Kapsamlı Genel İzlenim sonuçlar:
Orta - Açık kavrum performansı:
Filtre kavrum Espresso'ya gidecegini düşündügüm Sezy Coffe ve Wayta Coffe'den aldıgım Çekirdeklerle yaptıgım denemelerde daha ince ögütmem gerekti. Klasik Kavrum espresso çekirdeklerinde 9 - 10 - 11 de yaptıgım ögütümleri Açık kavrumlarda 4 - 5 Ayarına kadar indirdim.( Bu genel izlenimdir istisna çekirdekler olabilir). Özellikle Filtre kavrum Orta Açık diyebilecegim çekirdeklerde Asidite'nin önde olduğu Aftertaste kısmında tatlılıgı net hissettigim düşük gövdeli güzel fincanlar ortaya çıktı. 1:2 de pek iyi sonuç alamadım ama 1:3 te sonuçlar gayet güzel bu yüzden açık kavrumlarda 1 e 3 ten devam edeceğim.
Klasik Profil performansı: Burada da açık kavrum'da yaşadıgımın tam tersini yaşadım 1:3 ve 1:2.5 ta sonuçlar pek istedigim gibi çıkmadı. 1:2 - 1:1.5 ile Dengeli tatlı sonuçlar çıktı. Klasik profilde kavrulan çekirdekleri çok daha kalın ögütmem gerekti.
Son olarak Karma olarak kullanmayı düşünenler için filtre performansı: En ince ayarda Filtre için yaptıgım ögütümlerde bile gözüme takılan kalın parçalar vardı.Bu noktada değirmen şunu diyor beni Filtre için alacaksan Burr değiştirmek zorundasın. Üstündeki Burr Espresso'ya daha yatkın karma kullanım için alacaklar varsa bunu göz önünde bulundurmalılar.
Bunlar benim kişisel İzlenim aldığım sonuçlar ve değerlendirmedir. Evde Vaktim oldugunda Ögütümler ve Partikül dagılımları ile ilgili Fotograflar da yükleyeceğim.