Espresso makinesi seçimi

Ghumakkar

Yeni Kahvesever
Katılım
18 Eyl 2024
Merhabalar
Foruma yeni katıldım, her şeyden önce kısaca kendimden bahsedip konuya girmek istiyorum.
50 yaşındayım ve yıllardır marketten şişe kahve alır, içine su döker ve kahve içtiğimi zannederim. Son 10 yıldır aralıksız Asya kıtasını gezmekteydim ve oralarda içtiğim kahvelerden sonra artık marketten aldığım instant kahvelerin kahve keyfiyle bir alakası olmadığını anladım. Yurda döndüm ve yerleşik hayata geçtim ve öncelikle filtre kahve makinesi aldım. Evet marketten aldığım şişe kahvelerden çok daha iyiydi ama kahve merakım arttıkça biraz daha farklı şeyler yapmak istedim ve bir de mokapot aldım.
Son 1 aydır izlediğim yüzlerce yerli ve yabancı videodan ve okuduğum yüzlerce yerli yabancı blog, makaleden sonra bir espresso makinesi ve öğütücü almaya karar verdim.

Ancak maalesef bütçem çok kısıtlı. Şartlarımı yazacağım ve izlediğim, okuduğum bilgilere dayanarak bazı seçimlerimi sizlerle paylaşıp öneri rica edeceğim.
Yalnız hem forumdaki insanların vaktini almamak hem de bilgi kirliliği olmaması için, üstüne 2 bin daha koy şunu al vs gibi yorumlar olmazsa sevinirim. Çünkü burada yazdığım bütçenin dışına çıkmam mümkün değil.

Manuel espresso makinesi için bütçem Max : 8500 TL
Elektrikli Kahve öğütücü için bütçem Max :4500 TL ( Elektrikliden başka kullanmak istemiyorum )
İkinci el almak istemiyorum.

Espresso Makinesi tercihlerim
Gaggia Espresso Deluxe,
Gaggia Espresso Evo
Delongi Ecp 35.31,
Delonghi Dedicate Ec685

Öğütücü tercihlerim
KRUPS GVX242
Vosco kd cg018

Ekstradan dipsiz portafilter, basıçnsız sepet, hassas terazi ve süt potu için de bir miktar bütçe ayırabilirim ama hepsi bu.

Biliyorum bu setup ile muhteşem şeyler ortaya çıkmayacak ama en azından ileriki evrelerde muhteşem şeyler ortaya çıkarmak için bir ön hazırlık, bir öğrenme evresi olacak..
Tekrar rica ediyorum, lütfen şu kadar daha ekle şunu al tarzı tavsiyeler olmasın, insanların vaktini almayalım. Çok net olarak durumumu yazdım.
Ha şunu da söyleyebilirsiniz, kardeşim bu setup ile mokapot arasında öyle ahım şahım bir fark olmayacak, o nedenle sen mokapot ile devam et.
Eğer bu görüş çoğunluktaysa, günümüzün ekonomik sorunlarını da dikkate alıp hiç maceraya girmeyeyim.

Verdiğiniz bilgiler ve anlayışınız için şimdiden teşekkür ediyorum.
 

sicario

Tecrübeli Demleyici
Katılım
9 Ara 2020
Merhabalar öncelikle hoşgeldiniz,

Gördüğüm kadarıyla sizler de araştırma yapmışsınız, bütçenizi belirlemişsiniz, belirlediğiniz bütçeler dahilinde ise seçeneklerinizi sunmuşsunuz. Haklı olarak diyorsunuz ki üzerine şu kadar ekle şunu al demeyin, bütçemin dışına çıkamam.

