KAMPANYA Pesado Espresso ve Barista Aksesuarları

dederuhibey

Caffe Soske - Bomonti
Katılım
29 Eyl 2018
ya arabaya ön kule gergisi alayım demiştim 3500TL ye, ya çok dedim şimdi ne gerek var... 6binlik olduk, nebçim reklam yaptınız gazladınız ya. Eski sepetlerimi satıyorum. Gelsin bi, vst'den iyiyse satılık 22gr vst var, 18-20 ims var valla.
 

agumrah

Aktif Demleyici
Katılım
11 Nis 2018
Kod için teşekkürler. Kod kaç gün geçerli olacak acaba? (Kredi kartı hesap kesimi gelse bari 😃). Bir de gelburada deneyip alsak indirim yine geçerli olacak mı?
 

cakmabarista

Tecrübeli Demleyici
Katılım
8 Şub 2023
Şöyle bir inceleme var hocam ims ile o kadar fark yok demiş.

Bence de yok abi ya, ben de dün birkaç video izledim Youtube'dan burada yazılanlar gibi bambaşka bir boyuttan kimse bahsetmiyor. Yani suyu, bacıncı, basınç profillemeyi, öğütümü ve diğer IMS, VST gibi sepetlerin hepsi boş, bir tek pesado sepet gerçek gibi yorumlar var. Aklım almadı. Zaten Pesado ile plasebo kelimeleri arasında bir benzerlik var. 🤪 Sepet ihtiyacı olur IMS veya VST yerine tercih edersin, hatta onlardan daha da iyidir belki ona da eyvallah da böyle bir boyut farkının sadece sepet özelinde yaşanacağını hiç zannetmiyorum.
 

teyyaredenkahve

Kahve Masası ✈️
Yönetici
Katılım
28 Nis 2017
Konum
İstanbul
Forumdan 20 kişiye yakın kod verdim sanırım :D

Tabii ki fiyatı uyarsa ve ihtiyacınız varsa alın. Tüketim çılgınlığına gerek yok.

Alırsanız, yorumlarınızı ve deneyimlerinizi bekliyoruz. Bende şu an sadece shot mirror var :D Diğerlerini de denedikçe güncelleme yaparım.
 

VandalKoala

Yeni Kahvesever
Katılım
10 Ağu 2022
Açıkcası bu kategorideki sepetleri çok merak etmekle birlikte ihtiyacım olup olmadığına bir türlü emin olamıyorum. weber, wafo, sworksdesign fiyatları düşünüldüğü zaman pesado benim gibi arada kalmışlar için çok uygun fiyatlı kalıyor. Üstüne gelbura ithalat masraflarına rağmen bence çok uygun bir fiyatlandırma yapmış artı bir de indirim kodu olacak. Ama buna rağmen alıp almama konusunda çok aradayım. Sanki kendi adıma bu tüketim çılgınlığına dur demem gerekiyor gibi düşünüyorum.
Dün bu videoyu izledikten sonra caydım pesadodan. Light roast bir kahvede deneyip imsye göre daha iyi sonuç aldıklarını fakat buna rağmen aradaki farka değmeyeceklerini söylüyorlar. Özet isteyen attığım saniyeden itibaren izleyebilir. Videonun sonunda ims'ye kağıt filtre ekleyerek en iyi sonucu alıyorlar. Ayrıca dark roast takılıyorsanız zaten bu yatırıma hiç gerek olmadığı fikrindeler. Almayı düşünen arkadaşlar bir göz atsın derim.

Sepeti pas geçsem de ihtiyacım olanları tamamlamış oldum bu indirim sayesinde. Emeği geçenlere teşekkür ederim. 😌



Şimdi okudum aynı videoyu bir arkadaş daha atmış, tekrar izlemeyin 😄
 

vinsanity

Yeni Demleyici
Katılım
23 Eki 2014
Teşekkürler @teyyaredenkahve



Ben hemen bu akşam gidip @Gelbura dan sepeti ve puck screen gibi çeşitli şeyleri edindim. Kendilerine çok teşekkür ediyorum bu ürünü getirdikleri için. Gerçekten uzun süredir aldığım espresso adına en iyi şey bu Pesado ürünleri olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim...


