Yurtdışı Abonelik Seçenekleri

spongio

Yeni Kahvesever
Katılım
4 Ocak 2015
Türkiye'deki roasterların fiyatları 35-40 bandına çekmesiyle yurtdışı seçenekleri tr fiyatlarıyla aynı seviyelere geldi. Yurtdışı pek çok kavurucu da international subscription seçeneği sunmaya başlamış. Dünyanın bir ucundan kargo dahil aynı fiyata alınabiliyorsa Türkiye'den almanın pek bir mantığı kalmıyor.
Benim bulabildiğim ve görece daha uygun seçenekleri sıralıyorum.

1. SQUAREMİLE
https://shop.squaremilecoffee.com/pages/subscriptions

gönderim başına(seçtiğiniz sıklıkta) filtre için 12.5 gbp istiyor. şuanki kurla 54 tl. (350 gram) 250 gramı: 38 tl'ye geliyor.
espresso için 16.5 gbp istiyor. oda 71 tl ediyor(500 gram). 250 gram için 36 tl'ye denk geliyor.
Bu fiyatlar kargo dahil fiyatlar.

2. COFFEE COLLECTİVE
14-Day Coffee Subscription, International

her iki haftada bir iki paket kahve gönderiyorlar. kargo dahil 156 danimarka kronu: şuanki kurlar 70 TL. paketleri 250 gram. paket 35 tl.

3. HASBEAN
zaten biliyorsunuzdur hasbean'i , Onun da abonelik servisi var.
250 gram için(istediğiniz sıklıkta) 12,5 euro= 41 tl istiyor.

Henüz herhangi birini denemedim, fakat bilinen güvenilir roasterlar. Yakın zamanda coffee colective ve squaremiles siparişi düşünüyorum.
Genellikle US menşeili roasterlar Tr'ye gönderim yapmıyor, yapsa dahi yüksek kargo fiyatları var, geliş süresi uzun. O yüzden avrupa'daki roasterlar üzerinden gitmek en mantıklısı.
Ayrıca uygun seçenekli Türkiye'ye gönderim yapan bulursam yine ekleyeceğim. Siz de biliyorsanız ekleyin.
 
Son düzenleme:

Fatih

Yeni Kahvesever
Katılım
8 May 2012
Cevap: Yurtdışı Abonelik Seçenekleri

Super bir baslik. Acikcasi Turkiye'deki kavurucularin fahis fiyata satmalarindan ben de artik sogumaya basladim. Tek sikinti gorebildigim kadariyla gelis suresi ve tazelik. Eger uzun surecekse, taze kavrulmus bir kahveyi icemeyeceksek pek bir anlami kalmiyor. Tecrubelerinizi merak ediyorum, bakalim nasil olacka.
 

adolate

Aktif Demleyici
Katılım
22 Şub 2016
Cevap: Yurtdışı Abonelik Seçenekleri

Coffee Colective ile görüştüm aboneliği Türkiye'ye gönderiyorlar. Tek eksisi ucuz göndermek için takip edilebilir bir gönderi olmuyor bu. Türkiye'de aboneleri bulunuyormuş. Ben ilk siparişimi verdim oradan 12 mayısta kargolandı bir haftadır yolda hala İstanbul'a bile ulaşmadı. Tadımlayınca abone olmak var aklımda benimde. Ama çok uzun sürerse gelmesi olmaya da bilirim.
 

spongio

Yeni Kahvesever
Katılım
4 Ocak 2015
Cevap: Yurtdışı Abonelik Seçenekleri

Squaremile coffee de royal mail ile takipsiz gönderiyormuş. Deneme amacıyla iki haftada 1 abonelik seçeneklerine üye oldum. Ayrıca maillere saniyeler içerisinde cevap gönderiyorlar, müşteri hizmetleri çok iyi. Kahve ne kadar sürede ulaşacak, onu da geldiğinde paylaşacağım.
 

kahvemehmet

Yeni Kahvesever
Katılım
27 Şub 2016
Cevap: Yurtdışı Abonelik Seçenekleri

Has Bean 9'unda kavurup gönderdi.16'.sında elimde oldu.
Bence süre olarak fena değil. Zaten kavurduktan sonra 3-4 gün beklemek gerekiyor.