Bütçeyi kırmızı çizgi olarak belirleyince aslında forumdan alabileceğiniz destek de azalıyor. İnsanların sizi biraz daha iyiye yönlendirme çabaları aslında sizin iyiliğiniz için. Sizin çıktığınız bu yolculuğa bizler de daha önce çıktık, hatalarımızdan ders aldık, nasıl daha iyi olabilirin peşinde koştuk/koşturuyoruz. Şimdi size, sadece sizin çizdiğiniz sınırlar içerisinde cevap versek, 1 ay sonra hiç hayal etmediğiniz bir durum ile karşılaşacaksınız. Ben bu işe delonghi dedica ile başladım, öğütücüz, vasat bir öğütücüyle ve iyi bir öğütücü ile elde edebileceğiniz sonuçları az çok biliyorum. benim için kahvenin tadı önemli değil, kafein alsam yeter diyorsanız orası ayrı ama kahveden zevk almayı düşünüyorsanız, bence espresso macerasından önce iyi bir değirmen ile v60-mokapot ekseninde devam etmek daha mantıklı olur.
 

alimcancoban

Yeni Kahvesever
Katılım
2 Ocak 2024
Aynı yollardan öğrencilik zamanlarında geçmiş biri olarak durumu çok iyi anlıyorum. Bütçe kısmını anlıyorum ama 2. el almama sebebiniz merak ettim. Tabii güvenilir olması temiz olması gibi etkenler önemli fakat kısıtlı bütçeyle 2. el güzel bir kurtarıcı olabilir. Özellikle Gaggia classic pro gibi düşük bütçe ile alınıp modlanarak üst seviyelere çıkarılabilen bir makina. Ama yine de 2. el istememeniz üzerinden devam edeceğim. Öğütücü olarak ben tercihimi Vosco'dan yana kullanırdım. Makina olarak eğer 2. sırada bahsettiğiniz Gaggia Espresso Evo namıdiğer Gaggia New Classic Evo ise kesinlikle onu öneririm. Gelelim benim de önereceğim diğer senaryoya. Bütçenin büyük bir kısmını elektrikli öğütücüye ayırıp Farklı bir elektrikli öğütücü alıp v60 ile yolculuğa bir süre daha devam etmek. Uzun vadede daha fazla deneyime açık olduğunuz ve istenildiğinde de daha tutarlı sonuçlar alabileceğinizi düşünüyorum.
 

PisMoruk

Aktif Demleyici
Katılım
5 May 2024
Oooo, ekspireksocu dayılardan gelmiiş, hoş gelmiş sefalar getirmiiiş.
Dalga geçmiyorum, yaşıma bakın, ben de boomer bir ekispireksocuyum.
Yazarım ki buraya ben. Uzun da yazarım. Önce bi kafamı toplayım emme...
Peşin yargı: lütfen çöpe çombalağa para harcamayın, uzun vadeye yayın.
 

CooLStyLe

Aktif Demleyici
Katılım
6 Eki 2018
Uzun uzun yazılacak hatta daha önce de yazılmış tavsiye konuları mevcut olsada öncelik olarak tavsiyem öğütücüye (bir süre teze öğütülmüş kahve alırsınız) dipsiz portafiltreye, sepete, tartıya, pitchera (süt potu zaten çoğu makine kutusundan çıkıyor) ayırdığınız yada ayıracağınız tüm bütçeyi sadece espresso makinesine ayırarak iyi bir espresso makinesi almanız.
 

holyjohn

Yeni Kahvesever
Katılım
24 Ocak 2023
Ben ya bütçemi artırmak için biraz daha beklerdim ya da arkadaşın sattığı gibi bir makine alırdım.
Dedica EC685 kullandım, bir kahve meraklısına tavsiye etmem.
 

PisMoruk

Aktif Demleyici
Katılım
5 May 2024
2 yolunuz var, birinden bahsedilmiş. Ya ne var ne yok birleştirip iyi bir makina alacaksınız ve bir süre öğütülmüş kahve ile yürüyeceksiniz, ya da iyi bir değirmen alıp, önce filtre ve diğer türevler üzerinden gideceksiniz.

Ben 3 numaralı yola girdim, (aslında 2buçuk) belime kadar 💩a battım. 2 hatalı değirmen (aslında biri işe yarar ama bu yaştan sonra har har har kim elde espresso çekecek yahu) ve bütçenin dibine darı ekecek fiyata sahip bir makina. Şu an değirmen sebebi ile 2 gün falan çalışmıştır makina. Bi ara açıp puly caff temizliği yapıp kapayacam gene.

