Kafeingo

'Online Satış Siteleri' forumunda esavas tarafından 31 Ara 2015 tarihinde açılan konu

  1. esavas

    esavas Emir Savaş

    Merhaba arkadaşlar, site ile bir bağlantım yok ama alışveriş yapmayı düşündüğüm bir siteydi. Henüz denemediğim için kahvelerini hakkında yorum yapmam doğru olmaz. Ama iş ahlaklarını beğendim, maillere cevap vermek olsun sitelerinin kullanışlılığı olsun.

    Asıl konuya gelirsek 31 Aralığa kadar 1kg lık kahve alımlarında %30 indirim haberini gördüm sizinle de paylaşmak istedim.

    https://kafeingo.com/
     
  2. naif

    naif Yeni Üye

    Cevap: Kafeingo

    Kendilerine bir mail attım. Gayet hızlı geri döndüler. Kavurma ve stokla alakalı iki soru sormuştum şöyle cevap verdiler;


    "Öncelikle ilginiz için teşekkür ederiz.

    1- Kafeingo olarak kahvelerimizi önceden belirlenmiş teslimat günlerinden en fazla iki gün önce kavurmaya başlıyoruz. Bu teslimat günleri her ayın başı ve ortası olmak üzere ayda iki defaya mahsustur. Bu sayede üyelerimize, operasyonel maliyetleri minimum seviyede yansıtarak tazelik garantili kahve ulaştırıyoruz.

    2- Mevcut Single Origin kahve çeşitlerimiz:

    -Guatemala Antigua
    -Colombia Supremo
    -Ethiopia Yirgacheffe
    -Indonesia Sumatra

    Kafeingo'nun özel blendlerini de yine sitemizde bulabilirsiniz. Umarız yardımcı olabilmişizdir.

    Bol kahveli, mutlu bir yıl dileriz."

    Yeni bir yer deneneceği zaman düşünülebilir bence :)
     
  3. malemsteen

    malemsteen Yeni Üye

    Cevap: Kafeingo

    Bir kutu Alin her ay gönderelim kahvesiz kalmayın diyor. Tam bana hitap etmiyor kahve çeşitlerini görmek icin bile üyelik istiyor. İyi bir niyet var ama kullanıcı gözüyle hiç düşünülmemiş vasatın ötesi olacağını da sanmıyorum. Tek seferlik alım var mı yok mu sitelerinden onu bile anlamadım :)
     
  4. radoslav

    radoslav Yeni Üye

    Cevap: Kafeingo

    evet katılıyorum. site dizaynı facia.. önce bir görelim sonra alışveriş yaparız :)
    neyin ne olduğu kahve ozellıklerı vs yazmyıyor..
     
  5. esavas

    esavas Emir Savaş

    Cevap: Kafeingo

    Evet o üyelik kısmı olmasa daha iyi olur ama facebookla girmek bir kaç saniye alıyor. Şans verilebilir bence, deneyenlerde buraya fikirlerini yazarsa güzel olur. Birde sipariş verdiğiniz zaman hemen yola çıkmıyor, belli teslim günleri var sanırım, mesela şimdi sipariş vermeye basınca ayın 13 ünü gösteriyor, sanırım o gün kavrulup paketleyip sipariş verenlerin hepsine aynı gün yolluyorlar.
     
  6. naif

    naif Yeni Üye

    Cevap: Kafeingo

    Aynen verdikleri cevapta ay başı ve ortasında kavurup yolluyoruz diyor.
     
  7. esavas

    esavas Emir Savaş

  8. serkan

    serkan Yeni Üye

    Cevap: Kafeingo

    Bu bölümü görünce cennete düşmüş gibi oldum :) Uzunca bir süredir Kahvefabrikası'ndan alsam da kahvelerimi arada farklı yerleri denemeye çalışıyorum.

    Kafeingo'ya bir şans vereyim istedim bir saat kadar önce. Sistemlerini de beğendim sayılır. Dört farklı kahveyi deneyebildiğimiz seçenek üzerinden gidip birer kahve seçmeme rağmen sistem bana ısrarla "her kahveden en fazla iki tane seçebilirsiniz" dedi durdu. Ben de gecenin bu saatinde bir eposta geçeyim, yarın duruma bakarım dedim. Yarına gerek kalmadan gecenin şu saatinde gayet nazik, gayet ilgili bir şekilde cevap verdiler bana. Beş dakika içinde de sorunu çözdük.