Çekirdeklerden de gayet memnunum.
 

adolate

Aktif Demleyici
Katılım
22 Şub 2016
Cevap: Yurtdışı Abonelik Seçenekleri

Coffee Collective'nin kargosu bulunduğum şehre 12 günde ulaştı.
Gönderdikleri paketlerden biri gümrük kontrolü sırasında paket açılırken yırtılmıştı.
Durumu anlatan bir mail attım, amacım kahveleri en iyi nasıl muhafaza edeceğimi öğrenebilmek idi. (elimde başka bir markanın paketi vardı ona aktarayım derken onuda ben yırttım yanlışlıkla, içinde 50-60 gram kahve vardı oda paketsiz kaldı)
Bana hem nasıl muhafaza edebileceğimi, hemde yırtılan paketin ücretini iade ettiklerini söylediler.
Kahvelerinin tatlarından da memnun kalırsam sanırım coffee collectivenin abonesi olmayı ciddi ciddi düşünmeye başladım.
 
Son düzenleme:

Lautreamont

Yeni Demleyici
Katılım
20 Nis 2012
Cevap: Yurtdışı Abonelik Seçenekleri

Türkiye'de fahiş fiyatlara satılan kahvelerin de ne kadar iyi kavrulduğu, ne kadar iyi kahve oldukları şüpheli. Önüne gelen hipster ben third wave'im, kahvemi kendim kavuruyorum diye salt kâr amaçlı bu işe girdi. Kahveler ekşilikten içilmiyor bu da genelde hatalı kavurmaya işaret eder.
Yurtdışına ben de sıcak bakıyorum ancak yıllar önceki hasbean tecrübelerim o kadar iyi değildi. Hala öyle mi bilemiyorum ama kahveleri çok açık kavuruyorlardı.
 

spongio

Yeni Kahvesever
Katılım
4 Ocak 2015
Cevap: Yurtdışı Abonelik Seçenekleri

squaremile siparişim 10 günde geldi. Tat ile ilgili yorumlarımı daha sonra gireceğim.
 

spongio

Yeni Kahvesever
Katılım
4 Ocak 2015
Cevap: Yurtdışı Abonelik Seçenekleri

[MENTION=949]adolate[/MENTION] coffee collective'in kahvesini nasıl buldunuz? beğendiniz mi? yorumlarsanız sevinirim.

Arkadaşlar gelen kahve Colombia Belen.
https://shop.squaremilecoffee.com/products/belen-espresso

Tatsal olarak hele de kolombiya için asiditesi yüksek bir kahve. Genel olarak kolombiya kahvelerini beğenmeyen biri olarak bu kahveyi beğendim.
Peki türkiye'deki roasterların kahveleriyle kıyaslarsak nasıl bir yorum yaparım? Öncelikle istanbuldaki çoğu kavurucu'dan 2-3 çeşit en azından içmişimdir. Tatsal açıdan farklı çekirdekleri kıyaslamak pek mantıklı olmaz. Genel hatlarıyla karşılaştırayım.

Kesinlikle asiditesi yüksek, açık kavrulmuş. Kronotrop kadar, belki de daha asidik. Benim aradığım da böyle birşeydi. Ama asiditesi yüksek kahveleri sevmiyorsanız, hoşunuza gitmeyebilir.
Koku aroma, kompleksliğini kıyaslamak gerekirse, bizim kavurucuların bir tık üzerinde olduğunu söyleyebilirim. meyvemsi tatlar daha baskın. Yanık tatlar, defektler hiç yok, ince öğütsem dahi kötü sonuç almadım. Ama arada kesinlikle bir uçurum yok. Türkiyede satılan 35 tl bandındaki çekirdeklerin çoğundan iyidir. Fakat puan vermem gerekse, türkiyeden alıp da beğendiğim çekirdeklerle yakın puan verirdim heralde.
Ben aboneliğe devam edeceğim, fiyat olarak tr ile aynı, kalite daha iyi, bizimkilerden de böyle kahveler çıkıyor, ama 3-4 farklı çekirdek alıyorsun ancak biri güzel oluyor diğerlerini beğenmiyorum.(belkide kişisel beğeni ile alakalı, bilemiyorum)
Ayrıca abonelik olduğu için hangi çekirdeğin geleceğini önceden bilmiyorsunuz. Ama bence bu iyi birşey :D Farklı tatlar denemiş oluyorsunuz.
Bu arada gelen kahve: filtre kavrumu. kalita wave ile 2.30-3.00 dk civarında demledim. Espresso çekirdeklerini denemedim, ama onların da asiditesi yüksekmiş diye duydum.
 