Kendi profilinize göre karar verin. Bu arada önemli bir nokta: sütle asla işim olmaz, sadece siyah kahveler diyorsanız, fantazi peşinde değilseniz 80-100 dolarlık 3 harfli makinelerinde de güzel şeyler çıkarabilirsiniz. Ama işin içine süt girerse her şey değişiyor. Bir de değirmeni üzerinde makinaların değirmeni ne kadar iyidir, ayrı bir tartışma konusu.

Uzun versiyon. (buradan sonrasını okumasanız da olur)

Boomer bir ekspireksocu gözünden:
Oldum olası severim bu zıkkımı. Millet dalga geçerdi ama. Onların içtiği kupa fiyatına Türk kahvesi fincanının yarısı kadar kahve. Dışarda içerdim anca. Benim gözümde makina LaCimbali idi ve eve olmazdı. Araba parası idi o zamanlar. (90'ların sonu, 2000'ler girerken)

2021 civarıydı sanırım, köşedeki bakkalda 8 liraya (yazıyla: sekiz) kırmızı paketli foskafe classic görünce raftakileri toplamış, 3 harflilerden bile ucuza kıstırabildiğim için sevinmiştim. Muhtemelen Mızafer ağbinin haberi yoktu fiyatlardan. Sonra sonra fiyatlar saçma sapan bir şekilde artmaya başladı. Raftan topladığım ve kar ettim saydığım o 2-3 paket kahve çoktan bitmiş, her yeni pakette de canım sıkılmaya başlamıştı. Arada bir öğütülmüş kahve alır, mokapotta hazırlardım. Onların da fiyatları saçmalamıştı. Hanım da türk kahvesini fincana dehler, üzerine kaynar su katar, çöktürür içer. Dandik hellori efendi kahvelerinin etiket fiyatlarını görünce, bu fiyatı haketmeleri için marjinal faydalarının ezine peyniri ile aynı olması gerektiğini düşünmüştüm. Sonra neden neneler dedeler hesabı çekirdek kavurup evde halletmiyorum derken Amazonda çekirdek kahve satıldığını, kiloya vurduğumuzda hellori efendi kahvelerinin (bir sürü xxx efendi kahvesi türedi) yarı fiyatından ucuza geldiğini gördüm. Görmez olaydım, fena battım...

Öğütülmüş kahvenin ömrünün ne olduğu konusunda fikrim vardı. O yüzden değirmen aramağa başladım. Baya bir net taramasından sonra "ne gerek var elektrikliye" deyip (ilk yanlışım) giriş seviyesi diyebileceğimiz bir el değirmeni ve 1 kilo yemen ile başladık. Gerçekten kahve konusunda dünyamız değişti.

Kumda oynama aşaması aşılmış, ayaklar suya girmişti.

Ben görerek öğrenebilen biriyim, ne kadar anlatsanız da olayı izlemem lazım. 3.-5. kuşaklar, immersiyonlar, perkolasyonlar, V60'lar rotella 20-50'ler havalarda uçuşurken, bir gün sevgili @pepukkahve İsmail'in İBB barista kursu ile ilgili videosuna denk geldim, ve bir şekilde başvurdum. Oydu buydu derken kurs başladı. Kursun ortasına geldik, hani ayaklar suya girmişti dedim ya yukarda; sırtımızda tüpler, ayak bileklerinde kurşunlar, küpeşteden kıçımıza tekmeyi yedik. Yav daha dün kumda oynuyorduk. 5-6 çeşit kaveyi 2 grubu da aynı anda kullanarak usulüne ve süresine uygun hazırla bakalım... Makina hele full manuel empero, ne volumetre, ne shot timer var. Bas çalışsın, bas dursun, yoksa billur tuz hesabı: hep akar...🤣 Bir olmadı, iki olmadı, sonra sonra oldu, valla oldu, güzel de oldu. O gazla uğraşamam la ben bunla deyip, kendi sitesinden de baya bi ucuza kıstırınca (hoca da kötü olmadığını belirtmişti) gittim çikibo değirmen aldım (ikinci yanlış) İlk anda çikibo ile çok mutlu idim. Aslında halen mutluyum ama espresso inceliğine inemiyor bu kardeşimiz. Alırken bunu sorgulamalıydım. Üzerine az daha koyup Cunill alaydım şimdi kıvranmazdım. Ama laf dinlemedim, yok artık o kadar da değildir deyip değirmen defterini kapadım ve makinaya yöneldim (üçüncü yanlış). Odur budur derken bütçemde aha na büle 🙆‍♂️ koskoca bir delik açıldı. Şimdi değirmene para yok. Elde de çekmeğe kim uğraşacak. O makina açıldı mı günde 15-20 içmelik fincanı var temiz. Ki makinayı alırken öncelikli amacım içicilikten ziyade, antrenman yapmak, süt köpürtmek, latte art çalışmak idi. Sonrasında da işletmeciliğe soyunup, tükana koymak. (Şu şartlarda yemiyor, ayrı mesele)

