Ev için espresso makinesi tavsiyesi

aerginkarahan

Yeni Kahvesever
Katılım
19 Ara 2023
Konum
Ankara
Ya valla assaco steel duo pid aradım aradım bulamadım.. Tam birine yazdım almak istedim... arkadaş satıldı dedi... Bende şöyle gözlerimi kısıp piyasaya daldım.
Dual boiler ve en hızlı ısınan aletlerden v3 biancayı gördüm. Diğerleriyle kıyasladım, stabilitesine, iç sistemine vs her şey baktıktan sonra dedim bu ya.

Kahve kazanı açık modda 6dk da ısınıyor. Yazın sadece soğuk kahve içiyorum neredeyse :D Nadiren de buharı kullanıyorum veya misafir gelince buhar kazanını açıyorum. Bide arada bir açıp haftada 2 içindeki suyu hafif tazeliyorum.

Biancadan çok memnunum net bi alet.
Yazın ben de haftada bir falan su sirkülasyonu olması için buhar kazanını açıyorum. Sütlü içeceksem de zaten iced latte içtiğim için Eco modu çok kullanışlı oluyor. MaraX'de bu imkan var mı bilmiyorum.
 

asolen

Yeni Demleyici
Katılım
27 Şub 2023
Hiç yan yana görme fırsatım olmadı ama gerçekten Lelit ile ECM yan yana iken malzeme kalitesi olarak Çin malı / Alman malı hissi mi yaratıyor. Yani gerçekten öyleyse kötü. Bir de Lelit kullanıyorum, malzeme ve işçiliği gayet iyi geliyor bana. Hiç de öyle tel maşa tabir edilen bir görünümü yok. Ama yan yana gelince böyle hissettiriyorsa ECM nin kaliyesini gerçekten merak ettim, ilk fırsatta görmem lazım
Benzer ikilemlerle hareket edip ecm classika aldım. Bu cihazları canlı görünce ve istediğiniz özellikler konusunda kafanız netlesince daha kolay karar veriyorsunuz.

Ben bianca sahibi olmadım ama dükkanda inceledim.single boiler olarak victoria kullandım kısa süre, garantiden iade etmek zorunda kaldım metal kisimlardaki kusurlardan dolayi. Ardindan Elizabeth kullandım dual boiler olarak. Lelit tam bir fp markası.
Ancak tercihimi classikadan yana kullandım. Fast heat up özelliği (11 12 dakikada stabil oluyor grup başlığı dahil sicaklik ) ve malzeme kalitesinin Çin malı/alman malı gibi gözle ve elle fark edilir olması etkili oldu. Bir de arada hanıma/arkadaşlara sütlü içecek yaptığım için buhari bir dakika beklemek rahatsiz etmedi.

Flow control istiyorsanız lelit alın. Paddle ile kullanmak çok güzel. Ecm ve profitecin flow control vanaları çok çirkin ve kullanissiz
 

asolen

Yeni Demleyici
Katılım
27 Şub 2023
Yazın ben de haftada bir falan su sirkülasyonu olması için buhar kazanını açıyorum. Sütlü içeceksem de zaten iced latte içtiğim için Eco modu çok kullanışlı oluyor. MaraX'de bu imkan var mı bilmiyorum.
Mara HX makina. Yani tek kazanlı ama kahve buhar için iki ayrı dolaşımı olduğu için çift dolaşımlı diye tabir edenler var. Ve hayır, buhar kazanını kapatmak mümkün değil maalesef, zaten tek kazan vsr.
 

iskamya

Yeni Kahvesever
Katılım
29 Eyl 2024
Merhaba,
2024 Yılbaşında Enplus'tan satın aldığımız Sage SES876 BSS Barista Express Impress Espresso Makinesi'ni sadece 2,5 ay kullandık. Yurtdışına taşındığımız için makinayı kullanmak nasip olmadı. Harika bir makinadır, ilk fırsatta burda da almak için TR'deki makinamı satmak istiyorum. Garantisi belgesi, aksesuarları mevcut. Makina İzmir'de ailemizin deposunda beklemede. İlgilenen olursa benimle iletişime geçebilir.
Fiyat ne dusunuyorsunuz
 
Üst