Squirell
Yeni Kahvesever
- Katılım
- 9 May 2022
Teşekkürler size deAnladım hocam. @DragonFly ın dediği gibi teoride uygun bir su değil ama bu durum yine damak algımızın, beğenilerimizin öznelliğine güzel bir örnek teşkil ediyor. İyi demlemeler dilerim.
Teşekkürler size deAnladım hocam. @DragonFly ın dediği gibi teoride uygun bir su değil ama bu durum yine damak algımızın, beğenilerimizin öznelliğine güzel bir örnek teşkil ediyor. İyi demlemeler dilerim.
Merhaba dostlar, son yaptığımız çalışmada elimizdeki xiaomi TDS kaleminin ppm ölçümünde iletkenlik değerleri üzerinden dönüştürerek TDS ölçmesi sebebiyle reel olarak RO suya her bir minerali ayrı ayrı damlatarak ortalama iletkenlik değerlerini ayrı ayrı tespit ettik (TDS kalemleri NaCl solüsyonu ile kalibre ediliyor ancak farklı mineral çözeltilerinde iletkenlik değerlerinde sapma olduğu için her bir mineral çözeltisinin iletkenliğine karşılık gelen mineral miktarlarını mgL cinsinden https://www.aqion.onl/show_ph üzerinden hesaplattık) Sonuç itibarıyla damla başına GH ve KH değerlerini oldukça hassas bir şekilde yeniden hesaplayarak tablolardaki formülleri ve açıklama kısmındaki hesaplamaları yeniden güncelledim bilginize (radikal bir değişiklik yok, optimizasyon var). Katkılarından dolayı sonsuz teşekkürler @Gigesa
Ekli dosyayı görüntüle 20245
Bu filtre kağıtları bu kaliteli banyoyu hak etti mi gerçekten? Filtreyi ıslatırken İbrahim Tatlıses gibi "yav magnezyum gidiyor" diye panik oluyorum.

mineralleri filtreleri ıslattıktan sonra damlat beyaa.
Abi 2 gr matematiğim var onu da zorlamamak adına ben direk 1.5 lt'lik şişeleri mineralledim. Kafama göre doldurup doldurup kullanıyorummineralleri filtreleri ıslattıktan sonra damlat beyaa.
ben 2 kere su ısıtıyorum mineraller israf olmasın diye. ilkini direkt ro suyu kaynatıp filtreyi ıslatır ıslatmaz mineralli suyumu tartup koyuyorum hemen peşinden onu ısıtıyorumEkli dosyayı görüntüle 20245
Bu filtre kağıtları bu kaliteli banyoyu hak etti mi gerçekten? Filtreyi ıslatırken İbrahim Tatlıses gibi "yav magnezyum gidiyor" diye panik oluyorum.
Elektrikli kettle için minimum kapasite muhabbetinden dolayı öyle yapamıyorum hocam ben. 300-350 cc boşa gidiyor yoksa. Az kullanıp geri kalanını bir yere dökeyim desem bu sefer de çok uğraştırıcı ve dağınık olacak. Her zaman olduğu gibi içkim yok sigaram yok bir magnezyumum var diyerek kendimi şımartıyorumben 2 kere su ısıtıyorum mineraller israf olmasın diye. ilkini direkt ro suyu kaynatıp filtreyi ıslatır ıslatmaz mineralli suyumu tartup koyuyorum hemen peşinden onu ısıtıyorum
Islatma işini ocak üstü kettle veya normal düz su ısıtıcısı kettle ile yapmak daha iyi olabilir. Kaynar su ile ıslatınca daha iyi ısınıyo ekipman. Kahve kettle'ında hep magnezyumlu su demleme için bulunabilir daha iyi olur öyleElektrikli kettle için minimum kapasite muhabbetinden dolayı öyle yapamıyorum hocam ben. 300-350 cc boşa gidiyor yoksa. Az kullanıp geri kalanını bir yere dökeyim desem bu sefer de çok uğraştırıcı ve dağınık olacak. Her zaman olduğu gibi içkim yok sigaram yok bir magnezyumum var diyerek kendimi şımartıyorum![]()
Çok mantıklı hakikatenIslatma işini ocak üstü kettle veya normal düz su ısıtıcısı kettle ile yapmak daha iyi olabilir. Kaynar su ile ıslatınca daha iyi ısınıyo ekipman. Kahve kettle'ında hep magnezyumlu su demleme için bulunabilir daha iyi olur öyle
Şu sıra sık sık düz taban denediğim için kalita 185 kullanıyorum kağıt olarak. Mübarek öyle bir kokuyor ki sağlam bi kaynar su sökmeden rahat edemiyorumAbi musluk altında niye takmıyorsunuz filtreyi?Hem filtre bol suyla iyice yıkanmış oluyor hem de güzelce yapışıyor. Su kaynadığında da bir iki tur gezdirirsin kettle ile, hem ekipman ısınmış olur hem de en fazla 50-100 ml su gider. Zaten çift kişilik demleme yapılmıyorsa 450 ml su kullanmıyorsun.
Damla da isterükHer yerde Erikli var, tekelinden marketine. Erikli suya da mı bir formülasyon hazırlasak @DragonFly![]()
.Damla da isterük![]()
Bende bi kurcalayayım@harzeban, ar-ge'den gelen değerlere göre Kalabak Eskişehir, su listesi ve formül tablosuna eklendi. @cakmabarista Damla suya telefon ve mail yoluyla ulaştım ancak sağlıklı bir dönüş alamadım (herkes topu bir birine atıyor). @portakalhalil Erikli ise Nestle ile çok yakın kaynaktan dolum yapıyormuş bu gün ısrarla Erikli'nin değerleri lazım dedim bakiciiz.