Son düzenleme:

adolate

Aktif Demleyici
Katılım
22 Şub 2016
Cevap: Yurtdışı Abonelik Seçenekleri

Ben Coffe Collective'den 3 paket kahve aldım.

Bunlar sırasıyla

Duber Rojas Colombia
Gathugu Kenya
Kieni Kenya




[MENTION=320]spongio[/MENTION] ile aynı şekilde colombia kahvelerine karşı inanılmaz bir antipatim var. Hasbean dahil olmak üzere daha güzel bir colombia kahvesi içemedim diyordum ki Duber Rojas ile tanışana kadar. Kahvenin açıklamasında kavrulmuş fındık yazıyordu. Ve bu kahve ile ilgili söyleyebileceğim en önemli şey gerek tat gerek kokusuyla kavrulmuş fındık notalarını çok net hissettim oldu. Dengeli asiditesi ve gövdesiyle bana kendisini sevdiren ilk colombia kahvesi olmuş oldu.

Gelen ikinci Kahve Gathugu Kenya ise hayatımda en beğendiğm kahve olma niteliğine kavuştu. Ben hayatımda bu kadar güzel aromalara sahip, bu kadar lezzetli bir kahve daha içmemiştim. Daha önce bu çekirdek hakkında şöyle br yorumda bulundum Aynen aşağıya alıyorum

Kenya Gathugu
Coffee Collective tarafından 19 gün önce kavruldu
Dakikalar önce tarafımca öğütülerek woodneck ile demlendi
Portakal Kabuğunu andıran keskin bir koku
Düşük gövdeli, belirgin bir narinciye asditesine eşlik eden böğürtlen ve dağ çileği notaları
Greyfurt ve bergamotu hatırlatan bir ağızda kalış

Sanırım bu güne kadarki en iyi kahve deneyimlerimden biri.

Son paket ise Kieni Kenya

Daha bu paketi yeni açtım ve bilinçli bir tadım yapmadım, fakat turunçgilleri çok çok daha net hissettim. . Ama kesinlike çok keyifli bir kahve olduğunu söylemeliyim.


Genel olarak değerlendirmek gerekirse çok eğlenceli bir deneyim sunuyor bana. Fakat özellikle kenya kahvelerinde demlemeyi berbat etmemeye dikkat etmek gerekiyor. Yanlış demlemeye bağlı olarak demeleme süreleri (18 gram kahve 300 gram su için) 4 dakika bandına geldiğinde tatsız kötü sonuçlar çıkabiliyor ortaya.

Yurt içi ile kıyaslama yapmam gerekirse Coffee Collective kadar iyi kahve deneyimini bana yaşatan olmadı . Bende [MENTION=320]spongio[/MENTION] gibi İstanbul menşeili kavurucuların belli başlılarından farklı kahveler aldım. Ve eğer bir kavurucuyu Coffee Collective kalitesi ile kıyaslayacak olursam bu sadece Özgün Sarısoy'un kavurduğu kahveler olur. Çünkü Coffee Collective'nin kahvelerinden aldığım keyifli içim deneyimini yurt içinde bana en yakın sunan kavurucu Özgün Sarısoy'dur. Fakat kendisinin kahvelerini kavurduğu şirketin(kronotrop) fiyat politikası gereği coffee collective'den pahalı olması sebebiyle bende artık coffee collective abonesiyim. Ayda 3 paket yetmeyeceği için paket bitimlerinde bir sonraki ayın kahvesi gelene kadar sanırım Kronotrop, Coffee Department ve Probador Collectiva'nın kahvelerini alırım sırayla.
 

danjamem

Yeni Kahvesever
Katılım
3 Kas 2014
Cevap: Yurtdışı Abonelik Seçenekleri

Petra da abonelik başlatmış. Aylık 4X250gr Single Origin. 136TL, Blend 120TL
 

spongio

Yeni Kahvesever
Katılım
4 Ocak 2015
Cevap: Yurtdışı Abonelik Seçenekleri

aramaya devam ve yeni bir roaster daha buldum. https://ravecoffee.co.uk
abonelik seçenekleriyle aylık 7.97 gbp'ye 1 paket kahve alabiliyorsunuz. o da 33 tl yapıyor.
ayrıca direk iki paket kahve aldığınızda kargo fiyatı 4,24 gbp. o da pakedi 30 tl civarına geliyor.

zamanında 35 tl gibi rakamlara satılan etiyopya hunkute'nin de 5,25 gbp'ye (22 lira) satılması dikkat çekici.

