Hario V60 03 İle Kahve Demleme!

pepukkahve

Kahve Masası
Yönetici
Katılım
3 Eki 2018
Konum
İZMİR
Herkese merhaba,
Bir süredir gün içerisinde kahve içemediğimde eve geldiğimde Hario V60 03 kullanarak kahve demliyorum. Böylece fincanda 250 ml + sonuçlar alabiliyorum.
Genel olarak deneyimlerimi yorumlarımı bu başlık altında iletmeye çalışacağım. Öncelik 30+ demlemeler için oldukça dengeli ve güzel sonuçlar verdiğini söyleyebilirim.
40 gram ile aşağıdaki şekilde fikir vermesi adına bir demleme yaptım. Hacim olarak büyük olduğu için tıkanma yapmaması, kahve yatağını çok fazla yükseltmek zorunda kalmamak bence en büyük artıları. Forumda V03 kullanan arkadaşların yorumlarını ve önerilerini merak ile bekliyorum :D

 

ikoh

Profesyonel Demleyici
Katılım
25 May 2021
V60 03 modelim yok ama 02 için 50 gramlık bir demleme yaptım bugün. 50 gram kahveye 750 ml su. Tarifi paylaşmak istedim, 03 model ile çok çok daha iyi çalışacaktır. Lance Hedrick'in dün yayınladığı tarifi modifiye ederek yaptım. Sonuçtan beklentim düşüktü ama bence tatmin edici bir sonuç yakaladım

Coffeenutz ofis filtre kahve harmanını kullandım. Klasik türk kahvesi tatlarını andırıyor yer yer.
50 gram kahve
CMD 28 klik
750 ml nestle+pınar uludağ karışımı su
Su ısısı 95 dereceden başlatıyoruz, beklerken ısıtmıyoruz, düşsün.
Bi kaşığın arkasıyla ortayı çukur yapıyoruz.
200 ml su ile bloom. Bloom suyunu döktükten sonra kaşıkla kenarlardan diplere doğru dalıp kahveleri alıp yüzeye çıkarıyoruz. Haşin davranmak serbest.
2 dk bekliyoruz.
Sonra kalan suyu ortaları hedefleyerek, küçük daireler çizerek ekliyoruz. Bende 02 model olduğu için 500mldeyken doldu. 750 ml oluncaya kadar düşük hızda ortaya döktüm. 03 modelde çok daha güzel yapılır.
Ardından kahve yatağı çok kalın olduğu için o halde bırakmıyoruz, yine kaşıkla kenarlardan dibe girip yatağı yukarıya çıkaracak şekilde müdahale ediyoruz. Yatağı çok bozduğumuz için bi swirl atıp bekliyoruz.
Total süre: 6 dakika.

Bloom kısmında iyi ıslatmak ve uzun süre beklemek çok çok önemli. Kaşıkla müdahalelerde de asla bastırıp sıkıştırmayın. Ufak bir video ekliyorum o kısım için.

Kötü olursa canım çok yanmaz dediğiniz bir kahveyle denemenizi tavsiye ederim. 50 gram az değil 😄
 
Üst