Bu arada gün içinde filtre ya da kahveyi fincana dehleyip üstüne su ekleme metodu ile de kahve hazırlanmakta evde. Şansa bu yüzden çikibo çöp olmadı ama bu bizim eve özel bir durum. El değirmeni de oraya buraya giderken işe yarıyor.

Hikayede anlatılanlar umarım işinize yarar, kendinize göre yontacak bir şeyler çıkarırsınız.

Ek: O yazdığınız vosco, konçero çakması, hemi de daha pahalı. Konchero mostro alın onun yerine. Ya da daha iyi bir değirmen alıp espresso makinasını erteleyin. Öğrendiğim "tartışmayacağım" tek şey: Her şeyin başı değirmen.

Ben de hayaller atom w 75, hayatlar tranquilo tron (o bile yok şu an) takılıyorum bu sebeplerden ötürü🤣
 
Son düzenleme:

Ghumakkar

Yeni Kahvesever
Katılım
18 Eyl 2024
Tecrübeyle sabit değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Anladığım kadarıyla ucuz bir makine+ucuz bir değirmenin hiç bir geçerli yanı yok.
Ya iyi bir makine+çekilmiş kahve ya da iyi bir değirmen+mokapot+v60.
Bu forumdan okuduğum kadarıyla tüm paramı iyi bir makineye yatırsam ancak Gaggia Classic alabilirim ( 15 bin lira civarında en çok tavsiye edilen makine bu diye biliyorum )
Açıkçası 15 bin liraya değirmen alır mıyım işte o konuda şüphelerim var biraz.

Şöyle izah edeyim. Öyle baristalık gibi heveslerim yok açıkçası, bu işten herhangi bir maddi kazancım da olmayacak. İstediğim şey sadece orta halli kahve içmek. Süt ile falan pek işim olmaz. Yani sevmem öyle sütle yapılan kahveleri. Asya da gezerken bilhassa Japonya da çok güzel Americano lar içmiştim. O seviyeye yakın bir şeyler üretmek istiyorum hepsi bu aslında.
 

PisMoruk

Aktif Demleyici
Katılım
5 May 2024
Asya da gezerken bilhassa Japonya da çok güzel Americano lar içmiştim. O seviyeye yakın bir şeyler üretmek istiyorum hepsi bu aslında.
İyi bir değirmen ve moka pot/filtre ile şu aşamada belki daha lezzetlilerine ulaşabilirsiniz.
Olay çekirdekte bitiyor anladığım kadarı ile.
Hani yani Japonya demeyeydiniz bu iletiyi yazmazdım.
 

