kavurucu ve kahveye yönelik bir şey diyemem. Sanırım kahve böyle.

Norbey Quimbayo güzel kahve. Üstüste 2 bardak içtim. Demlemeside kolay.
 

Bjornhawk

Profesyonel Demleyici
Katılım
24 Ocak 2022
Jairo arcila... wtc!
Ne kahve ama 😆
Paketi açar açmaz koyu görünen bir kavrum sizi karşılayacak. O klavyeyi sakince yerine bırak dostum. Korkma, demle. Göreceksin boşuna korktuğunu (:

Henüz 2 demleme yaptım ama yeterli, bir şeyler yazmak için. İlk demlemede kavurucu reçetesini tek farkla uyguladım, hario 40'lı kullandım.
Resmen erken hasat soğuk sıkım memecik zeytinyağı. Bende mi gariplik var bilmiyorum ama güzel bir sızma zeytinyağı kokusu ve tadı geliyor. Ara ara böğürtlen abi ben de varım diyor. Asidite bangır bangır. Farklı bir deneyim, seven de olur sevmeyen de. Denenmeli mi? Farklılık arıyorsanız kesinlikle denenmeli. Ben oldukça beğendim.

Diğer fincanı cmd 21 klik, 93 derece nestle ile
16/250
35 ml su 30 sn bloom
110'a tamamla
150'ye tamamla
200'e tamamla
250'ye tamamla 2:15-2:20 civarı bitiş ile demledim. Psikolojik midir bilmiyorum güzel bir kekik kokusu aldım ılıyana kadar. Zeytinyağı ilki kadar belirgin olmasa da kekikle birlikteydi. Yine böğürtleni andıran biraz daha liköre çalan tatlar yoğunlaştı. Asidite yine ağzıma ağzıma vurdu. Yarın 2. Reçeteyi 18 klik ile tekrarlayacağım, kaydedeğer bir şeyler çıkarsa eklerim. Teşekkürler.
 
Üst