    Açıkçası Kahvefabrikası'nın ilgisinden gayet memnundum, sipariş öncesi için Kafeingo da çok olumlu bir puan aldı benden. Çekirdekler elime geçip, kahveleri denedikten sonra da yorum yapmaya çalışırım.
     
  9. adolate

    adolate Paylaşımcı Üye

    Cevap: Kafeingo

    dün itibariyle almış olduğum 4 adet 120şey gramlık paketleri bitirmiş bulunuyorum. bu işte yeniyim fakat izlenimlerimi paylaşmak isterim.

    öncelikle ilgili bir satıcı, alışveriş öncesinde kavurma profilleri hakkında bilgi edindim, ayrıntılı bir şekilde yazdılar. sipariş sürecinde de tüm sorularıma hızlı cevap verdiler.

    kendilerinde aldığım kahveler ve edindiğim izlenim şu şekilde oldu.

    ethiopia yirgacheffe : ürün açıklamalarında bulunan temiz içimi sonuna kadar sunuyuyor. kavrulmasının 5. gününde ilk tadımımı yaptığımda yaban mersini çayı içiyormuş gibiydi. 7. ve 8. gününe daha dengeli ve limonumsu tatlarla beraber aynı yabanmersini hissini aldım. gayet güzel bir deneyim sundu.

    guatemala antigua: içerdiği bitter tatlar dolayısı ile benim genelde favorim olan çekirdek türlerinden biridir. çok hoş bir içim sundu bana. çok dengeleri ve hoştu. fakat umduğum bitter tatları çok bulamadım. ancak bu kötü olduğunu göstermiyor. çok keyifli bir içimi vardı.

    costa rica tarrazu: bu çekirdeği ilk tadımımdı ve kesinlikle yeni favorilerimden biri olduğunu itiraf etmeliyim. açıklamada yazan tüm aromaları aldım ve her seferinde zevkle içtim.

    indonesia sumatra: güzel bir lezzet verdi. klasik bir sumatra çekirdeğinden alınabilecek tüm aromaları almak mümkündü.

    sonuç olarak kahvelerden memnun kaldım. güzel bir iş yapıyorlar. taze kavrulmuş kahveyi alıcıyla düzenli bir şekilde buluşturuyorlar. fakat fiyatlarından çok memnun kaldığımı söyleyemem. 4x120 g için 50 tl para verdim. bu yüzden kahvelerim bittiğinde siparişimi tekrarlamak yine daha farklı kavuruculara yöneldim.
     
  10. hakanbey

    hakanbey Yeni Üye

    Cevap: Kafeingo

    Ben de ilk olarak denemek için sipariş verdim. Kahveleri henüz gelmedi. Ama site dizaynı olarak bence gayet güzel. Hatta bana kaliteli bir izlenim verdi. Kahve özellikleri görüntülerin üzerine tıklayınca gösteriliyor. Belki daha detaylı bilgilendirme olabilir ama bende olumsuz bir izlenim olmadı.
     
  11. crematory

    crematory Yeni Üye

    Cevap: Kafeingo

    Daha önce, coffenutz ve kahvefabrikasını denemiştim.Şu an kafeingo'dan oldukça memnunum. Maile aynı gün içerisinde cevap alıyorum. Kahvemin kavrulmaya başladığından haberdar oluyorum.
    Her ay yanında farklı bir hediye (bardak) gelmesi de cabası.
    Colombia supremo favori kahvem oldu.
     
  12. kbere

    kbere Paylaşımcı Üye

    Cevap: Kafeingo

    düşük de olsa yanlış anlaşılma ve haksız yere birilerini suçlama ihtimali olduğu için bu mesajımı siliyorum
     
    Son düzenleme: 24 Mar 2016
  13. kbere

    kbere Paylaşımcı Üye

    Cevap: Kafeingo

    şimdi siteye bakınca bu anlayışın başka yansımalarını da gördüm:

    Evde içebilecegim en taze, en lezzetli kahveyi buldum!” — Dasia

    “Kahvemi her ay evime kadar kargo ücreti almadan getiriyorlar, efsane :)” — Ceri

    “Evime her ay farklı bir hediye gelmesine bayılıyorum!” — Sibil

    “Tazelik Belgesi’yle beni gerçekten tavladılar. Mükemmel sistem.” — Feryal

    yahu aynı mantık internetten ilaç satan veya cep telefonu satan sitelerde var. "tazelik belgesi" nedir allah aşkına? 3. dalga ile ilgili bir yazı paylaşılmıştı yakınlarda. işte o yazı tam da bunu anlatıyor. 3. dalga olmak iddiasındaki, yani nitelikli kahveyi insanalra anlatıp ulaştırma iddiasındaki işletme "tazelik belgesi" ile müşteri tavlıyor.