Ghumakkar

Yeni Kahvesever
Katılım
18 Eyl 2024
Aslında o bölgede iyi kahve Endonezya ve Vietnam da var. Endonezya da Luwak deneme imkanım oldu, yine Vietnam da çok farklı tereyağlı, ballı bir şeyler denedim, ilginçti ama Japonya nın herhangi özel bir kahvesi olmamasına rağmen orada içtiğim Americano ları hiç bir yerde içemedim. E haliyle iyi bir Americano iyi bir Espresso gerektirir. Malum Japonlar ın teknolojisi fena. Kahve makineleri satan yerlerde öyle cihazlar gördüm ki sanırım içtiğim kahveler o tarz cihazlardan çıkıyor. Evet iyi bir değirmen ve iyi bir çekirdek ile çok iyi işler çıkacağından hiç bir şüphem yok ama işte iyi bir değirmen de 15 binden başlar, hani 6-7 bine bir değirmen bulabilsem, kalan parayı bir kaç ay sonra üstüne de koyup iyi bir makineye çevirebilirim. Bu işler çok karışık. Her yerde farklı şeyler anlatılıyor.
Youtube da bir adam var bilirsiniz, Toms Cafe Corner. Adam Delonghi için mi çalışıyor bilmiyorum ama ECP serisi makineler ile Gaggia Classic i karşılaştırıp aradaki fiyat farkına değecek bir durum olmadığını söylüyor. Yani herkes farklı bir şey söylüyor. Kafa kalmadı bir aydan beri :D
 

CoFFeePaTh

Tebrikler - Rütbeni Kendin Seç?
Katılım
8 Nis 2019
Konum
Adana
Japonya nın herhangi özel bir kahvesi olmamasına rağmen
Japonlar en yüksek fiyatlı kahveleri satın alan, kahveye çok düşkün değişik bir millet... Mükemmelliyetçiler de... Kötü çekirdek ve barista olduğunu sanmıyorum o topraklarda... :D

Oralarda içtiğinize benzer bir şeyler içmek istiyorsanız "şimdilik" tüm paranızı değirmene basmanızı tavsiye ederim. :D
 

Ghumakkar

Yeni Kahvesever
Katılım
18 Eyl 2024
Japonlar en yüksek fiyatlı kahveleri satın alan, kahveye çok düşkün değişik bir millet... Mükemmelliyetçiler de... Kötü çekirdek ve barista olduğunu sanmıyorum o topraklarda... :D

Oralarda içtiğinize benzer bir şeyler içmek istiyorsanız "şimdilik" tüm paranızı değirmene basmanızı tavsiye ederim. :D
Benim içtiğim ve beğendiğim kahveler genelde 7Eleven ve Family Mart gibi ( bizdeki 3 harflilerle aynı mantıkta dükkanlar ) yerlerdeki kahvelerdi. Orada makinelerden çıkıyordu kahve yani insan destekli değil. Oralarda bile muazzam güzel kahveler içiyordum. Zaten kafelerde içtiklerim bambaşka şeylerdi. Japonya bu gezegenden bir ülke olmadığı için onlarla herhangi bir yeri karşılaştırma durumunda değilim elbette ama ucundan azıcık benzese yeter :D
Bu değirmen olayı beni baya bir gerdi açıkçası :D Yani 15-20 bin liraya değirmen alıp mokapot a bağımlı olmak nedense beni huzursuz ediyor :D
 

FerhanBey

Yeni Kahvesever
Katılım
28 Haz 2024
Tüm yorumları okudum her birine tek tek hak vermekle birlikte naçizane ben de görüş paylaşmak isterim.

Ben de sizin gibi yeniyim, onlarca youtube videosu ve okumalardan sonra, yurt dışı fiyatı da uygun olduğundan Temmuz ayında Amazon.de prime indirim günlerinden dedica ec885 ve kingrinder K6 el değirmeni ile espressoya giriş yaptım. El değirmeni günde 1-2 kahve içen birini yormuyor o konuda memnunum, makine ise koyu kavrum çekirdeklerde ortaya bir şeyler çıkartıyor ama nitelikli kahvelerin tat profilleri çıkmıyor ne yazık ki. Değirmenden de kaynaklı olabilir ama bence makine orta ve açık kavrumları çözemiyor. Diğer yazdığınız makineleri bilmiyorum ama bu makineden alacağınız IMS sepet ve altsız portafiltre ile en fazla klasik bir espresso. Fakat basınçsız sepetle calisabilmeniz için değirmenin ince ayarlarının olması ve tutarlı öğütmesi önemli.