Aylık abonelik: https://ravecoffee.co.uk/collection...roducts/monthly-recurring-coffee-subscription
Shop kısmı: https://ravecoffee.co.uk/collections/single-origin-coffee
 

Yirgacheffe

Necdet Âgâh
Katılım
8 Kas 2014
Konum
İstanbul
Cevap: Yurtdışı Abonelik Seçenekleri

Böyle bir başlıkta Berlin'in dünyaca ünlü roastery shop'u The Barn 'ı unutmamak gerek. :D

Siparişi verdiğim tarih : 5/6/16
Kavrulma tarihi : 6/6/16
Adresime ulaştığı tarih : 11/6/16

Bir single espresso :
Colombia Morales #2

İki single filtre :
Kenya Ngunguru AA
Ethiopia Nano Challa

Toplam ödediğim (kargo dahil) : 161,5 tl

Genel olarak güzeldi fakat Kenya Ngunguru AA yı sipariş etmesem daha iyiydi. O da Nyeri bölgesi kahvelerinden olduğu için çok şaşırtmadı beni.

Ethiopia Nano Challa, pour-over olarak başarılıydı. Chemex ve aeropress de kavurmadan kaynaklı kalibre sorunu vardı. Fakat v60 ve kalita da demleme oldukça iyi sonuçlar verdi. Zaten kullanım tavsiyesi olarak da v60 ve Kalita yı önermişlerdi.

Colombia Morales #2, espresso olarak içtiğim en başarılı küçük bölge blendlerinden biriydi diyebilirim. Fakat benim açımdan şaşırtıcı olan asıl durum ise minimum 86/87 puan sınırındaki çekirdeklerin oldukça başarılı harmanlanmış olmalarıydı.
 

adolate

Aktif Demleyici
Katılım
22 Şub 2016
Cevap: Yurtdışı Abonelik Seçenekleri

Bu gün The Coffee Collective'den ikinci paket kahvelerim geldi.
2 Paket Daterra Full Bloom, Brasilien
1 Paket Edilfonso Yara, Colombia

Esasına bakarsak bu iki bölge kahvelerine en soğuk olduğum bölgeler. Her ne kadar coffee collective geçen sipaşimde colombia kahveleri konusunda bana bir miktar sempati uyandırsa da hem Brazilya hemde Colombia kahvelerinin ön yargı sahibi olduğum kahveler olduğunu belirtmeliyim.
Paketler kavrulmasının 15-16. günü civarında ulaştı elime. Biraz önce hemen v60 ile demledim Daterra'yı. Çok yüksek bir gövde ve düşük düz bir asidite .Aroma bakımından içtiğim en komleks kahve olduğunu söylemeliyim. Yer yer kuru meyve, yer yer tatlılık yer yer baharat yer yer ekşilik. Her yudumda farklı bir tat aldım sanki... Yani açık konuşmak gerekirse ben bu kahveden birşey anlamadım desem yeridir. Yaklaşık olarak 3 dakiklık bir akış almıştım 18/300'de . Yarın biraz daha kalın öğütüp woodneck ile demleyeceğim. Belki daha net bir kahve elde ederim.

Her ne olursa olsun şunu söylemeliyim ki ben kargo dahil her paket için 30 tl para ödedim. Türkiye'de kargo dahil 41-42 lira ödeyip saç spreyi tatlı Burundi yada yanık Ethiopia içeceğime, iyi kavrulmuş ve defektsiz bir Brazilya'yı tercih ederim.

Ek.1
Demleme deemeleri sonrası Kahve hakkında son fikrim;
IMG]http://i65.tinypic.com/520v3o.jpg[/IMG]

The Coffee Collective
Daterra, Full Bloom
Cerrado, Brasilien

Fazlasıyla yüksek gövde
Fazlasıyla düşük bir asidite( ki bence kahvenin en kötü özelliği)
Kimyon, Kabuk Tarçın, Kırmızı Pul biberi andıran bir içim.
Kuru incir, kuru üzümü andıran kokular
Pürüzsüz bir bitiş
Bu kahve bana fazlasıyla bir baharat tezgahının önündeymişim gibi hissettirdi.
Çok uzun zamandır meyvemsi Afrika kahveleri içtiğimden bu çok farklı bir deneyim oldu. İçtiğim en belirgin baharat hissiyatı veren kahve oldu.
 