    “Her cins kahveyi her çeşitte öğütme seçeneği olması sıradışı.” — Kerem

    ne kadar da üçüncü dalga demiş kız. kbere
     
  14. adolate

    adolate Paylaşımcı Üye

    Cevap: Kafeingo

    Kahvelerini ve çalışma usullerini beğenmiştim ama bu kadar ucuz numaralara gerek var mı? Çok haklısınız bu konuda. Böyle numaralara baş vurulunca insan karşı tarafın bir eksiğini kapatmaya çalıştığı şüphesine kapılıyor.
     
    Son düzenleme: 24 Mar 2016
  15. borayz

    borayz Yeni Üye

    Cevap: Kafeingo

    Eleştiriyi biraz abarttık mı acaba diyerek siteye girdim, slogan küüüt diye kafama vurdu ::D
    "Dünyanın en taze kahvesi"
    Sipariş gelince arka bahçeden mi topluyorsunuz, olayınız ne?
     
  16. esavas

    esavas Emir Savaş

    Cevap: Kafeingo

    Arkadaş daha önce coffenutz ve kahvefabrikasını denemiştim demiş siteleri kötülememiş bence, ilk mesajı da olabilir neden olmasın ön yargılı olmamak lazım diye düşünüyorum. Yazdığı yorumda yanlış bi' şey göremedim ben.

    Ama eğer dediğiniz gibi sadece reklam amaçlı girdiyse burada zaten bu tarz şişirilmiş cümlelere kanacak insan topluluğu yok. Yorumlara göre hareket eden bir topluluk var. Bizi ilgilendiren firmanın kahvesidir, iyiyse iyidir kötüyse kötüdür :)
     
    Son düzenleme: 26 Mar 2016
  17. esavas

    esavas Emir Savaş

    Cevap: Kafeingo

    Evet kahvem elime ulaştı. (Guatemala Antigua Finca El Portal) Yanında kutunun içinden hediye olarak french press ile 120gr french press ayarında öğütülmüş Colombia Supremo kahve hediye etmişler. Öğütülmüş olduğu için çabuk bitsin diye ilk onu denedim hemen. Benim gayet hoşuma gitti, pek bi' karamel alamadım daha çok kakao notaları var. İlk defa bu kadar güzel blooming olayını yaşadım aynı videolardaki gibi. Gelen kahve ile benim öğüttüğüm kahve arasında çok fark varmış yalnız, ben hario ile onların öğüttüğü kadar homojen hayatta öğütemem, çok homojen öğütülmüş kahve. Çekirdek kahveyi henüz denemedim onu da deneyince yorumumu yazarım.

    Sonuç olarak sistemleri bence çok iyi, kahve kavrulmaya başlandığında yola çıktığında her aşamada mail geliyor, takip kodu geliyor. Kahve gerçekten çok taze. Şuraya bi de fotoğrafını koyayım tam olsun :)
    [​IMG]
     
  18. ugur

    ugur Yeni Üye

    Cevap: Kafeingo

    Kahve fiyatlarına baktımda gerçekten çok yüksekmiş ama içmeden görmeden de kalitesi için yorum yapamam denemek lazım
     
  19. esavas

    esavas Emir Savaş

    Cevap: Kafeingo

    Teslimattan teslimata kahveler değişebiliyor yazmışlardı bana ondan fiyatlar da farkı oluyor sanırım. Şuan ki haliyle de kargo ücretsiz olduğu için diğer sitelerle aynı hesaba geliyor aslında.
     
  20. Cy

    Cy Administrator Site Yetkilisi

    Cevap: Kafeingo

    firmalar hakkında yorum yaparken yasalara ve etik kurallara dikkat ediniz.