Ben açıkçası işin içine girdikçe başta harcadığım bütçeye yazık olduğunu düşünüyorum. Hayal ettiğim çıktıları almak bu setupla pek mümkün değilmiş. En azından zincir kahvelerden çok daha güzel kahveler içiyorum o konuda netim fakat şimdiki aklım olsa el değirmeninde j ultra veya comandante, makine için de biraz daha harcayıp gaggia classic pro alıp önce opv ardından bütçe el verdiğinde pid modlardım.

Değirmene tüm bütçeyi yatırma konusunda ise elektrikli değirmenlerde belli bir bütçenin altında özellikle espressoda verim alabileceğimiz cihazların olduğunu düşünmüyorum. Bütçenin en çok zorlanması gereken yer bence de değirmen. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
 

Ghumakkar

Yeni Kahvesever
Katılım
18 Eyl 2024
15-20 liralık değirmen + mokapot > 6-7 liralık çer çöp + slayer.

ya da makinayı alır benim gibi seyredersinizEkli dosyayı görüntüle 23224
Ülkenin ekonomik şartları herhangi bir şeyi karşımıza alıp seyretmemize müsait değil maalesef :D O nedenle bu konuda belli bir tecrübeye ulaşmış arkadaşların tavsiyelerini dinlemek daha mantıklı sanırım
 

cevdetsari

Yeni Kahvesever
Katılım
12 Haz 2024
Merhabalar
Foruma yeni katıldım, her şeyden önce kısaca kendimden bahsedip konuya girmek istiyorum.
50 yaşındayım ve yıllardır marketten şişe kahve alır, içine su döker ve kahve içtiğimi zannederim. Son 10 yıldır aralıksız Asya kıtasını gezmekteydim ve oralarda içtiğim kahvelerden sonra artık marketten aldığım instant kahvelerin kahve keyfiyle bir alakası olmadığını anladım. Yurda döndüm ve yerleşik hayata geçtim ve öncelikle filtre kahve makinesi aldım. Evet marketten aldığım şişe kahvelerden çok daha iyiydi ama kahve merakım arttıkça biraz daha farklı şeyler yapmak istedim ve bir de mokapot aldım.
Son 1 aydır izlediğim yüzlerce yerli ve yabancı videodan ve okuduğum yüzlerce yerli yabancı blog, makaleden sonra bir espresso makinesi ve öğütücü almaya karar verdim.

Ancak maalesef bütçem çok kısıtlı. Şartlarımı yazacağım ve izlediğim, okuduğum bilgilere dayanarak bazı seçimlerimi sizlerle paylaşıp öneri rica edeceğim.
Yalnız hem forumdaki insanların vaktini almamak hem de bilgi kirliliği olmaması için, üstüne 2 bin daha koy şunu al vs gibi yorumlar olmazsa sevinirim. Çünkü burada yazdığım bütçenin dışına çıkmam mümkün değil.

Manuel espresso makinesi için bütçem Max : 8500 TL
Elektrikli Kahve öğütücü için bütçem Max :4500 TL ( Elektrikliden başka kullanmak istemiyorum )
İkinci el almak istemiyorum.

Espresso Makinesi tercihlerim
Gaggia Espresso Deluxe,
Gaggia Espresso Evo
Delongi Ecp 35.31,
Delonghi Dedicate Ec685

Öğütücü tercihlerim
KRUPS GVX242
Vosco kd cg018

Ekstradan dipsiz portafilter, basıçnsız sepet, hassas terazi ve süt potu için de bir miktar bütçe ayırabilirim ama hepsi bu.