Pesado Sepet gerçekten şaşırtıcı derecede iyi. Sanırım şimdiye kadar kullandığım en iyi sepet bu Pesado. Bir iki kere kullandığım bardakta öncesinde şekerli birşey daha önce içilmiş midir die tereddüt ettiğim durumlar oldu :D

İlk kez orada denediğimde bu kadar etkilenmemiştim.


Öğütücü olarak Df83 özelinde IMS-NANO Ims- Big bang gibi düzenli kullandığım sepetleri bu sepetin yanında kullandığımda bir daha geri döneceğimi zannetmiyorum. KUllandığım diğer çok yaygın kullanılan sepetler gerçekten Pesado High extraction yanında çok sönük kalıyor.

Pesado'daki Lezzet yoğunluğu ve tatdaki clarity / berraklık dediğimiz şey herhangi bir kör tadımda açık ara herkeste önde olabilecek şekilde ciddi bir fark yaratıyor.


Bununla beraber iyi performans aldıkça sepeti baltalamaya yönelik filtre kahvelerden espresso almak gibi çılgın arayışlara kalkıştım ve çok fazla çözünme yaşanmayan çeşitli kahvelerde bile ekşiliği sildiği çok iyi sonuçlar verdi. Gerçekten beni şaşırttı birçok yönden. :D)))


Detayları video ile beraber yüksek çözünüm kanıtlarını sizlere sunacağım. :D)

Bir arkadaştan refraktometre falan edinebilirsem bu 3 sepetin de maximum elde edebildiği verileri sizlerle paylaşabilirim ama veriler yakın bile olsa diğer iki sepetten malesef çok önde.

Pullman- Dex - Nano ims - Big bang- sepetlerinden direk olarak bu sepet bardakta açık ara öne çıkıyor...
Yanlış anlamadıysam Pesado HE sepeti dün akşam Gelbura'dan aldınız.

Bu degerlendirmenizi kaç shot aldıktan sonra yaptığınızı belirtir misiniz?
 

enkoppkaffe

Profesyonel Demleyici
Katılım
22 Ocak 2023
Bu arada bir önerim var. Ürün açıklamalarını muhtemelen google translate üzerinden kopyala-yapıştır yapmışlar. Aliexpress türkçesi gibi olmuş, yakışmamış. Düzeltilmesi sitenin marka algısı için bence önemli.


Ekran görüntüsü 2023-12-13 234137.png
 

dederuhibey

Caffe Soske - Bomonti
Katılım
29 Eyl 2018
Bu videoda konuşanlar aşırı cahil geldi bana ya. More body, more sweet, more bright diyor. 100 dolar verecek milyoner değilim diyor orada.

Bunlar ne saçma şeyler ya, body, more sweet more bright, daha ne olacaktı? 100 doların lafını ediyor orada. Ömürlük malzeme var, iyi kahve alırım diyor. Ya zaten demek ki sen kahve almıyorsun bu yorumu yapmaya hakkın yok. Bir de barista galiba ya, o iyi espresso için 5 tane fazladan müşteri gelse çıkacak parası zaten. Sanki ims bedava üstelik. İnanılmaz kuruldum ya. delirdim burada.
 

dederuhibey

Caffe Soske - Bomonti
Katılım
29 Eyl 2018
Arkadaşlar, belli bir seviyeden sonra bir şeyi yüzde 1 bile daha iyi yapmak için kat kat bedel ödersiniz. Hifi olayından iyi bilirim, kahve de keza öyle bir yerden sonra. Forumda ne işimiz var o zaman, herkes caffisimo nespresso içer. Reçeteler, kağıtlar, su sıcaklığını sabit tutmak için ibriğin kılıfı satılıyor yahu... Yapacağı pilav için pirincin taşını ayıklamayan insanlar, kahve çekirdeği ayıklıyor burada(ben de yapıyorum) Bunlar normal, bizim baskete gelince iş, laf ediliyor sanki :D espressocular sevilmiyor gibi bir his var içimde (lütfen kavga çıksın, kaos özledik, forum atışması özledik)