Son düzenleme:

ookalkan

Yeni Kahvesever
Katılım
19 Ocak 2016
Cevap: Yurtdışı Abonelik Seçenekleri

Böyle bir başlıkta Berlin'in dünyaca ünlü roastery shop'u The Barn 'ı unutmamak gerek. :D

Siparişi verdiğim tarih : 5/6/16
Kavrulma tarihi : 6/6/16
Adresime ulaştığı tarih : 11/6/16

Bir single espresso :
Colombia Morales #2

İki single filtre :
Kenya Ngunguru AA
Ethiopia Nano Challa

Toplam ödediğim (kargo dahil) : 161,5 tl

Genel olarak güzeldi fakat Kenya Ngunguru AA yı sipariş etmesem daha iyiydi. O da Nyeri bölgesi kahvelerinden olduğu için çok şaşırtmadı beni.

Ethiopia Nano Challa, pour-over olarak başarılıydı. Chemex ve aeropress de kavurmadan kaynaklı kalibre sorunu vardı. Fakat v60 ve kalita da demleme oldukça iyi sonuçlar verdi. Zaten kullanım tavsiyesi olarak da v60 ve Kalita yı önermişlerdi.

Colombia Morales #2, espresso olarak içtiğim en başarılı küçük bölge blendlerinden biriydi diyebilirim. Fakat benim açımdan şaşırtıcı olan asıl durum ise minimum 86/87 puan sınırındaki çekirdeklerin oldukça başarılı harmanlanmış olmalarıydı.

The Barn'ın internet sitesinde Türkiye'ye kargo göndermedikleri yazıyordu. Sanıyorum gümrük ve kargo ile ilgili problemlerden ötürü böyle bir karar vermişler. Siz nasıl getirtebildiniz?
 

Yirgacheffe

Necdet Âgâh
Katılım
8 Kas 2014
Konum
İstanbul
Cevap: Yurtdışı Abonelik Seçenekleri

The Barn'ın internet sitesinde Türkiye'ye kargo göndermedikleri yazıyordu. Sanıyorum gümrük ve kargo ile ilgili problemlerden ötürü böyle bir karar vermişler. Siz nasıl getirtebildiniz?

Merhabalar,
Toptan siparişlerde geçerli bahsettiğiniz sıkıntılar. Bireysel (1750gr a kadar) olan siparişlerde seçtiğiniz opsiyona göre kargoyu ödediğiniz takdirde sıkıntı olmuyor.
 

jackosman

Yeni Kahvesever
Katılım
4 Mar 2016
Cevap: Yurtdışı Abonelik Seçenekleri

Yeşil çekirdek satışları mevcut mudur bunların ?
 

adolate

Aktif Demleyici
Katılım
22 Şub 2016
Cevap: Yurtdışı Abonelik Seçenekleri

Yaklaşık 4,5 aydır yurt dışından kahve geliyor. Bunun son üç ayı coffee collective. Kahveler olağan üstü fakat 3 paket geliyor ve geldiklerinde kavrulmasının yaklaşık 20. günü oluyor. İlk paket iyi hoş , ikinci keyifli ama üçüncüyü açtığımda kahvulmasının üzerinden 40 güne yakın zaman geçmiş bir kahve oluyor. Keyfi bir miktar kaçıyor. İkinci sorun ise kahve seçimi yok. Bu ay 500 gram Brazilya kahvesi içtim. İyi hoş ama asiditesi olmayan bir kahve isterse 100 puan olsun damak tadıma uymuyor. Sonra yurt içinden coffee department ve probador colectivadan siparişler verdim, gelen kahvelerden de gayet memnun kaldım.Aldığım kahveler beni tatmin etti. Bende yurt içine bir şans daha vermeye karar verdim. Probador Colectivaya abone oldum biraz önce. İki haftada bir kahve gelecek. Kredi kartına taksit yaptılar. Kargo parası yok kahve nisbeten daha ucuza geliyor. Coffee Department abonelik açınca onlarada abone olabilirim. Bir süre için yurt dışı macerama ara verdim. Yurt içindekiler kafamı attırırsa yine dönebilirim yurt dışı aboneliğine ama bir süre yurt içinden alacağım.
 
Son düzenleme:
Üst