Biliyorum bu setup ile muhteşem şeyler ortaya çıkmayacak ama en azından ileriki evrelerde muhteşem şeyler ortaya çıkarmak için bir ön hazırlık, bir öğrenme evresi olacak..
Tekrar rica ediyorum, lütfen şu kadar daha ekle şunu al tarzı tavsiyeler olmasın, insanların vaktini almayalım. Çok net olarak durumumu yazdım.
Ha şunu da söyleyebilirsiniz, kardeşim bu setup ile mokapot arasında öyle ahım şahım bir fark olmayacak, o nedenle sen mokapot ile devam et.
Eğer bu görüş çoğunluktaysa, günümüzün ekonomik sorunlarını da dikkate alıp hiç maceraya girmeyeyim.

Verdiğiniz bilgiler ve anlayışınız için şimdiden teşekkür ediyorum.
Hocam benim tavsiyem bu bütçelerle bu işe girmemen. Gireceksen de 2. el sorunu yapma fikrimce. Özellikle değirmende önemli olan en büyük şey bıçakların. Kalanı sıfır veya ikinci el zarar görmüş olması çok zor. Ben senin yerinde olsaydım gider güzel değirmen alırdım espresso makinesi almaktansa. Kalan miktara da su ısıtıcı, tartı, v60 drippwr ve espressoya yakın bir şey içmek istersem diye mokapot alırdım. Espresso makinesi ve değirmende ucuz çok mantıklı değil 🙃. Benim bildiğim en ucuz makine mignon libra.
 

Ghumakkar

Yeni Kahvesever
Katılım
18 Eyl 2024
süt işine girmeyeceğinizi okuduğum ve 15 bin tl limitiniz olduğunu söylediğiniz için şu seçeneği de değerlendirebilirsiniz.

Evet ben de tam olarak dün geceden beri bunu inceliyordum. Ne kadar yerleşik hayata geçmiş olsamda, yılda en az 2 defa bir kaç ay yurtdışına çıkıyorum. Bunları çok rahat yanımda taşıyabilirim diye düşündüm ve bu setup dan çıkan espresso kalitesinin 20 bin liralık ev tipi setup kurmakla alınamayacağını bir çok yerde okudum.
 

CooLStyLe

Aktif Demleyici
Katılım
6 Eki 2018
Evet ben de tam olarak dün geceden beri bunu inceliyordum. Ne kadar yerleşik hayata geçmiş olsamda, yılda en az 2 defa bir kaç ay yurtdışına çıkıyorum. Bunları çok rahat yanımda taşıyabilirim diye düşündüm ve bu setup dan çıkan espresso kalitesinin 20 bin liralık ev tipi setup kurmakla alınamayacağını bir çok yerde okudum.
benim bizzat kullandığım bir alet espresso çıktısı gayet tatmin edici, kettle almanıza gerek yok suyu kaynatıp 1 1.5 dk dinlenmesini bekleyip demleme yapabilirsiniz. stand bence must değil ama illa 15 bine tamamlayalım derseniz buyrun size bir de stand seçeneği.
Bu arada tartısını da kullandım gayet güzel tek kullanmadığım grinderi ama 3'lü set olarak uyguna geldiği için sizi tatmin edeceğini düşünüyorum, espresso çekmeniz biraz uzun sürer tahminene ama sonuc tatmin edici olur diye düşünüyorum.

 

Ghumakkar

Yeni Kahvesever
Katılım
18 Eyl 2024
benim bizzat kullandığım bir alet espresso çıktısı gayet tatmin edici, kettle almanıza gerek yok suyu kaynatıp 1 1.5 dk dinlenmesini bekleyip demleme yapabilirsiniz. stand bence must değil ama illa 15 bine tamamlayalım derseniz buyrun size bir de stand seçeneği.
Bu arada tartısını da kullandım gayet güzel tek kullanmadığım grinderi ama 3'lü set olarak uyguna geldiği için sizi tatmin edeceğini düşünüyorum, espresso çekmeniz biraz uzun sürer tahminene ama sonuc tatmin edici olur diye düşünüyorum.

Bilgiler için teşekkür ederim. Çekimin uzun sürmesi benim için problem teşkil etmiyor. Tek endişem, günde 3-4 defa hazırladığım zaman el değirmeninin zahmetli olup olmayacağı.
 
Üst