Bu sepete bu fiyat, çok az bile daha iyiyse zaten okdir yani. İms in sepeti de az değil. Hatta delik sayısına vs göre çok daha pahalı bence. 500TL farkla More body, more sweet ve more bright ister misiniz diye sorsalar... Ki sordular, saol bence Gelbura. Yurtdışı ile aynı fiyata getirmiş. Kaldı ki Ims in normal sepeti yok gelburada, kalmadı. Ims competizione belki bulunur onu tavsiye etmem. Superfine olsa alacaktım ben de ama yok kalmadı. Ultrafine bariz açık kavrum için. Elimdeki vst 22 bile, 18 gramda çok bariz daha iyi ims competizioneden.

Şimdi aklımda hangi boyutunu alayım sorusu olanlara eğer günde bir kahve içiyorsanız ve 22gram kuklanacağım diyorsanız büyüğü alabilirsiniz. Birden fazlaysa 17-19 idealdir. 22gramlık günde 2 kahve yorar. 22gramlığa da 18gram kahve konmaz. Yeni ayar şart olur ya da üzerine bence puck screen şarttır diye düşünüyorum denemek nasip olmadı daha.

Ayrıca J hoffman ın en büyüğünü alın gibi bir sözü olduğunu sanmıyorum. Küçüğünü alın ki daha çok kahve içebilin dediği bir videoyu adım gibi hatırlıyorum. Benim tek arayışım 18gramlık düzgün bir sepetti, bulamadığım için vst 22 nin üzerindeki boşluğa katlandım yıllarca. O boşluk çok önemli, çok olursa olmaz. Kafede 16gr kahveden iki latte çıkıyor, biz 22gramdan 3 yudum espresso içiyoruz. Makinenin ısındığına değmiyor kestiği için o gün başka içemediğimiz için. Bence 1700tl iyi basket iyi yatırımdır. 2 senede zaten amorti eder çok rahat. Asıl ben o leveller e 3000tl verdiğimi nasıl açıklayacağım eşime buna bir bahane bulalım lütfen.
 

Muhammedbrk

Aktif Demleyici
Katılım
24 Ocak 2022
hocam pesadoyla aldığınız shotlar kac saniye sürüyor ims ve vstye kıyasla birde öğütüm yaparken sıfır noktasına yakınmı öğütüyorsunuz pesado için malum akış baya hızlı bu sepetlerde.
 

Muhammedbrk

Aktif Demleyici
Katılım
24 Ocak 2022
hocam arkadaş 100 dolar verecek kadar iyimi diye soruyor barıstada fark var ama 100 dolar verecek kadar değil diyor buna vereceğim parayı kaliteli kahveye yatırırım o iş yeri için değilde kişisel kullanım için almam diyor :D
 

schiele

Tecrübeli Demleyici
Katılım
14 Ocak 2021
Konum
Istanbul
hocam pesadoyla aldığınız shotlar kac saniye sürüyor ims ve vstye kıyasla birde öğütüm yaparken sıfır noktasına yakınmı öğütüyorsunuz pesado için malum akış baya hızlı bu sepetlerde.
normal sepetlerde DF83 öğütücüde 20-16 arasında çekerken mesela bunda denediğim çekirdeklerde 16 ve 15 e indim... 1 e 2 oranlarını tutturmak için...

Ama tutturmasanız bile 1 e 2 olmasın süreniz hızlı olsun IMS 'in big bang ve nanosundaki kalibre ettiği halinden daha iyi shot veriyor...
 

Muhammedbrk

Aktif Demleyici
Katılım
24 Ocak 2022
o sepeti kullanmak için bence bi bianca ve sağlam öğütücüde lazım bianca almadan ben almam bu sepeti :D
 
Üst