NEWS! İstanbul Coffee Festival 2024 / 3-6 Ekim

Abdurrahim

Yeni Kahvesever
Katılım
13 Eyl 2024
Suana kadar hipertansiyon teshisi konmadi ama ailemde var kardiyologum kahve icme illa iceceksen gun ortasinda sutlu filtre kahve ic demisti
cok gecmıs olsun efendım , decaf da bu konuda azıcık ısınızı gorebılır. ama gunluk tuketecegın kahve mıktarını ıyı ayarlamak lazım. Vucudunuzun tolere ettıgı kafeın mıktarını gecmemek onemlı.
 

teyyaredenkahve

Kahve Masası ✈️
Yönetici
Katılım
28 Nis 2017
Konum
İstanbul
Yaklaşık 20 bardak kahve tattım. 3 espresso, 2 türk kahvesi kalanı filtre. Ne kadar kafein aldım bilmiyorum ama çarpıntım oldu, panik yapıp acıbadem hastanesine gittim, muayene için 4500 lira istediler. Şimdi nispeten daha iyiyim ama benim acemiliğime denk geldi, bu kadar tadım bana iyi gelmedi. Belki sadece panik yapmışımdır.
Kahvelere gelecek olursak walker's coffee'den ombligon ve sidra dışında dikkatimi çeken bir yer olmadı.

Düzenleme: Montag inanılmaz ilgili br sempatik, la marazzo mu ne bir o kadar değil.
Geçmiş olsun :confused: dikkat edin lütfen.
 

teyyaredenkahve

Kahve Masası ✈️
Yönetici
Katılım
28 Nis 2017
Konum
İstanbul
@kuzgun un yaşadığı kötü deneyime istinaden bir kaç uyarı yapmak istiyorum.

Lütfen ama lütfen kafein alımınıza dikkat ediniz. Her bünyede aynı tepkiyi vermiyor.

Ben de SCA hakemlik sürecinde, tadımlarda ve festivallerde çok küçük miktarlar ile deneme yapıyorum ve çoğu zaman fincanı bitirmiyorum. Ayıp olur diye düşünmeyin, az az alın, çok deneme yapmaya çalışın.

Özellikle espresso gibi içeceklerde daha çok dikkat edin. Porsiyon az olunca çok rahat üst üste 4-5 tane içebilirsiniz ve bu da sağlığa olumsuz etki yapabilir.

Herkese sağlıklı günler. Bol su içmeyi de unutmayın!
 

akkavaklarB

Yeni Kahvesever
Katılım
15 Eyl 2024
cok gecmıs olsun efendım , decaf da bu konuda azıcık ısınızı gorebılır. ama gunluk tuketecegın kahve mıktarını ıyı ayarlamak lazım. Vucudunuzun tolere ettıgı kafeın mıktarını gecmemek onemlı.
Cok tesekkurler efendim,aslinda evde demleme isine basladigim ilk zamanlarda decaf kahve arastirmistim ama nedense almadim hic, kafein esigimin yukseldigini hissediyorum,dusunuyorum ama bakalim.her ihtimale karsi saneloc umu yanima alayim 😊
 

Levcho

Yeni Kahvesever
Katılım
12 Mar 2020
Arkadaşlar, Levent'i ve beni gördüğünüzde lütfen tanışalım selamlaşalım kahve içelim, muhabbet edelim. Nicklerden zaten birbirimizi tanıyoruz :D Bazen bazı arkadaşlar çekiniyor. Bir merhabanızı bekliyoruz. Burada profil fotosu olanları zaten tanıyoruz. yoksa öreneğin @nuclearmoonrise bulmak için pokemon avına çıkmam gerekecek :D
Yarın kısmet olursa İsmail bey ve Levent beyin elini sıkıyor olacağım. İyi fuarlar. :D
 

erayerinc

Yeni Kahvesever
Katılım
12 Mar 2021
Selamlar, yarın inşallah festivale geleceğim. Dün ve bugün festivale gidenler mutlaka dene dediğiniz kavurucu/kahve var mı?
 

kuzgun

Yeni Demleyici
Katılım
13 Şub 2024
Arkadaşlar çok teşekkürler. Ben fizyoterapistim, okulda kardiyoloji ve kardiyak rehabilitasyon derslerinde gördüklerim ve 2.sınıftayken bir arkadaşımın hiçbir belirti vermeden metrobüste aniden kalp krizi geçirip vefat ettiği elim hadise aklıma geldikçe sağlık anksiyetem tuttu. Belki bir panik atak geçirdim, belki de dediğiniz gibi çeşitli değerlerim arttı, düştü vs. ama kendimce büyük korku atlattım. Normalde günde 1 2 fincan espresso, 1 2 fincan Türk kahvesi ve 1 kupa filtre kahve içerim. Yani ortalama 65gr kahve yapıyor sanırım. Festivalde de 2 fincan Türk Kahvesi, sanırım 2 3 fincan espresso ve 1 litreye yakın (tahminimce 60gr) filtre kahve içtim. Normalde içtiğimin 2 katı gibi düşünüyorum emin olmamakla birlikte. En son sabah 8 gibi kahvaltı etmiştim ve en en en büyük hatam neredeyse hiç su içmemek oldu. Mutlaka yanınızda su bulundurun, sık sık su için. Tuzlu atıştırmalıklar vs. var benim gibi kahveye dalmadan arada oradan çikolata, kurabiye falan da tadın. Bana 12-14.40 arası 2-3 saat bütün stantları gezmek için yetti ama kahvelere dalıp kendimi dinlememişim, bu hataya düşmeyin. Hepinize sevgiler saygılar.

Walter's coffeedeki kahveleri çok beğendim, ilgililerdi.
Montag standındaki tüm personeller fevkalade nazik ve ilgiliydi. Yani kahvelerini çok aman aman beğenmesem de böyle karşılama inanılmaz mutlu ediyor insanı. Luna ve funky berry aldım.
Good coffee'deki kahveleri beğendim.
Espressoperfetto ve Niji stantlarında da ilgi alaka iyiydi.
Coffee.dat'a mutlaka uğrayın, muhabbetleri de kahveleri de güzel.
Walter's sidra, ombligon ve rwanda favori üçlüm oldu, Niji Matruşka 11 benim hayatımı ters düz etti ama 12 hoşuma gitti. Rwanda cyato da iyiydi. Good coffee'de etiyopya ve peru iyiydi. Diğer içtiğim kahvelerden dikkatimi çeken hiç olmadı. Tabii bu bencesi.
Petra ve askstupidquestion stantlarında hiç hoş karşılanmadım, petra yalnızca espresso ikram ediyor. Bunlar bugünkü deneyimlerim, herkese iyi eğlenceler.
 
Son düzenleme:
Üst