Malawi aa plus pamwamba

raistlin

Tin Coffee Firma Yetkilisi
Katılım
18 Mar 2016
@orkuncetin @bahadr @sefffax @mertberkegr

Merhaba Arkadaşlar,

Markadan bağımsız olarak elektrikli ya da manuel öğütücülerde öğütüm ayarı ve nihai sonuç arasında küçük farklılıklar görebilirsiniz. Aynı marka ve model olmasına rağmen farklı öğütücüleri kullanma şansınız ya da online toplulukları izleme şansınız olursa göreceksiniz. Örneğin: Kademeli herhangi iki Macap ya da kademesiz herhangi iki Eureka birebir aynı koşullar altında birebir aynı öğütümü vermez. Bunda yanlış bir şey yok. Tasarım, üretim ve uygulama toleranslarıyla alakalı. Üstelik bunun için ünitelerin bir süre kullanılmış olmasına falan gerek bile yok, doğrudan fabrika çıkışı ve hiç kullanılmamış öğütücülerde de bu durumu görebilirsiniz.

Aynı durum Comandante için de geçerli. Farklı üniteler arasında minimal klik ayarı ve nihai sonuç farklılıkları görebilirsiniz. Fakat bu farklar dramatik seviyelere çıkmaz. Aksi takdirde herhangi bir şekilde referans vermek mümkün olmaz. :D Her ne olursa olsun, lütfen öğütücülerinizin ''0'' noktası için hep aynı konumu referans alın ve oradan hareket edin. Tekrar edilebilir sonuçlar için elzemdir. Ayrıca, iki farklı üniteyi bu şekilde uzaktan uzağa bambaşka koşullarda değirlendirmek çok net sonuçlar vermeyecektir. Bir ek not olarak da referans klik değerleri adı üzerinde referans değerler. Kahveden kahveye farklılıklar, çekirde dansitesi, toz üretimi gibi etmenler de ayarınızı doğrudan etkileyecektir. Toplam demleme süreleri ve nihai öğütümlerinize odaklanmanız daha net sonuçlar verir, referans değerleri sadece yol gösterici birer ipucu olarak alın.

@bahadr Bahadır, herhangi bir partinin diğer partilere göre daha geniş aralıklara göre ayarlanması söz konusu değil. :D Öyle olması demek dişli geometrisi, aks ve aks ucu diş açıklıklarının(thread) tamamen farklı olmasını gerektirirdi zaten. @sefffax Hüsnükuruntulara takılmayın Sefa hocam, tadını çıkarın. :D
 
Son düzenleme:
Üst